13
maj
Seneste opdatering: 14/5-18 kl. 1334
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!


Beit Olam betyder  “Evighedens Hus” (verden), altså en jødisk kirkegård. Mosaisk Nordre Begravelsesplads på Nørrebro blev indviet i 1694, og er Danmarks største jødiske kirkegård med 6000 døde begravet i over 200 år. Alligevel er den stort set ukendt af de fleste københavnere.

Man skal forestille sig noget som Cimetière de Montmartre tæt pakket midt i mellem etageejendomme centralt i byen. I 1694 lå den dog en kilometer udenfor Københavns volde på  den anden side af glaciset. I dag er den indkapslet af arbejderboliger fra 1800 tallet.

Jeg er så heldig at have en gammel ven, der er en yderst kvalificeret rundviser på begravelsespladsen, og stort set kender hver stens historie. Jeg har været der med års mellemrum, men sjældent set den så frodig som i dag.

(Nederste fotos: Svenske ishockeyfans og Dyrehaven ved Hjortekær.) © Snaphanen, klik for helstørrelse.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x