6
aug
Seneste opdatering: 7/8-18 kl. 0947
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Jeg er elitebilist, men jeg har ingen bil, for den er kun til besvær, her hvor jeg bor. Af og til låner jeg dog en, og så har jeg nogle yndlingssteder, jeg opsøger. Egentlig helst Rom, men der er lidt langt på en enkelt dag. Jeg genså dog Greenaways Arkitektens Mave (1987) med Brian Dennehy om aftenen, og den holder endnu. En film om Rom og al storheds forgængelighed. En ældre herre med en ung kone. Tænk jer til resten.

Idag blev det så Rungstedlund, Esrom Kloster, Fredensborg og Jørgen Utzons Fredensborghuse, Gurre og Søborg Slot og kirke syd for Gilleleje, hvor Margrethe den første blev født i 1353 og døbt i kirken. Min tipoldefar, Søren Henrik August Raaschou var provst der fra 1837 til 1868. Han var gift med Mette Marie Blicher. De ligger nu på Assistens Kirkegård, Københavns Père-Lachaise, hvor jeg af og til besøger deres nu fredede gravsted mellem Andersen og Kierkegaard. Fra 1100 tallet til 1500 tallet var Søborg er stor købstad, i dag er det en landsby fjernt fra alfarvej, ingen kender.

Idag var vi også på Rudolph Tegners Museum, hvor en gammel ven har fotograferet bogen »Tegner – 100 år i Rusland«. Jeg købte en bog med hjem, og jeg kan anbefale det flotte værk. Og endelig på Rungstedlund, og så en god middag på Cantina i Borgergade. © Snaphanen.dk, klik for helskærm.


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x