5
jul
Seneste opdatering: 5/7-18 kl. 2225
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Zlatan Ibrahimovic – journalist- og politikeralibiet for det svenske indvandringsvanvid

af Henrik M. Jensen

Gennem mange Är har den svenske fodboldstjerne med bosniske rÞdder, Zlatan Ibrahimovic, fungeret som et alibi for den svenske indvandringspolitik. De tallÞse problemer med indvandrerne blev fejet til side med et: Se pÄ Zlatan! Han er en succes! Og hans navn blev af kvindelige journalister udtalt med en sÊrlig kÊlen stemme: Zzla tan.

Jeg husker en lokalguide i MalmĂž, der adspurgt om forholdene i RosengĂ„rden og om den store kriminalitet ikke var et problem for turistbranchen, gik i panik og straks begyndte at snakke om den “underbare Zzla tan” og den boldbane, som han generĂžst havde skĂŠnket ghettoen, efter at han slap ud derfra.

Og pÄ fodboldlandsholdet fejrede Zlatan triumfer og kunne skrÊppe op om, at han var den stÞrste stjerne nogensinde i svensk idrÊt. Men landsholdet fejrede aldrig de store triumfer, hvilket hang sammen med, at Zlatan ikke spillede for holdet, men fik holdet til at spille for ham.

Og i samme periode kunne den Sverige og danske kulturradikale bebrejde det fremmedfjendske Danmark, at der ikke var nok indvandrere pÄ det danske landshold, og hvor var den danske Zlatan?

Men selv en overmenneskelig stĂžrrelse som Zlatan har en udlĂžbsdato, trods hans status i den svenske magtelite som en halvgud (David Lagercrantz skrev en helgenbiografi, hvor Zlatans dybsindigheder i Ăžvrigt var opdigtet af forfatteren).

Op til VM-kvalifikationen trak Zlatan sig fra landsholdet, der herefter mĂ„tte stĂ„ pĂ„ egne fodboldben, og det klarede de sĂ„ godt, at Sverige kvalificerede sig til slutrunden ved bl,a, at besejre Italien, sĂ„ dette land for fĂžrste gang nogensinde ikke kom med til VM. Denne sejr affĂždte en twitter fra Zlatan, hvor han skrev “Congratulations Zweden” – og dermed antydede, at Sverige succes skyldtes ham – og at han forresten alligevel gerne stillede op for landsholdet i slutrunden.
Det blev der nu ikke noget af, og Sverige har da ogsÄ klaret sig glimrende uden.

Og nu hvor Sverige endelig har fÄet hold pÄ holdspillet, er der ingen der savner den storskrydende egoman.

Forleden vandt de en kamp mod et multikulti-hold fra Svejts og kvalificerede sig dermed for fĂžrste gang siden 1994 til kvartfinalerne ved VM. Og det skete med lutter svenske navne og et enkelt finsk i startopstillingen.

NÄ ja, og sÄ mÄlmanden Robin Olsen, en dansker fra SkÄne, som spiller for FCK, bÄde er svensk og dansk statsborger og hvis forÊldre kommer fra det fremmedfjendske Danmark!

Lige som det tyske landsholds og dets trÊner Löws fiasko ved dette VM afspejler den krise som hele Tyskland og Merkel befinder sig i just nu, afspejler den svenske fodboldsucces det tidehverv, som Sverige stÄr over for til september:
Sverige – Zverristan 1-0.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x