27
feb
Seneste opdatering: 28/2-15 kl. 0622
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Emwazi and the London schoolmates who became militant jihadis, Jihadi John: Student record of Mohammed Emwazi leaked, Well-educated ‘Jihadi John’ no surprise to experts. Cameron lover at jage forbryderen og sadisten til verdens ende, så vi ser ham nok ikke i en retssal. Se også En helt normal familie. Engelske politikere kæmper nu – ligesom danske – med skyggen af deres egne beslutninger, som de tog uden at konsultere befolkningen. Står vi sammen med dem? Det kan i høj grad diskuteres.

Lars Vilks: Solen gick ned i Karlstad

Lars Vilks’ indstillede forelæsning på Karlstad Universitet er nu over alle svenske medier med et døgns forsinkelse sammenlignet med resten af verden. Det er som om, nogen Big Brother har trykket på en knap og givet dem lov. Den virkelige grund til den mærkelige forsinkelse, kan jeg ikke give, men den er ikke uden fortilfælde. Måske tænker de bare langsommere, inden de formulerer sig. Expressen er befriende klar i mælet: Terroristerna ska inte få tysta Lars Vilks.

Ni som har missat El Pais och Mario Vargas Llosa text kan öva er spanska här. Översättning finns på Snaphanen.

Ja, så var det krånglandet i Karlstad. Jag råkade höra ett par programledare på radion diskutera den annullerade föreläsningen. ”Förra gången han var där blev föreläsningen avbruten av att man kastade ägg på honom. Det borde de ju ha tänkt på innan de bjöd in honom.”

Strålande tänkt. Man kan också påminna sig om den inställda föreläsningen för Utrikespolitiska Föreningen i Örebro i höstas. Den blev också stoppad av exakt samma skäl. En intern bedömning medan polisen menade att det inte skulle vara något problem. Och det var i höstas då en annan hotbild rådde.

När jag var med i Studio Ett i eftermiddags framträdde säkerhetsexperten Jan Gambring. Han hade inte något annat än att upprepa att ”vi gjorde en säkerhetsbedömning i dialog med polisen”. Men det var ert eget beslut? – Ja. Och sedan började tala om att det kunde bli besvärligt för studenterna eftersom en del lokaler kunde behöva stängas av. NWT. 1996: Solen gick ned i Karlstad

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x