14
dec
Seneste opdatering: 14/12-15 kl. 2254
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Trump er trumf

“Det är inte okej”

Det är en viktig signal från rättsamhället: det är inte okej att åka ner och begå brott mot mänskligheten i andra länder, säger statsminister Stefan Löfven. Löfven om terrordomen: ”En viktig signal”

To “svenskere”, Hassan Al-Mandlawi og Al Amin Sultan fra terrorfæstet Gøteborg, tog til Syrien og skar hovedet af folk, filmede det og lagde det online. Så tog genierne “hjem” til Sverige, hvor nogen desværre for dem havde set filmene.

I dag fik de livstid i et hyggeligt svensk fængsel. I dommen hedder det, at “ofrene må have følt stor dødsangst og smerte ved at få hovedet langsomt  skåret af.” At sige, at “det ikke er ok at skære hovedet af folk”, er vel århundredets underdrivelse, men det er mere end det: Det er komisk, og det er vel også sådan folk mest opfatter den hund i et spil kegler, der for tiden er svensk statsminister. På billedet der følger med artiklen, ligner han da også en melankolsk bulldog, der mest ser frem til sin næste lur. Et sprudlende, retorisk vid bliver det aldrig til med ham.

Det meste svenske politik er i det hele taget lattervækkende for tiden. I går kunne man høre Tomas Tobé (M) forklare, at hans parti nok burde have ført en anden udlændingepolitik, nemlig Sverigedemokraternes kan man formode.

– Som altid, når folk udtrykker sig primitivt, undrer man om de bare ikke kan tale, eller om de heller ikke kan tænke. I Löfvens tilfælde kan jeg ikke afgøre det. Jeg ser nu, at Per T Ohlsson skrev i november om “Mannen utan språk”:

När terrorn hade slagit till mot Paris den 13 november 2015, Frankrikes och Europas 9/11, hade Stefan Löfven detta att säga om dem som reser från Sverige till Syrien för att ansluta sig till mordmaskiner som Islamiska staten, IS: ”Det är inte okej.”

Den platta frasen, ”inte okej”, är ett av Löfvens retoriska favoritgrepp när han kommenterar allvarliga ting. Som när det för några månader sedan cirkulerade uppgifter om att Ryssland hade övat för landstigning på Gotland: ”Det är inte okej att överhuvudtaget planera sådana saker.”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x