25
aug
Seneste opdatering: 25/8-18 kl. 0716
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

I går blev endnu en tysk kvinde dolket ihjel af en indvandrer. Via Forty Culturally Enriched Assaults Per Day in Germany? It’s Worse Than That.

“Vold over etniske grænser er en politisk bombe”

Main-stream synspunktet har flugtet med det mere ekstreme venstre, en myte som f.eks. Brian Arly Jakobsen er fortaler for: Hvide europæere begår overgreb mod ‘den ædle vilde indvandrer.’ Problemet er, at det forholder sig massivt omvendt, og at alle ‘almindelige mennesker’ ved det. Volden og ‘racismen’ er næsten udelukkende tilvandret.

Europæerne er i modtagerenden af etnisk, indvandret vold og kriminalitet, og jo længere politikere, myndigheder og forskere ignorerer det (voldtægt i Sverige, Rotherham, Køln i nytåret 2015), desto mere puster de med deres berøringsangst og propaganda til en livsfarlig, kommende hævn og selvtægt. Brian Arly Jacobsen er ikke dum eller uvidende, hans ‘fortælling’ er farlig og uansvarlig. Det offentlige Sveriges ligeså.

Malcom Kyeyune publicerer en manende artikel med udgandspunkt i SVT’s Uppdrag Granskning om voldtægt mod svenske kvinder forleden. Det er en meget klog artikel om en situation, vi allerede er langt ude i: Gruppvåld mot “de andra” – inte bara våldtäkt.

Det är värt att vi avslutningsvis riktar blicken mot Italien, och den utveckling som pågår där. Precis som Sverige har Italien haft stora problem med de sociala slitningar och konflikter som migrationen för med sig, med våld och trakasserier och en förändrad gatubild som följd. Efter att en 29-årig nigeriansk asylsökare kidnappade och mördade den 18-åriga Pamela Mastropieto i den Italienska staden Macerata kokade denna konflikt över. En boende i staden, den 28-årige Luca Traini, bestämde sig att hämnas detta dåd genom att ta en pistol och försöka skjuta så många migranter som möjligt. Till synes kanske detta liknar det Lasermannen gjorde, men likheterna är bedrägliga. Traini blev inte betraktad som en ensam psykopat för det han gjorde: efter att han var klar med det han satt sig för att göra svepte han en Italiensk flagga runt axlarna och väntade lugnt på att bli arresterad. Han skämdes inte, och det skulle snart bli tydligt att han inte behövde skämmas.

Det här sker inte i en avlägsen, dystopisk framtid. Fler incidenter av våld mot folk som ser ut som migranter har skett sedan dess, och inget talar för att dynamiken där skulle vara annorlunda. Någon som Traini behöver inte vara en galning, eller antisocial, eller hatad av sin omgivning. Inte längre.

Kan då något sådant hända i Sverige? Svaret är enkelt: det händer redan nu. Varje krossad käke, varje oprovocerad attack på äldre, varje incident av ressentimentsdrivet våld, varje kidnappning och varje livesänd gruppvåldtäkt, varje gärningsman som gör sig lustig över ”svennehoran” han förgriper sig på utgör ännu en droppe i den långsamma processen av social och politisk erosion. Bakom allt detta lurar en dessutom större oro, en serie omöjliga frågor som inte får ställas men som trots sin förbjudna karaktär fortfarande viskas runt hela landet: om det är så här det ser ut nu, hur kommer det se ut om tio år? Hur kommer det vara att bo i Karlskrona, eller i Uppsala, eller i Göteborg, efter att Sverige tagit emot en halv miljon migranter till utan någon idé om hur dessa människor ska bli en del av det svenska samhället, utan att växa upp med känslor av ressentiment? Vad kommer att hända med oss, om det här aldrig slutar?

Ressentimentet och dehumaniseringen av den andre producerar tids nog sin egen motsats. Offer blir förövare, och förövare blir offer. I Italien har denna process redan nått smärtpunkten, och i Tyskland och Frankrike ser vi det långsamma sjudandet. Ingen vet när vi når någon sorts avgörande punkt i Sverige, men många anar redan nu att den är på väg.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x