30
aug
Seneste opdatering: 30/8-18 kl. 1008
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

af Henrik M. Jensen

“Indfør tørklædeforbud for alle piger under 18 år”

I Danmark har islamdebatten den seneste tid mest handlet om forbuddet mod den heldækkende muslimske klædedragt.

Men den danske debat har overset det langt større problem, at mange muslimske piger tvinges til at vikle et tørklæde omkring hovedet fra de er ganske små. Ganske vist er de spøgelsesagtige niqaber og burkaer åbenlyst det mest iøjnefaldende problem, men at talløse piger allerede fra børnehavealderen bliver påtvunget kluntede tørklæder, er det egentlige problem.

Derfor har den tyske feministiske organisation Terre des Femmes på et møde i Berlin torsdag 23.8. vedtaget en opfordring til de tyske politikere om at indføre tørklædeforbud for alle piger under 18 år, et forbud der skal gælde i det offentlige rum – især skoler og børnehaver.

Hvorfor et forbud?

For det første er der de sundhedsmæssige konsekvenser af tørklædetvangen, som Sigrid Peter, vicepræsident i Børne- og ungdomslægernes forbund gør opmærksom på: Tildækningen fører til mangel på D-vitaminer, og pigerne hæmmes i deres motorik.

Og så er der de psykologiske konsekvenser: “Tildækningen af piger på alle alderstrin, som er et voksende fænomen i skoler og sågar børnehaver, står for en diskriminering og seksualisering af mindreårige”, som det heder i meddelelsen fra Terre des Femmes. Og dertil kommer, som altid når det drejer sig om den islamiske ideologi, de politiske aspekter af tørklædet.

“Pigerne skal allerede som børn lære at underkaste sig som kvinder”

Christa Stolle, TdF’s’ forretningsfører siger: “Her gælder det ikke love om religionsudøvelse, men om misbrug af børn med det formål at fremme fundamentalisme.”

“Pigerne skal allerede som børn lære at underkaste sig som kvinder.” (Susanne Schöter, direktør for forskningscenteret “Globaler Islam”).

“Fundamentalisterne ønsker, at kvinderne slet ikke ved, hvordan livet uden tørklæde føles og at føle skam ved at vise håret offentligt.” (fra TdF’s opråb).

Eller kort og godt: “Tørklædet er islamismens fane”, som den tyrkiskfødte forfatter og medlem af TdF, Necla Kelek, siger.

Men desværre foretrækker de fleste tyske politikere at vende det blinde øje til af angst for at blive kaldt racister.

Ertan Toprak fra CDU, har dog valgt at tage tyren ved hornene, for “religionskritik er ikke racisme, derimod en væsentlig del af oplysningen.”

Den videre kamp

Terre des Femmes må ikke bare kæmpe mod mainstreampolitikernes ulyst til at se virkeligheden i øjnene, men også stå op mod voldelige trusler fra islamismen, der gjorde, at mødet i Berlin (selvfølgelig) måtte finde sted under politibeskyttelse.

Og kampen foregår også på nettet, hvor muslimske organisationer som “Generation Islam” og “Realität Islam” fører kampagne under hashtagget “NichtOhneMeinKopftuch” (Ikke uden mit tørklæde) med bl.a. fotos af spædbørn iført tørklæde som en del af propagandaen.

Terre des Femmes har svaret igen på deres hjemmeside www.frauenrecht.de, hvor der kan skrives under på kravet om tørklædeforbud for alle piger under 18.

Men hvad siger danske feminister til Muhammeds kvindefjendske og sundhedsskadelige ideologi?

„Mädchen sollen schon als Kinder lernen, sich zu unterwerfen“ (se videos) Se også Lone Nørgaards kronik fra sidste år: Tørklædet er islamiseringens spydspids.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x