17
mar
Seneste opdatering: 18/3-15 kl. 0050
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

During the shooting of Andrei Tarkovsky’s last film Offret, cameraman Arne Carlsson taped around 50 hours of behind the scenes footage. Editor Michal Leszczylowski took the material and added scenes of previous interviews and interesting statements from the script of Offret and from Tarkovsky’s book ‘Sculpting in Time’. The result is a documentary that shows the way Tarkovksy worked: carefully building each scene. Shows why he did the things he did: his vision on film. And shows the emotion of the man Tarkovsky: his great disappointment when the camera breaks while shooting the house going up in flames.

I aften viser DR Tarkovskys sidste film, Offeret, indspillet på Øland i 1985. Han havde terminal lungekræft og døde den 29 december 1986. Filmen blev færdig med Ingmar Bergmans fotograf Sven Nykvist og hans skuespiller, Erland Josephson. Tarkovsky ligger på Sainte-Geneviève-des-Bois kirkegård for russere i Paris. Man kan se hele Offret her.

Jeg troede ikke, DR skulle vise stor filmkunst mere, men velkommen tilbage til den. Jeg så Offret i Vester Vov Vov i 1986, men jeg kendte ikke Erbarme Dich, mein Gott (Kathleen Ferrier) dengang, som må være Tarkovsky’s bevidste testamente. Nu spiller jeg den hver påske. Dokumentaren er “ett måste” for enhver, der er interesseret i film som erkendelse.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x