17
nov
Seneste opdatering: 22/5-14 kl. 1731
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

ARD: Flüchtlingsnotstand in Deutschland: Verzweifelte Behördensuche nach Unterkünften (tysk, utekstet)

Skoleelever til skuespiller: “Heil, Hitler, du skulle voldtages”

I Sverige kan man aldrig helt vide hvem jødehaderne er, og man bliver ikke klogere af SR. Når det ikke siges, betyder det sædvanligvis at de “främlingsdfientlige” netop er – de fremmede, og vi er fra starten ude i doublespeak og hykleri. Når man går denfor medierne og leder efter øjenvidner, finder man en massiv, indenlandsk antisemitisme, der er dybt deprimerende, men også fortællinger der bestyrker ens mistanke:

När jag gick i högstadiet hade vår skola precis blivit tvingad att sluta med “förintelse-föreläsare”, anledningen: Araberna i skolan (i Haninge) gick till verbala och fysiska angrepp.

Det er bemærkelsesværdigt at lærerne forholder sig helt passive: “Det hände alltså mitt under föreställningen, var det ingen lärare som reagerade?” – “Nej, det är skrämmande tycker jag,” säger Bianca Meyer. Hvis det er under trussel om fysiske angreb, kan man jo forstå særlig kvindelige lærerere. Sveriges Radio.Elever skrek ”Heil Hitler” – lärarna gjorde inget.

En norsk journalist skriver en kronik i dag, der rammer ned i problemet med SR historien ovenfor. Når man så tit ofrer sandheden på ideologiens og idyllens alter, skaber man ikke bare en klaustrofobisk atmosfære, man gavner i virkeligheden dem man vil modarbejde. Det er en ulykkelig cirkel. Medierne er jo også et resultat af, at der er rabite fanatikere og virkelige racister at holde i skak. De findes i alle nuancer, i dag kan man læse om de blot lidt mere moderate antisemitter Dags för klarhet kring Fria Tider. De er så at sige meningernes Systembolag, så Svensson ikke går amok. Det er svært at afskaffe og give meningerne fri, det er et tillidsspørgsmål, og den er der ikke tilstrækkeligt af. Formynderiet må fortsætte, og der er rigeligt at tie om hver dag, lige nu f.eks. Fem gripna för gruppvåldtäkt.

Det er en sympatisk begrunnelse for hvorfor svenske medier så sjelden nevner etnisitet og gruppetilhørighet i krimsaker. Men det vitner om usikkerhet, og kostnaden kan være medienes troverdighet.

Dagspressen hadde gjennom hele 1900-tallet en privilegert rolle. Med fremveksten av sosiale medier har svekket institusjonen og svenske medier håndterer den nye mediesituasjonen påfallende klønete.

«Svenske medier nøyer seg altfor ofte med oppdragende oppramsinger, utydelige virkelighetsbilder og prinsipielle fordømmelser.»

«Det offisielle Sverige har en sterk konsensuskultur og et snevert rom for hvilke meninger som er akseptert.»Norsk frispråklighet sjokkerer Sverige

Se også Om svensk debattkultur, sensur og Dagens Nyheter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x