18
mar
Seneste opdatering: 20/3-18 kl. 1328
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“Mine familie og mine venner har allerede forladt Sverige.” Natalie Contessa af Sandeberg i ungarnsk TV-interview

Meget omtalt i Sverige, men ikke vist nogen steder. Jeg fik det uploadet og tekstet, så vi kunne se for os selv. Natalie Contessa af Sandeberg har en ungarnsk mor, og et (sommer?)hus i en eksklusiv, skånsk badeby. Det er hvad jeg lige ved om hende.

Historien forbløffer i Sverige, men ret beset viste en kommunal undersøgelse i Malmø i 2005, at tusinder flygtede fra byen på grund af indvandrere. Nu er det ikke ‘fra byen,’ men ‘fra landet,’ og nu er det blevet sværere at ignorere. Medier og politikere vil feje ødelæggelsen af Sverige ind under gulvtæppet i den kommende valgkamp, men det er for sent.

Aftonbladet tolker interviewet som “et indlæg i den ungarnske valgkamp,” hvilket forekommer at være en tynd bortforklaring af ubehagelige kendsgerninger. AB mener også at vide, at ‘hun er kriminel.’ Døm selv.

Fhv. AB-Expressen-journalist overvejer at forlade landet

Der er flere historier i ungarnske om interviewet end i svenske medier, hvor det er Aftonbladet alene, som kører historien – i udskamningsøjemed. Samme dag diskuterer en tidligere tidligere AB- og Expressenjournalist, Jennifer Wegerup, om hun skal flytte fra landet: Should I stay or should I go?

Mycket är fortfarande bra i Sverige, men mycket har också blivit sämre, på kort tid. Så frågan växer: Kan utvecklingen vändas? Om inte, kan och vill jag på sikt stanna här? Betala mer och mer för mindre och mindre. Jag är inte ensam att undra. När ett samhällskontrakt bryts blir till sist bara de mest arma kvar, de som inte kan lämna.Jag har aldrig varit den som ger upp dem jag älskar. Men insikten om livets korthet växer och med den en längtan att dra.

Bare på seneste time har 3000 set interviewet, det vil kun være begyndelsen. Den svenske storvask er kun lige begyndt, og jeg syntes, at dette var vel værd at få undertekstet. Den herskende, svenske klasse vil naturligvis ende med at tabe, hvad der står til forhandling er kun, hvor meget af landet de river med sig i faldet. – En transskription af interviewet er her.

Svenska Natalie i ungersk tv: ”Jag har flytt hit på grund av invandringen.”, Sverige som skräckexempel inför ungerska valet. Swedish – Hungarian woman moved to Hungary due to security reasons. Svenska Natalie i ungersk tv: ”Jag har flytt hit på grund av invandringen.”

Hälften ringer inte polisen i “utsatta områden”

Brå-rapport om tystnadskultur och parallella rättssystem

Förtroendet för polisen och rättsväsendet ligger på bottennivåer i så kallade utsatta områden. Enligt den Brå-rapport som presenterades idag uppger cirka 50 procent av de boende att kriminella påverkar dem att inte ringa polisen eller vittna.

Sju av tio säger att de boende påverkas av kriminella att inte vittna eller att inte ringa polisen men också på så sätt att de boende inte kan röra sig fritt i området och att de inte vågar säga ifrån om de ser till exempel skadegörelse.Orsaken är rädsla för repressalier i form av allt från trakasserier till grovt våld mot en själv och mot anhöriga:

Rapporten om de boendes relation till rättsväsendet visar upp en rad exempel på etablerade så kallade parallella rättssystem som fungerar mer eller mindre frikopplade från myndighetssverige. Även detta påverkar viljan att kontakta polisen, skolan eller socialtjänsten.Tolv procent av de boende uppger att det finns en påverkan inom grupper av släktingar eller inom religiösa samfund att inte kontakta myndigheter utan istället använda de alternativa systemen.

Brå lyfter fram att de alternativa system ofta är “utpräglat patriarkala”, vilket gör att vissa män gynnas. De som missgynnas är däremot kvinnor, barn och män som inte har någon maktposition. Brå pekar också på att materialet i rapporten “talar för att alternativ rättsskipning handlar om att återställa balansen i det kollektiva systemet och att återställa freden och de förfördelades anseende”. Hälften ringer inte polisen i “utsatta områden” – rapport om tystnadskultur och parallella rättssystem.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x