20
maj
Seneste opdatering: 20/5-18 kl. 2011
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“What was more difficult, coming out as transsexual or coming out as conservative?”

Hun er polak, konservativ, religiøs, journalist og har boet i Danmark. Et delikat interview, der bliver en oplevelse takket være begge medvirkendes åbenhed og begavelse. De er begge ‘working class’ og Tommy Robinson vokser kun i ægthed som interviewer. Autenciteten er den egenskab, det politiske England frygter mest hos ham, for det har den ikke selv. Den er forsvundet på universiteter, i magtkampe, sociale ambitioner og fokusgrupper. Politik er måske mest kendtegnet ved sin forudsigelighed og sine gentagelser. Her er et interview, du ikke havde forudset.

Det ødelagte Sverige i danske aviser

I modsætning til for tyve år siden, kan man ikke klage på opmærksomhed på Sverige i udenlandske og danske aviser, men hvad er ikke gået galt i de tyve år? Dette vil desværre fortsætte længe endnu, efterhånden som situationen bliver støt mere kritisk. Forestil dig det utænkelige, og det vil kunne ske i Sverige, for vi er kun ved en sørgelig histories begyndelse. (Se evt.  Landet där vad som helst kan hända.) I JP skriver Morten Uhrskov Det ødelagte Sverige.

“Ett rikt land 1970, men sedan föll vi”

I Weekendavisen skriver Leny Malacinski Ud af fornægtelsen (næppe online) der heller ikke giver løfter om en snarlig lettelse. Skal det blive værre inden det bliver bedre, eller skal det bare blive ved med at blive værre? Lad mig anbefale noget pessimisme. Svensk optimisme har gjort skade nok, og noget tyder på at de gamle ulykkespartier får rigeligt at være pessimistiske over om aftenen ved 22-tiden den 9 september.

Det vil til gengæld kvikke mig lidt op, og det gør Sverige ikke ret tit, for jeg ser for mig, at Sverige har sparet sammen til den værste krise i mange generationer, og jeg kan ikke se, hvem eller hvad der skulle forhindre den i at blive kronisk.

Amatørernes triumf

Svenskerne kan lige så godt indse, at det slæng der har siddet siden til og med Olof Palme, har ødelagt landet, og det står ikke skrevet nogen steder,  at det nogensinde kan repareres. De kan flygte for deres børns skyld, eller de kan vælge at blive og bekrige landsforrædderne. Ingen af delene appellerer til de fleste, derfor gør de ingenting mens betænkningstiden rinder ud. En kommende regering skal kunne stoppe Sveriges deroute, eller den vil hurtigt fortryde, den søgte jobbet. Sverige problemer i dag, er sådanne som amatører skaber, men amatører har ikke en chance for at løse dem. Hvis de kan løses.

Der er, som Jan Sjunnesson siger om sig selv i dag, en analogi mellem denne generation, tiden og landet:

”Jag har struntat i min begåvning och slösat bort den. Som det Sverige som idag lider av att ha tagit tryggheten för given och bara öst ut sina resurser utan att tänka på framtiden. Ett rikt land 1970, då jag var 12 år, men sedan föll vi.” ”Försöka förstå”

Låget er skubbet af den svenske udlændingedebat. »Jeg tror, vi nåede et punkt, hvor vi ikke kunne skjule problemerne længere,« siger tidligere politimand Mustafa Panshiri, der selv flygtede til Sverige. Nu har han skrevet en bog om den virkelighed, der er ved at indhente svenskerne.

Hans nye bog Det lilla landet som kunde er foreløbig blevet positivt modtaget i de svenske medier. Den er skrevet sammen med journalisten og satirikeren Jens Ganman, der er afbildet med en T-shirt med teksten »Forkert værdigrundlag«.

Skyderier på åben gade med automatvåben smuglet ind fra Balkan. Knivstikkerier, voldtægter, håndgranater, der kastes ind i lejligheder; Yuusuf på otte blev dræbt, da han sov. Bileksplosioner, hvoraf en dræbte en fire-årig pige. No go-zoner, hvor politibiler kun kører ind to ad gangen; den ene for at lave politiarbejde, den anden for at sikre, at de ikke er blevet lokket i baghold af stenkastende unge. Ikke just det billede, Sverige har af sig selv som et frit og fredeligt land.

I stedet for at beskytte de værdier, der har bygget det humanistiske Sverige op, udtrykkes en parathed til at bøje sig for de nye indvandrere. Flere politikere reducerer desuden svensk kultur til at være ikke-eksisterende eller ikke ønskværdig.

»Jeg tror, de fleste svenskere vil have en mere voksen samtale, ligesom i Danmark, men vi har også fordomme mod Danmark. Vi synes, I er islamofober. I drikker øl og siger tingene uden at tænke jer om. Det synes jeg ikke selv, men der findes en ambivalens. I Sverige synes man, det er godt at være politisk korrekt og tænke, før man taler. På den ene side vil vi gerne være som jer og have en åben debat. På den anden side vil vi gerne vide, hvad det medfører.«

Jeg vil ikke sige, at det er for sent, for jeg arbejder med det her. Jeg vil have, at vi lykkes og finder en vej frem. Men jeg tror, at det bliver værre i den nærmeste fremtid. Jeg tror, vi vil se endnu flere problemer i de her boligområder, mere vold. Det kommer til at blive værre, før det bliver bedre. Men de, der brænder biler og kaster med sten, er ikke flygtningene, de er andengeneration. Konsekvensen af flygtningene ser vi først om 10-15 år,« siger Mustafa Panshiri….Jeg tror, vi vil se endnu flere problemer i de her boligområder, mere vold. Det kommer til at blive værre, før det bliver bedre.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x