28
jun
Seneste opdatering: 29/6-18 kl. 0607
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“Der er ingen vilje. Hverken vælgere eller politikere synes, at det er alvorligt nok. Vi skal længere ud, og det kommer vi også”

Hør også Morten Uhrskovs tale. Pihl er historiker og lærer på Sorø Akademi. De er fra Grundlovsdag, men de skal med, selvom de er et par uger forsinkede.

Gunnar Sandelin: Imre Kertész bitra testamente

Hvad skrev Nobelpristageren Imre Kertész i sin sidste bog om islam, som Dramaten og SVT syntes var så ‘følsomt,’ at de udelod det ved oplæsninger?

Europa synes på ett obegripligt sätt att dyrka sina egna fiender

Europa kommer snart att gå under på grund av sin förutvarande liberalism som har visat sig barnslig och självmördande. Europa har alstrat Hitler, och efter Hitler står kontinenten där utan argument: portarna står vidöppna för islam, man vågar inte längre tala om ras och religion, samtidigt som islam bara känner hatets språk gentemot främmande raser och religioner.

Jag borde säga några ord om politiken också, men det vore verkligen gagnlöst och tråkigt slöseri med tiden. Då skulle jag tala om hur muslimerna översvämmar, ockuperar, i klara verba, förstör Europa; om hur Europa förhåller sig till detta, om den självmördande liberalismen och den stupida demokratin, demokrati och rösträtt åt schimpanser. Det slutar alltid likadant: civilisationen når ett stadium av övermognad där den inte bara är ur stånd att försvara sig, utan där den inte ens vill det längre; där den på ett till synes obegripligt sätt dyrkar sina egna fiender. Till det kommer att detta inte får sägas öppet. Varför? Frågan skulle inte bekymra mig om jag inte hade blivit en ”offentlig person”. Jag börjar förstå det tvång som den stora allmänna lögnen hämtar sin näring ur: Det är helt enkelt inte möjligt att kämpa mot detta tvång, för politikern därför att han förlorar sin popularitet, och för författaren av samma anledning; goda manér är lika med lögn och total självuppgivelse. Se det hele: IMRE KERTÉSZ BITTRA TESTAMENTE

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x