25
maj
Seneste opdatering: 26/5-18 kl. 1918
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“If the Guardian shits on you that hard, you must be on to something”

Douglas Murray var i Danmark første gang for ti år siden, aldeles upåagtet af dansk journalistisk og politik. I mellemtiden er han blevet Vesteuropas måske vigtigste stemme i de stadig mere brændende spørgsmål. Han har været her tre-fire gange siden 2007,  stadig lige ignoreret af de snakkende klasser i Danmark.

Murray længes tilbage til sit erhverv, litteraturen, men man tør nok love ham, at det kommer han aldrig til. Der er kun én vej for ham, og det er den, han allerede går på.  Her er hans tale på Christiansborg i 2015, hvor jeg desværre lå med lungebetændelse og i febervilelse måtte sende min logerende og ven  Fjordman.

Murray kommer igen den 15 september, og han kommer til at bekræfte, at Trykkefrihedsselskabet var det vigtigste sted at befinde sig i dansk politik allerede i 2005. Det vil historien vise, når nu danske journalister og politikere ikke ville medgive det. De ville hellere – som Tøger Seidenfaden – møde op og lette ben op af selskabet for at demonstrere egne dyder.

Det ændrer intet ved, at de har været agterudsejlet i tretten år, og nu er Seidenfaden jo død og prisgivet den store regnskabsmand. Han kan ikke justere regnskabet posthumt, selvom han var specialist i at skrive insisterende bøger om sager, han havde haft uret i. Det sidste indtryk bliver til et ubarmhjertigt epitafium.  Se også The Future of Europe Live Coverage, Day 1: Douglas Murray on the Migrant Crisis and the E.U.

AfS: Växjö – torvemøde mod bønnekald

I Sverige er rejsen mod en annulering af 45 års politik begyndt. Jeg har en berettiget tvivl om, hvorvidt den kan lade sig gøre. Lad os sige, Sverige begynder på repatrieringen af cirka en million mennesker i militær alder. Vil de finde sig i det uden videre, eller hvad kan det tænkes at udløse? Men det lyder af noget i valgparolerne, og Kasselstrand til sidst i videoen er en rutineret taler. Om han lige er min kop the, skal jeg lade være usagt, men den førte fremmedpolitisk kunne have resulteret i betydeligt værre.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x