12
apr
Seneste opdatering: 13/4-18 kl. 1656
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Beviserne?

Over halvdelen af Syrien – og dermed giftgasdepoterne – har været besat af sunnitiske jihad-rebeller, der nu er nær det endelige nederlag. Ville det – hvis det overhovedet er forekommet – gavne dem eller Assad, at bruge dem mod civile?

Hvorfor skal vi hen til kanten af Armageddon?

At gribe ind i Syrien, er sådan noget globaliseringstumperne Hillary Clinton og Mette Gjerskov, ville have gjort. CNN, Guardian, DN og DR klapper i deres hænder over det. Er Vestens ledere inklusive den afdankede Tony Blair blevet skingrende gale at gribe ind til fordel for jihadisterne på dette sene tidspunkt? Hold os langt væk fra det, for Guds skyld! Hvor er Donald Trumps udenrigspolitik på vej hen? og A Tale of Two Narratives #3 – The Road to War . Se også Former head of British Armed Forces says Assad had no motivation to carry out chemical weapons attack, gets cut off by Sky News.

Svenske skoler er blevet fæstninger

Sju av tio kommuner i Sverige har höjt säkerheten kring sina skolor

Över 70 procent av kommunerna och flera av de största privata skolkoncernerna har höjt säkerheten vid sina grundskolor och gymnasieskolor, visar Dagens Samhälles enkät. Nästan hälften av dem planerar dessutom att ytterligare höja säkerheten. 20 kommuner som hittills inte vidtagit några åtgärder uppger att de kommer att göra det.

Flera andra kommuner uppger att de kallar in väktare vid behov. I Kristianstad görs det bland annat för att skydda personal som kommer tidigt eller går sent, till exempel städpersonal.

– Skolornas kostnader för väktare har ökat. Det är ju en ganska ny kostnad och vi måste börja följa utvecklingen, säger Håkan Nilsson, planeringschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad.

Enligt honom händer det att elevers föräldrar eller släktingar dyker upp på skolan och är hotfulla mot personalen. Väktare kan även tvingas avhysa personer som uppehåller sig på skolgårdar när skolan är stängd. Skolorna skärper säkerheten, Svenska skolor skärper säkerheten – fjärdedel har patrullerande väktareSverige har redan glidit isär, vad än politiker säger.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x