20
feb
Seneste opdatering: 20/2-15 kl. 2048
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Henrik Rafaelsen, som spiller familiefaren i filmen, har bodd 11 år i Stockholm og har opplevd hvilket schizofrent forhold svenskene har til oss.

Sverige har forandret seg enormt de siste årene. Landet har fått en helt annen atmosfære. Det er en hel generasjon som står uten jobb, og det er mange som sliter. De har alltid vært storebror, så det er sårt for svenskene at de ikke lenger kan fø sin befolkning og må sende ungdommen sin til Norge, sier Rafaelsen.

Alt Sverige var stolte av, er skåret ned. Velferdsstat og kultur. Da jeg flyttet dit på 90-tallet hadde de flere kinoseter og teaterscener per innbygger enn noe annet sted i Europa. Nå er det kanskje 30 prosent igjen, sier han. Nordmenn er som en utviklingshemmet fetter som har vunnet i Lotto

En af de dybt fascinerende ting ved den svenske elite – ikke at den er en elite, for politikerne er småt begavede og dårligt uddannede, og det akademiske liv er provinsielt og politisk indavlet – er, at deres kalender stadig står på 1975, da Sverige var verdens fjerdes rigeste land. Nu skylder de 1.200 milliarder kroner væk, og de financierer indvandringen fra den 3. verden med lån, fordi de i ramme alvor tror, at den bliver økonomisk lønsom engang i fremtiden. Hver uge ankommer 2.400 asylsøgere, der også abonnerer på 1975-versionen af Sverige.

Man kan studere “eliten” hver dag i svenske medier, for de står last og brast med den. 41 procent af journalisterne stemmer på utopistpartiet MP, deres fødder rører heller aldrig jorden. Imens lider den næsten sagesløse befolkning under velfærdsstatens sammenbrud, døden på ventelister, boligmangel og retsstatens sammenbrud, og når de bliver kaldt racister – noget der ophørte i Danmark for 15 år siden, fordi det ikke er et politisk argument, – står de ret og frygter Mälerdalskleresiet.

Elitens selvbillede er mejslet i granit, de ser ikke den menneskelige lidelse, de forvolder. Hvis virkeligheden kolliderer med ideologien, må virkeligheden vige.  Stadig stemmer 50 procent på Socialdemokrater og Moderater, partier der har diskvalificeret sig selv for mindst tyve år siden. partier der ikke engang er demokratiske indadtil, men opsender hvis røg, når de har valgt en ny formand. Svensk demokrati er en knaphulsblomst, en formalitet. Statsskuld.se.

Se om svenske medier: Tung näringslivsprofil totalsågar svensk media

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
machiavelli
machiavelli
7 years ago

2.400 asylsøgere om ugen! Det er fuldstændigt vanvittigt, nu må de da snart vågne op!!

Armadillo
Armadillo
7 years ago

Jo tak, jeg kender igen billedet gennem et antal ind og udflytninger til og fra Sverige siden 1975.
Det Sverige jeg kom til i 1975 med 2 uddannelser og seks månedslønninger i lommen, eksisterer ikke mere.
Middelmådighed og fatalisme virker i dag dominere både medie, det kulturelle og politiske landskab.
Jeg kunne skrive en lang forklaring, argumentering til ovenstående, men gider faktisk ikke da jeg anser at Sverige i dag med god marginal har passeret vad som i litteraturen kaldes; the point of no return.

Lawrence
Lawrence
7 years ago
Reply to  Armadillo

Vi har ikke råd til at tabe Sverige, det er vil for lille og sårbar en nation til. At få en fjendtlig stat en spytklat væk der kan bakke en kæmpe femte kolonne i vores eget land op, er så godt som et dansk nationalt selvmord. Når tidspunktet kommer, hvor det endelige opgør om magten i Sverige bryder ud, gælder det bare om i en fart at finde de svenskere der vil en svensk fremtid, og sørge for at de levedygtige eksemplarer af vores broderfolk bliver det nye Sverige. Der findes levedygtige svenskere, og de må bakkes op når tiden… Read more »

Iq
Iq
7 years ago
Reply to  Lawrence

Hvem er de ” levedygtige” , som vil kæmpe for deres land? Den feminiserede skandinaviske hipstermand, som sidder sammensunken i sofaen med Iphone, chips og øl indenfor bekvem rækkevidde.? Hvad kan det forkælede velfærdsmenneske stille op mod en muslimsk voldskultur? Som er rede til at dø for en sag, større end dem selv? Hvad vil vi dø for? Ja, vi vil naturligvis beskytte vores børn mod en umiddelbar fare, men ellers? Fædrelandet, Danmark, nationalstaten, den vestlige kultur? Næppe. Da jeg overværede mindehøjtideligheden for ofrene ved KRUDTTØNDEN , krummede jeg tær af skam. Ikke en eneste dansk fædrelandssang kunne man svinge… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя
7 years ago
Reply to  Iq

Kanske inte så konstigt då SR/SVT verkar närmast likgiltiga för dansk och norsk musik/kultur. Jag har nog hört fler svenska låtar på DR än vad jag har hört danska låtar på SR och då är jag ändå 50+ så jag har varit med ett tag. Förr fanns det åtminstone en del samarbeten när det gällde underhållningsprogram.Som det där med “Paa med pilen, Palle” där Dennis Weaver var gäst. Kommer inte ihåg vad programmet hette eller vem som var den svenske programledaren. Bara att Jörgen Mylius var den danske. Några år innan det kom det där de mellan namnen. Han är… Read more »

Harold_the_Barrel
Harold_the_Barrel
7 years ago

Hittade det du pratade om och programet hette “Den gyldne pil”. Det var väl Otto Leisner som var programledare?

https://www.youtube.com/watch?v=4w7T838KKZA

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Just precis – og der var jo også “Musikfrågan Kontrapunkt” med Sten Broman,
som senere blev et fællesnordisk program.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sten_Broman

Jeg kan også svagt erindre nogle programmer fra sidst i 60’erne med bla. svenske Lasse Holmquist, hvor forskellige byer i Skandinavien konkurrede imod hinanden – “Trekampen”, tror jeg det hed? Nogen som mindes dem? 😉

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

http://sv.wikipedia.org/wiki/Trekampen

Nå, det var allerede fra 1964 – ak, ja – der kan man bare se 😉

ɱØяñιηg$ʇðя
7 years ago

Efter 40 år tenderar minnet att grumlas en del tyvärr.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago

Det kunne være sjovt / roligt med programmer, hvor svenskere, nordmænd og danskere – i forskellige aldersgrupper og uden videre forudsætninger – skulle lære at forstå eller evt. tale hinandens sprog – fx. ved at skulle samarbejde om at løse nogle opgaver UDEN at måtte tale engelsk overhovedet. Altså en slags “reality”-TV med et seriøst indhold. Mon ikke det kunne blive særdeles underholdende? – man kan jo levende forestille sig alle misforståelserne og de grinagtige situationer og måske også, hvordan de efterhånden lærer at knække koden til vores i praksis fælles sprog. Hvordan skal vi danskere fx. tale for bedre… Read more »

Lawrence
Lawrence
7 years ago
Reply to  Iq

Det behøver ikke være flere end 10-15% der er kampvillige. Det er snarere 5% af en befolkning der er direkte involverede, når en nation er i krig. Men det er også det der gør at den islamiske andel af europa allerede idag er uoverkommelig for vores regeringer: http://libertygb.org.uk/v1/index.php/home/root/news-libertygb/6478-tooth-to-tail-ratio-or-the-illusion-of-the-moderate-muslim-majority

Niels Henriksen
Niels Henriksen
7 years ago
Reply to  Lawrence

Ja, vi bliver nærmeste nabo til det næste Balkan eller Beirut – med fribilletter til de “allerbedste” pladser i teatret. Det skal nok blive “muntert”. Man skulle egentlig tro, at alle de dybt naive, uvidende og groft uansvarlige danske politikere snart ville begynde så småt at vågne op til de barske realiteter, når de betragter den meget alvorlige situation i Sverige – hvor hurtigt tingene nu skrider og falder sammen i dette engang så fredelige, sikre, velfungerende og med rette vidt beundrede land – , men uvidenheden, naiviteten og ligegyldigheden synes desværre stadig at være fremherskende blandt langt de fleste… Read more »

Lawrence
Lawrence
7 years ago

De sover ikke. De ser det hele, og de ved at det du beskriver er den eneste løsning. Men løsningen ligger for langt uden for “Overton vinduet”. Og ligesom Enoch Powell sagde det, da han blev spurgt hvorfor politikerne ikke ændrede kurs når, de så at hans profetier var spot on: Det er ikke i deres interesse at gøre det. Det er for farligt for deres egen økonomiske, karriere mæssige og sikkerhedsmæssige udsigter at gøre det. Og derfor imod den indre logik i repræsentative demokratier, hvor kamp om magt for individuel vindings skyld er grundstrukturen. Derfor vil borgerkrigen komme. Demokratiet… Read more »

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x