17
nov
Seneste opdatering: 22/5-14 kl. 1731
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

ARD: FlĂŒchtlingsnotstand in Deutschland: Verzweifelte Behördensuche nach UnterkĂŒnften (tysk, utekstet)

Skoleelever til skuespiller: “Heil, Hitler, du skulle voldtages”

I Sverige kan man aldrig helt vide hvem jĂždehaderne er, og man bliver ikke klogere af SR. NĂ„r det ikke siges, betyder det sĂŠdvanligvis at de “frĂ€mlingsdfientlige” netop er – de fremmede, og vi er fra starten ude i doublespeak og hykleri. NĂ„r man gĂ„r denfor medierne og leder efter Ăžjenvidner, finder man en massiv, indenlandsk antisemitisme, der er dybt deprimerende, men ogsĂ„ fortĂŠllinger der bestyrker ens mistanke:

NĂ€r jag gick i högstadiet hade vĂ„r skola precis blivit tvingad att sluta med “förintelse-förelĂ€sare”, anledningen: Araberna i skolan (i Haninge) gick till verbala och fysiska angrepp.

Det er bemĂŠrkelsesvĂŠrdigt at lĂŠrerne forholder sig helt passive: “Det hĂ€nde alltsĂ„ mitt under förestĂ€llningen, var det ingen lĂ€rare som reagerade?” – “Nej, det Ă€r skrĂ€mmande tycker jag,” sĂ€ger Bianca Meyer. Hvis det er under trussel om fysiske angreb, kan man jo forstĂ„ sĂŠrlig kvindelige lĂŠrerere. Sveriges Radio.Elever skrek ”Heil Hitler” – lĂ€rarna gjorde inget.

En norsk journalist skriver en kronik i dag, der rammer ned i problemet med SR historien ovenfor. NÄr man sÄ tit ofrer sandheden pÄ ideologiens og idyllens alter, skaber man ikke bare en klaustrofobisk atmosfÊre, man gavner i virkeligheden dem man vil modarbejde. Det er en ulykkelig cirkel. Medierne er jo ogsÄ et resultat af, at der er rabite fanatikere og virkelige racister at holde i skak. De findes i alle nuancer, i dag kan man lÊse om de blot lidt mere moderate antisemitter Dags för klarhet kring Fria Tider. De er sÄ at sige meningernes Systembolag, sÄ Svensson ikke gÄr amok. Det er svÊrt at afskaffe og give meningerne fri, det er et tillidsspÞrgsmÄl, og den er der ikke tilstrÊkkeligt af. Formynderiet mÄ fortsÊtte, og der er rigeligt at tie om hver dag, lige nu f.eks. Fem gripna för gruppvÄldtÀkt.

Det er en sympatisk begrunnelse for hvorfor svenske medier sÄ sjelden nevner etnisitet og gruppetilhÞrighet i krimsaker. Men det vitner om usikkerhet, og kostnaden kan vÊre medienes troverdighet.

Dagspressen hadde gjennom hele 1900-tallet en privilegert rolle. Med fremveksten av sosiale medier har svekket institusjonen og svenske medier hÄndterer den nye mediesituasjonen pÄfallende klÞnete.

«Svenske medier nÞyer seg altfor ofte med oppdragende oppramsinger, utydelige virkelighetsbilder og prinsipielle fordÞmmelser.»

«Det offisielle Sverige har en sterk konsensuskultur og et snevert rom for hvilke meninger som er akseptert.»Norsk frisprÄklighet sjokkerer Sverige

Se ogsÄ Om svensk debattkultur, sensur og Dagens Nyheter

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x