10
jan
Seneste opdatering: 11/1-16 kl. 1434
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Det har været nede af en grund, jeg ikke kender endnu. Nu er det oppe igen.  Fjordman: Dagen-interviewet

“Fjordman avviser moralsk medansvar for Breiviks terror”

Det norske telegrambureau NTB har i dag et interview som samtlige aviser kan publicere. Intil videre er det kun Adressa.no og ABC-Nyheter der publicerer det. Hvis de tier bogen ihjel, vil det ikke være den helt store overraskelse.

I boken «Vitne til vanvidd» kaller han det absurd at fredelige skribenter skal beskyldes for psykologisk påvirkning knyttet til andres forbrytelser, og peker på at det i praksis ville kriminalisert mye av verdens litteratur.Det ville da være potensielt straffbart å skrive kriminalromaner og andre type tekster», skriver Jensen.

– Du har blitt sammenlignet med de intellektuelle antisemittene som med ord hisset til jødeforfølgelse før 2. verdenskrig. Har du reflektert over dette potensialet i dine egne tekster?

– Det er dypt historieløst å sammenligne situasjonen i dag med nazistenes fremvekst. Europa på 1930-tallet levde ikke i konstant frykt for morderiske terrorangrep fra jødiske pianister. Den islamske terrortrusselen mot Europa i dag er svært reell og voksende, svarer Jensen.

I boken argumentere han for at tilregnelighetsdommen mot Breivik trolig er feil. Jensen mener dommen var et resultat av et voldsomt mediepress og politiske signaler, og at den legitimerte en heksejakt på innvandrings- og islamkritikere. Det var utenkelig for de politiske elitene at grusomhetene 22. juli kunne være resultatet av en utilregnelig enkeltperson. «Han måtte tilhøre en større gruppe mennesker, som de riktignok aldri fant», skriver han i boken. Adressa.no.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x