7
apr
Seneste opdatering: 7/4-18 kl. 1309
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

1-sørlander 2014 008

Filosoffen Kai Sørlander skriver om, hvordan Vesten – da Sovjet befriede sig for den kommunistiske utopi – lod sig forblinde af den multikulturelle utopi. Om vi vil overleve den, som Sovjet overlevede kommunismen, er endnu et ubesvaret spørgsmål.

Konturerne tegner sig af flere generationers største fejltagelse, og Sverige er stadig, som jeg med ret få andre for tyve år siden identificerede, kanariefuglen i guldminen. Ingen kan idag sige, om Sverige vil overleve som nation og folk, eller blot som ‘beboet område’ eller måske slet ikke. Meget afhænger af de nærmest kommende år, ikke mindst af valget d. 9 september. “Cover-up” er nået til cirka: “Vi har været naive,” men det er ikke der, det stopper:

Hvor det tidligere var Sovjetunionen, som kvalte sig selv indefra på grund af en illusorisk ideologi, så er det nu de vestlige demokratier, som er fanget af en illusorisk multikulturalistisk ideologi.

Her oplever vi et underligt tilfælde af skæbnens ironi. Hvor det tidligere var Sovjetunionen, som kvalte sig selv indefra på grund af en illusorisk ideologi, mens de vestlige demokratier var pragmatiske, så er det nu de vestlige demokratier, som er fanget af en illusorisk ideologi, mens Ruslands autoritære styre står for den pragmatiske holdning. På den baggrund har Ruslands befolkning mulighed for stille og roligt at kæmpe sig til større politisk frihed.

De vestlige demokratiers situation er derimod mere usikker. Hvis ikke de kommer ud af den multikulturalistiske illusion, så tyder alt på, at de graver deres egen grav. Skal deres øjne åbnes, så må det første krav være, at de får en fri og åben debat. Denne debat har alt for længe været kvalt af en politisk konsensus, som gjorde enhver modstand imod det multikulturalistiske ideal til racisme – og enhver kritik af islams politiske ideologi til islamofobi. I et sådant klima er der ikke plads til tvivl og debat. Så er spørgsmålet, om demokratiet er stærkt nok til at gennembryde denne falske konsensus. Jo senere det sker, jo sværere bliver den situation, som de vestlige demokratier skal redde sig selv ud af. Vesten og Rusland har byttet roller.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x