9
maj
Seneste opdatering: 10/5-18 kl. 1301
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

An emotional Katie confronts Molenbeek mayor Françoise Schepmans over the fact that she was privy to a list of terror-suspects living in her Belgian city — including Paris attacker Salah Abdeslam.

The mayor received the list a full month prior to the Paris terror attack that claimed the lives of 130 people. Schepmans is on the record having told the New York Times: “What was I supposed to do about them? It is not my job to track possible terrorists.” Molenbeek’s mayor knew her city harboured terrorists, and did nothing. I asked her why. (Se også Belgium: Almost 40% of Turks in Flanders say religion should always dominate Belgian law.)

Hopkins er på markedet i Bryssel her. “Jeg leverer mangfoldigheden,” skriver hun.

Sverige er ekstremt hvad angår skyderier

Hvorfor er Sverige så meget værre end de nærmeste, sammenlignelige lande? Hvorfor befinder de allerværste indvandrere i Europa sig i Sverige? Én faktor er i al fald, der deres indvandring har været mere ekstrem. Måske har den også haft en værre etnisk sammensætning end Tysklands, måske har politiet været mere ineffektivt. Måske signalerer madammesamfundet Sverige fri jagt på sig selv. Forskerne ved det ikke, jeg ved det heller ikke.

“Mer än tio gånger så vanligt att män mellan 15 och 29 år skjuts ihjäl i Sverige än i Tyskland, och sex gånger så vanligt som i Storbritannien.”

Sverige är det mest “extrema” landet i Europa när det kommer till antalet dödsskjutningar bland yngre män. Det är mer än dubbelt så högt i Sverige mot andra jämförbara länder. Det visar en ny forskarstudie som jämför Sverige med tolv andra europeiska länder, skriver Dagens Nyheter.

Till exempel är det tio gånger så vanligt att män mellan 15 och 29 år skjuts ihjäl i Sverige jämfört med Tyskland. I jämförelse med Storbritannien är det sex gånger så vanligt. För bara tio år sedan låg Storbritannien och Sverige på samma nivå, men nu ligger Sverige långt över, visar studien. Forskarna kan dock inte förklara vad skillnaderna beror.

Sverige har visserligen fler lagliga vapen än andra länder, men DN påpekar att skjutningarna “nästan uteslutande” genomförs med illegala vapen som smugglats in i landet. Sverige toppar antalet dödsskjutningar i Europa – “Extremt”.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x