26
maj
Seneste opdatering: 27/5-18 kl. 2024
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Jeg er en tempereret monarkist. Jeg mener, republikanere er bogstavelige og ahistoriske. Det hører ungdommen til, at være så bogstavelig. Vi afskaffer jo heller ikke Kronborg og Jellingestene, fordi vi synes, de er for gammeldags, vel? Vi abdikerer ikke fra vores historiske arv, med mindre vi er EU tilhængere. Men bevares, vi har meget ungdommelige personer  som Uffe Elbæk på 63 år, og vi har Venstre, Socialdemokratiet og Konservative, som sætter EU over en af verdens ældste nationer, Danmark.

Da han nu kørte forbi min dør, måtte jeg gå på gaden. Jeg har et dilemma. På den ene side ønsker jeg at beholde min kloge dronning, på den anden side ønsker jeg ikke, at Frederik skal ende som den sørgelige 69 årige prins Charles. Jeg er sikker på,  dronningen har set problemet komme. Hun risikerer jo at blive 90 år gammel, som sin svenske mor. (foto og video © Snaphanen.dk)

Teodorescu: Maktpartiernas ödesval

Sverige havde ikke for ganske få år siden, hvad vi i Danmark forstår ved en fri presse. Var Sverige da ikke et demokrati? Nej, ikke hvad angår ytringsfrihed. SR og DR afbildede det som et demokrati, men det var kun fordi det flugtede med deres egne politiske synspunkter.

I Sverige kunne man – i modsætning til i Danmark – være dissident. Islam- og indvandringskritik blev bare ikke publiceret i én eneste af landets 120 aviser, men nu kommer det tilbage med en virkelig svup-effekt. Man fornemmer, at det er pay-back time, når man hører Kasselstrand: “Vi ska jaga pk-politikerna och ge dem mardrömmar!” Sverige er ikke overraskende på vej fra den ene yderlighed til den anden. Hvis man kan lide fred og ro, skal man holde sig langt væk fra svensk politik i de kommende år.

Så fyrede Gøteborg Posten lederredaktionen og ansatte Alice Teodorescu i 2015, i sidste øjeblik, kan man roligt sige. Så kom der langt om længe lidt skub i svensk MSM, Europas største forsamling af konforme, marxistiske dødbidere, som foruden fire årtiers politikere er hovedansvarlige for ødelæggelsen af Sverige.

Sverigedemokraterne bliver nok det største parti

Man kan sige, at den politiske fornuft i Sverige for en stor del er indvandret. Sanandaji, Teodorescu, Janousch og adskillige andre. Østeuropæere og en kurder. Endelig sker der noget, jeg har ventet på det i tyve år, men bemærk: Stol lige så lidt på opinionsundersøgelserne, som under Trump og Brexit. Mit staldtip er, at SD bliver det største parti. Hvad de andre vil gøre ved det, har jeg derimod ingen anelse om. Intet tyder på, at de selv har det:

Valet 2018 är förlorat för de stora maktpartierna

Valet 2018 är förlorat för de stora maktpartierna i svensk politik. Men det kan också, på längre sikt, bli ett startskott för den försoningsprocess som måste till mellan stora delar av folket och dess företrädare.

Det skiljer 4 procentenheter mellan Socialdemokraterna (24 procent) och Sverigedemokraterna (20 procent) i DN/Ipsos majmätning (DN 22/5). Mittemellan hamnar Moderaterna på 22 procent. Aldrig förr har det stora maktpartiet, som historiskt vunnit val på uppemot 40-50 procent, legat så lågt i en DN/Ipsos-mätning i maj under ett valår – trots att mätningarna gjorts sedan år 1979.

Mycket talar därmed för att höstens val kommer att gå till historien som valet då socialdemokratin tappade greppet om makten och Sverigedemokraterna och Moderaterna blev jämnstora. Kanske går SD rentav om M – eller till och med förbi S. Oavsett hur siffrorna faller ut kommer vi att vakna upp till ett helt nytt politiskt landskap den 10 september.

Det var ett fatalt misstag att med emfas hävda att jorden var platt bara för att SD påtalade hur rund den var. I stället för att ta strid med SD om verklighetsbilden borde man ha konkurrerat med nykomlingen om lösningarna. Då hade väljarna haft tydliga alternativ och det hade tidigt blivit uppenbart att SD saknade just lösningar.

Valet 2018 är förlorat för de stora maktpartierna i svensk politik. Men det kan också, på längre sikt, bli ett startskott för den försoningsprocess som måste till mellan stora delar av folket och dess företrädare. Det förutsätter att politikerna slutar betrakta väljarna som idioter som man enkelt kan förleda. Det förutsätter en uppriktig ursäkt. Det förutsätter att politiken återigen handlar om något större och mer visionärt än vem som kan plocka flest symboliska poänger på att ta mest avstånd ifrån SD. Teodorescu: Maktpartiernas ödesval

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x