25
feb
Seneste opdatering: 28/2-18 kl. 1014
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“EU har tvunget Italien ud på et ‘breaking point’

34 procent af italienerne går ind for at tage militære midler i brug for at stoppe migranterne, og 38 procent vil sende flygtninge tilbage, selv om de risikerer at blive ofre for vold og mishandling. Ekspert: Italien er selv skyld i ophobning af migranter. og Migrantkrise har bragt Italien på randen af social konflikt

Afrika og stormen på Europa

Ny bog: “I 2050 kan der være 150-190 mio. afrikanere i Europa mod kun 450 mio. europæere”

I de næste 30 år eksploderer Afrikas befolkning. 190 millioner afrikanere kan komme fra nabokontinentet til Europa. I øjeblikket er der ni millioner.

Om tredive år, advarer Stephen Smith i La Ruée vers l’Europe. La jeune Afrique vers le Vieux Continent, kan der være 150 millioner europæere af afrikansk afstamning

Det ville være naivt at tro, at lande uden en kolonial fortid i Afrika, som f.eks. Østrig, ikke vil blive påvirket. Denne polemiske, men grundigt dokumenterede bog er udgivet midt i en debat om en kontroversiel lov fra Emmanuel Macrons regering om asyl- og migrationslovgivning.

Pålidelige fakta

Forfatteren, en amerikaner med en tysk mor, kender sit emne: I 40 år har han rejst det sorte kontinent. Han har ledet Afrika-redaktion på Le Monde i fem år (efter tolv år på Libération) og har siden 2007 undervist ved Duke University i USA som professor i afrikanske studier. Han citerer præcise fakta, som kan hjælpe os europæere til omhyggeligt afveje vores”interesser og idealer”.

“Det er demografien, dumpap!” Kunne være den anden undertitel på essayet. Bgomslaget er et natligt satellitbillede af de to kontinenter, som geografien har bragt sammen: et stort Afrika sparsomt oplyst under et lille, men lyst skinnende Europa – en slående kontrast i smarttelefonens alder.

Kontinentet eksploderer

Demografisk set eksploderer Afrika netop i den tid, hvor det “kommer ud” af den bitterste fattigdom. Det har 1,25 milliarder indbyggere i dag, hvoraf 40 procent er yngre end 15 år. Ifølge en 2016- Gallup, drømmer fire ud af ti afrikanere i alderen 15-24 drøm om at emigrere. I 2050 vil Afrika være vokset med yderligere en milliard, mens Europas befolkning vil være skrumpet til 450 millioner. Afrika und der Ansturm auf Europa (Snaphanens delvise oversættelse)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x