25
sep
Seneste opdatering: 26/9-18 kl. 0623
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

65 politiserende tjenestemænd på Udenrigsministeriet (UD) opfordrer til ulydighed mod en evt. ny regering, som ikke måtte have de samme ‘værdier’ som den forrige.

De fleste er klar over, at Riksdagen i dag for første gang nogensinde afsatte en statsminister. Dermed er Sverige nu i en parlamentarisk krise som aldrig nogensinde før. Den eneste grund til, at der måske ikke kommer nyvalg, er at det vil være endnu ubehageligere end de foreliggende alternativer, og vil gøre Sverigedemokraterne endnu større.

Nu opfordrer embedsværket til ulydighed for det tilfælde, at andre end de lurmærkede partier, skulle støtte en kommende regering.

Svensk overgang til demokrati bliver smertefuld

Nu mærker man, at den svenske magtelite ikke er vant til, at magten i Riksdagen skifter hænder. Hvad de syv partier hidtil har sagt om SD, er øregas. De tolererer simpelthen ikke opkomlinge uanset folket har stemt på dem. Hidtil har svensk demokrati mest været et kønt teater. Der er stort set ikke præcedens for det, som man tydeligt ser i grafikken over magtforholdene i 85 år. Valg er til, for at bevare status quo. Det er verdensrekord i konsensus.

Det er ikke meningen med valg, at magten skal skifte hænder. Slet ikke udenfor klubben af “de syv.” Den gamle elite hylder samme principper som gør, at Erdogan og Hamas stadig har magten over deres respektive befolkninger, dog i meget mere elegant og alkoholfri version.

De nægter at give sig ind i det sidste, og derfor har vi den aktuelle situation. Måske var det meget godt, om Sverige ikke havde en regering i to år til at træffe flere katastrofale beslutninger.

‘Värdegrunden’ skal holde misliebige folk ude

I Sverige er der noget der hedder ‘Värdegrund,’  ligesom ‘Alla människor lika värde’, som betyder det samme. Ingen i Danmark vil forbinde noget med udtrykket. De betyder grundlæggende, at hvis du mener noget værdimæssigt andet end os, kan du finde dig uden den beskyttelse af dine borgerrettigheder, som du ellers ville have haft. Man skal mene ‘det rigtige’ om multikultur, homoseksuelle, muslimer, zigøjnere og handikappede – ellers kan man f.eks. blive fyret fra sit job, som er sket ganske ofte.

När det blev klart att regeringen Löfven stod i begrepp att avskiljas från sitt uppdrag startade ett antal opolitiska regeringstjänstemän på Utrikesdepartementet ett upprop för att Regeringskansliet skulle vidmakthålla den värdegrund som, i detta fall, UD omfattas av.

Uppropet pekar implicit ut alla andra regeringar än en socialdemokratis som fientligt inställd till personer med olika handikapp, etniskt ursprung eller annan sexuell läggning än heterosexuell och att dessa skulle diskrimineras. En kommande ministär menar initiativtagarna implicit vara rasistisk och homofobisk utan att veta något närmare om vilket regeringsalternativ som till slut vinner riksdagsmajoritet.

Hela 65 personer vid Utrikesdepartementet har undertecknat uppropet. I uppropet ställs även frågan om medarbetarna kan anse sig befriade från lojalitetsplikten mot en ny minister om de anser att en ny politisk ledning bryter mot den tidigares värdegrund. UD personal uppmanar till olydnad – Eventuell ny politisk ledning utmålas som rasistisk og Ledarsidorna avslöjar politiserade tjänstemän på regeringskansliet – FB censurerar delningar.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x