20
mar
Seneste opdatering: 21/3-18 kl. 0243
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Man kan støtte den kommende dokumentar her, den har premiere i Almedalen 3-4 juli 2018. Man ser i traileren, at selv relativt nydelige mennesker nu er temmelig bekymrede. Det havde de aldrig turdet, hvis ikke nogen var gået i forvejen for tyve år siden.

Lars Bern om globaliseringens konsekvenser

Lars Bern, född 1942, är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Masser om superskurken George Soros og hans og EU’s interesse i at svække nationalstaterne, men også om hvordan storkapitalen tjener på globaliseringen, mens menigmands lønninger er stagneret i årtier. Se også del 2: Lördagsintervju 19 Del 2 – Lars Bern om den globala maktbalansen.

Belåning har skjutit i höjden genom de höjda priser för bostäder den bostadsbrist som massinvandringen har åstadkommit. Belåningen har också kunnat bli så hög genom att räntorna sjunkit till en nivå som aldrig tidigare förekommit i modern tid.

Förmögenheten för många av de allra rikaste har ökat kraftigt vilket ytterligare har drivit upp priserna på bostäder i mer attraktiva lägen, på avstånd ifrån de växande utanförskapsområdena.De ekonomiskt mest utsatta som konkurrerar med utländska arbetare eller invandrare har fått sänkta reallöner samtidigt som kostnaderna har ökat kraftigt för boende.

Vi diskuterar även svenskarnas förmögenhet utifrån den undersökning som Credit Suisse årligen gör. Vi finner att svenskarna är fattiga och att den typiska förmögenheten hos Sveriges befolkning är näst lägst i Västeuropa när man räknar in alla hushållens skulder. Bara Portugals befolkning uppges ligga lägre. Denna fråga är något vi kommer titta närmare på i kommande program under våren.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x