24
jul
Seneste opdatering: 24/7-18 kl. 2320
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Fjordman opdaterer på Gatestone den engelsksprogede verden på det kommende svenske valg, der jo langt om længe og meget, meget sent bliver en historisk jordrystelse:

Swedes face a situation of being a minority within 20 years

Several former members of the Sweden Democrats, such as the writer Jan Milld, have defected to the AfS, as have several former SD Members of Parliament. Even the party leader of Alternative for Sweden, Gustav Kasselstrand, has a background in the Sweden Democrats.

Kasselstrand and the Alternative for Sweden argue that the policies of the Sweden Democrats are no longer sufficient to deal with Sweden’s problems with violent crime and public gang shootings. The AfS want to end immigration completely and to start repatriating hundreds of thousands of illegal immigrants, criminal aliens and immigrants who burden Swedish society in one way or another. Sweden’s Turbulent Election Year

Er Trump rigtig vel forvaret?

Dr. Dalrymple, der jo var fængselspsykiater, har læst bogen The Dangerous Case of Donald Trump: 27 Psychiatrists and Mental Health Experts Assess a President, der er skrevet af 27 psykologer og psykoterapeuter, for i U.S.A. er det af the American Psychiatric Association i dag gjort strafbart for psykiatere at stille fjerndiagnoser i sådanne bøger om offentlige personer.

Det må de ikke på grund af Goldwater-reglen, der tilkom i 1964 efter at ikke mindre end 1,189 psykiatere havde plæderet for, at præsidentkandidat Barry Goldwater var psykisk uegnet til at blive præsident. Journalister må godt, kunne man måske tilføje, de rangerer nok på højde med psykoterapeuter. Jeg tror ikke Dalrymple synes specielt om Trump, han synes bare værre om hans fjender – ligesom jeg gør. Alle dem, jeg ikke kan lide, hader Trump døgnet rundt.

Det bliver en fornøjelig historie om fagfolk, der tror de taler med en særlig vægt, når de bare udtrykker deres private, politiske meninger. Hvem er gået helt af sine psykiske hængsler: Trump eller det halve USA og hele Europa? Doktoren sammenligner derefter med Churchill, der virkelig havde fraværende forældre, led af mellemsvære depressioner og drak for meget.

Konklusion: Enhver er i virkeligheden uegnet til at blive amerikansk præsident, så slap lige af. Trump er sundere end det storrygende, fysiske vrag Franklin D. Roosevelt og den Addison-syge sex-misbruger John F. Kennedy og endda den to år yngre Hillary Clinton, der ser ti år ældre ud. Irriterende sund for Demokraterne, SVT og DR og alle i den omegn.

My main objection to the book was not so much its transgression of a rule of professional ethics, but its profound, though predictable, banality. The fact that it was written by 27 ‘mental health experts’ (whatever they might be) detracted rather than added to whatever authority such a volume might have had. One senses immediately, and in the event correctly, that one is in the presence of groupthink rather than of 27 minds that have independently come to the same or very similar conclusions. To read their contributions is a little like reading 27 copies of the same newspaper to try to establish whether one of its stories is true.

The explanatory value of the diagnoses offered by the ‘experts’ is virtually nil. They say that Mr Trump has a personality disorder, that is to say exhibits certain undesirable traits of character that have remained, and will remain, constant over his lifetime, for example narcissism to an unusual degree. We know he had narcissistic personality disorder because he is narcissistic; he is narcissistic because he has narcissistic personality disorder. This is the kind of ‘explanation’ that Moliere ridiculed more than three centuries ago: opium produces sleep because it has within it a dormitive property. Nor do we need psychiatrists or psychologists or psychotherapists to tell us that people usually retain the characteristics that they have.

We are informed in the volume on many occasions that Mr Trump is as he is because he lacks fundamental self-esteem: that is why he is so narcissistic, he is always trying desperately to compensate for his permanently damaged self-conception. Of course, if he were a morbidly shy and retiring man the same lack of self-esteem would explain it. In effect, then, the same factor explains everything from the grossest exhibitionism to the most profound social withdrawal. Theodore Dalrymple: Plausibility as Explanation.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x