28
jul
Seneste opdatering: 28/7-18 kl. 2343
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

”Sverige kommer finnas kvar men bara i namnet”

Kursen er entydig, selve årstallet kan forskubbe sig lidt til hver side. I år 2100 skønnes det beboede område Sverige at have 14 mio indbyggere. 5 mio vil være svenskere udover på papiret. En Jugoslavisk-Libanesisk situation.

”Sverige kommer finnas kvar men bara i namnet”, är rubriken på rapporten från Gefira som räknat på den svenska demografin. Uppgifterna man baserar siffrorna på kommer från SCB. Etniska svenskar i minoritet i Sverige till 2066 – bara 5 miljoner kvar i slutet av århundradet

(Rapport:Sweden will remain Sweden but just in name) (Svenska folkets framtid är dyster – i minoritet 2066)  – Grafik over den svenske befolkningsudvikling til ĂĄr 2100.

Tom Carstensen om systemkritikere og ‘nationalister’

En rigtig god time pĂĄ P1

Jeg opponerer som bekendt mod ordet ‘nationalisme’, der i min og alle andre ordbøger er halvvejs til chauvinisme. P1 og Politiken bruger bevidst eller ubevidst ordet, men jeg kan ikke se, hvorfor man skal bruge sine politiske modstanderes ord om sig selv. Alle svenskere gør det, men de har, som f.eks. Roland Huntford bemærkede i sin bog om Sverige The New Totalitarians (1972) – gennem flere generationers socialdemokratisk hegemoni, mistet deres eget sprog til at beskrive tilstandene.

Moderater og til dels Sverigedemokrater bruger i vidt omfang socialdemokratisk sprog, for de har ikke andet. I Danmark har vi bevaret det rette ord for ‘kærlighed til fædrelandet,’ der ikke er fanatisk, selvhævdende, og forholder sig nedsættende til andre.

Ordet er naturligvis ‘patriot’, som George Orwell grundigt gjorde rede for i Notes on Nationalism i 1945. At Orwell var en engelsk patriot, hersker der ingen tvivl om. Man kan nærstudere hans liv og hans refleksioner i The Collected Essays, Journalism And Letters Of George Orwell, Volume 1-4, i de bevægede ĂĄr 1920-1950. Man kommer ogsĂĄ tæt pĂĄ dagliglivet med hans kone Eileen og deres lille adopterede dreng, og efter 1945 den farverige Sonia Orwell. Orwell døde af tuberkulose i 1950, hvilket i virkeligheden kan oversættes til at ‘Orwell døde af fattigdom.’

Jeg har haft meget tilovers for Tom Carstensen, der var den første og hidtil eneste danske MSM journalist, der ikke bare copypastede alle den engelske presses skældsord om ham. Han har givet Robinson en fair, uvildig behandling, og det er betegnende for journalistikkens tilstand, at man er nødt til at fremhæve det.

Jeg hører, at han deltog i Jægerpris-mødet, og da jeg ikke kender hans udseende, er jeg da ked af at have mistet lejligheden til at hilse på ham og komplimentere ham for hans i dansk sammenhæng usædvanlige arbejde. Modsat af hvad nogen tror, længes vi da for at have en lejlighed til at komplimentere MSM. Blandt andre medvirker Tom Carstensen, Lars Hedegaard, Anna Libak og Petr Bystron. Hør den sidste time af P1 Orientering fra min 01:00:10

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x