12
aug
Seneste opdatering: 12/8-18 kl. 0705
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

”Hemmablinda”: Svensk kultur er ekstremt fremtidsrettet. Det har været fremtidsrettet i hundrede år. Det land jeg efterlader til mine børn, er ikke noget godt land.

Vi utgår i denna andra del från Mona Sahlins uttalande om att det inte finns någon svensk kultur. KOA konstaterar att det egentligen inte är så konstigt att hon säger så: Hon vet inte så mycket om det som är svenskt. En orsak är att vi tillhör en majoritetskultur och är ”hemmablinda”. En annan orsak är att hon inte är så insatt i Sveriges historia vilket kan bero på att Sverige är extremt framåtriktat från och med 1930-talet vilket gör att historien, traditioner och hyllandet av ett gemensamt folkarv är något som har dumpats.

Sandelin: Svenske mediers asylaktivisme mod underklassen

När de breda medierna (dagspress, radio och tv) nuförtiden rapporterar om orättvisor och utsatta och marginaliserade människor så är det i princip aldrig infödda svenskar som skildras. Den som följer Sverige genom våra stora medier får bilden av ett land där inga olyckor eller orättvisor någonsin drabbar de infödda med svensk bakgrund, men där däremot asylsökande och tiggare på mer eller mindre tillfälligt besök samt andra invandrare dagligen utsätts för orättvis och förnedrande behandling från både myndigheter och privatpersoner.

När det kraftiga inflödet av asyl- och anhöriginvandrare ökade någon gång i början av 1990-talet övertog dessa rollen som samhällets olycksbarn i medias dramaturgi. Genom åren har detta accelererat för att under 2000-talet övergå i en ren agendajournalistik. Journalister agerar sedan 20 år tillbaka mer som asylaktivister än som förmedlare av allsidiga fakta. Ett aktuellt exempel är Migrationsverkets senaste rapport från slutet av juli i år, där media medvetet valde att förtiga att vi har en prognos på 126 000 beviljade uppehållstillstånd för asylsökande mellan 2018 och 2021, samt att under samma tid väntas en halv miljon anhöriga och utomeuropeisk arbetskraft söka uppehållstillstånd, se min artikel i Dagens Samhälle

Inte ett ord sades i medierapporteringen om hur dessa mycket stora volymer kommer att drabba mindre välbeställda svenskar. Istället riktade journalisterna fokus mot att vi tillfälligt under 2018 och 2019 väntas få minskat antal asylansökningar och Migrationsverkets generaldirektör fick framföra att ”det mesta pekar åt rätt håll när det gäller balanser, handläggningstider och mottagning”. JOURNALISTERNA HAR OSYNLIGGJORT DEN SVENSKA UNDERKLASSEN.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x