20
apr
Seneste opdatering: 20/4-18 kl. 2141
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

50 år siden Rivers of Blood

“I’m going to make a speech at the weekend and it’s going to go up ‘fizz’ like a rocket; but whereas all rockets fall to the earth, this one is going to stay up.”

Det er i dag 50 år siden Enoch Powell holdt sin berømte Rivers of Blood tale i Birmingham. Man kan pille hår ud af suppen, som f.eks. Douglas Murray skarpsindigt har gjort, men i de store træk, havde Enoch Powell nærmest profetisk ret. Også om EU, og om det fik han ret, om indvandringen har han det tilgode lidt endnu.

Islam forekommer mærkeligt nok ikke i talen, skønt det der oprindeligt vakte Powell imod etnisk-religiøse konflikter, var Indien og Pakistans morderiske adskillelse i 1947. Den skønnes at have kostet mellem en og to millioner dødsofre, og det gav den da 35-årige Powell et chock for livet. I dag indser de fleste, at islam er den egentlige bombe under enhver idé om ‘multikultur.’

The odd man out

Det hører mere og mere til tilsjældenhederne, at så store begavelser som Enoch Powell, går ind i politik, og selv dengang karakteriserede han sig sig som ‘the odd man out.’ Han gjorde politikken en tjeneste, men ikke sig selv, og han sammenfatter i 1977 desillusioneret sin erfaring med ordene: “All political lives, unless they are cut off in midstream at a happy juncture, end in failure, because that is the nature of politics and of human affairs.”

Man kan nok ikke markere dagen bedre end ved at vise BBC helt fantastiske dokumentar fra 40 års dagen i 2008. Med den kom BBC’s professionalisme virkelig bag på mig. I skal skynde jer at se den, for BBC har travlt med at få pillet versioner ned fra You Tube. Kassam Announces New Book ‘Enoch Was Right’, Available Now.  Engelske medier har en ganske intensiv markering af 50 års dagen.

Douglas Murray: Enoch Powell’s Immigration Speech, 50 Years Later

Sky News har en aktivistisk:

Sky News Broadcasts Ethnic Minority Kids Reading from ‘Rivers of Blood’, Slips ‘White’ Into Speech Where Enoch Never Said It.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x