22
maj
Seneste opdatering: 22/5-18 kl. 0959
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Man stikker da politiske modstandere til politiet

Jan Sjunneson har optaget den første afhøring, formentlig med en smarttelefon i brystlommen. Det er barokt at høre. Jeg har været til talrige 266b retsmøder, men aldrig til den indledende afhøring af den anklagede. Anmelderen er nogle ventreradikale stikkere, der kalder sig Näthatsgranskaren. De anmelder Jan Sjunnesson for to satiriske tegninger, han postede på Facebook i 2017.

‘Nethad’ er et begreb svensk journalistik har skabt i vrede og misundelse over den store alternative presse. Det kendes ikke i andre lande. De har i det hele taget meget med ‘had’ i Sverige, men de har jo også et emotionelt, feminiseret politisk liv.

HMF (266b) er en ødelæggende og skadelig lov, som dog skal have tak for at illustrere hvilke dybe splittelser og fjendskaber, politikerne på rekordtid har plantet i de  europæiske nationer. Men det er også en lov af en type, som nu er blevet populær i det stadig mere totalitære EU. En lov man aldrig helt kan vide hvornår man overholder eller overtræder, der fører til retssager jeg har oplevet en del af,  hvis udfald opleves som ganske vilkårlige. Elov lov der åbner for en Pandorasæske af misbrug. En lov enhver jurist burde afsky, men som de er for lydige og høflige til at klage til politikerne over.

Det er smart af Sjunnesson at optage det. Man hører to kvindelige politifolk, der er ved at gå ud af deres gode sind af venlighed, som om de vil kompensere Sjunnesson for at skulle deltage i en uværdig farce.

Se også Karl-Olov Arnstberg.Hets mot folkgrupp, del I.

Domar för ”hets mot folkgrupp” har exploderat

Under något decennium har jag bistått en jurist dels med att analysera förundersökningar och domar, dels med juridiska skrivelser, i synnerhet överklaganden. Hans motiv för att anlita mig har varit att juridik är formelbundet tänkande och skrivande. Att bryta detta mönster kan vara till klienternas fördel, när det gäller att övertyga en högre instans om svagheter eller felaktigheter i ett domslut. Hans grunduppfattning är att juridik i allra högsta grad är en politisk verksamhet. Juristernas uppgift är att utan något fritänkeri följa politikernas instruktioner, som de formulerats i förarbeten. Domstolarnas domar bör förstås som tolkningar av politikernas instruktioner. Juridik är förklädd politik, med syfte att minska pressen på den politiska nivån. Under senare år har såväl polisanmälningar som domar för ”hets mot folkgrupp” exploderat. 2017 gjordes totalt 2.140 polisanmälningar om hets mot folkgrupp, mer än dubbelt så många som 2016.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x