27
aug
Seneste opdatering: 27/8-18 kl. 1008
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

In the Soviet era religion was under oppression. The Cathedral of Christ the Saviour, whose last choirmaster had been Chesnokov, was destroyed, which disturbed him so deeply that he stopped writing music altogether. He died on 14 March 1944.

Pavel Chesnokov (1877-1944) er en stor russisk komponist af sakrale værker – over 500 – som først er kommet til sin ret efter kommunismens fald. Han var 40 år gammel, da Oktoberrevolutionen ødelagde alt det, han elskede, og umuliggjorde hans hidtidige beskæftigelse. Han skal derfor også nyopdages i Vesten. You Tube er en ren guldgrube af dem. Hør også Do Not Reject Me In My Old Age.

I en profan tid, hvor alt går alt for hurtigt, er han god til at sætte tempoet ned for en, ja standse den. Jo hurtigere det går rundt om mig, jo mere bremser jeg det private ned. Jeg skrev i går, at gode gamle P1 nu lyder som P3 uden popmusik. Hør hvor stærkt de snakker, for det er snak, ikke tale. Jeg har forladt elendigheden. Jeg var to timer på P1, så kunne jeg ikke holde mere ud.

Langsommere end nogen anden

Lascia ch’io pianga er normalt på fire et halvt minut. Simone Kermes er et helt minut længere om at synge den. Arien bliver til en salme. Hvis man vil være fri for pianoet, kan man høre en koncertoptagelse her.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x