25
sep
Seneste opdatering: 25/9-18 kl. 0839
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Udtrykket kender vi jo overvejende fra typer som Sveriges statsminister og den Radikale Morten Østergaard. Man har indtryk af, at de anvender det helt bogstaveligt. Når Lars Løkke siger “europæisk løsning” betyder det vist mest “det ønsker jeg ikke at kommentere, spørg mig igen om ti år.”

Løkke er – af en politiker at være – mere en virkelighedens mand, og virkeligheden er mudret for ikke at sige ‘beskidt,’ men han forstår at svømme i den uden at gøre sig til helt grin. Det gør Löfven og Østergård ikke.  Hat die EU keine Ahnung von Europa?

Ændre konventionerne eller forhindre, at de bliver efterlevet?

I Berlingske mener Anna Libak at “Reelt har EU-landene kun to muligheder for en fælles asylpolitik. Enten at ændre konventionerne. Eller som nu at forhindre, at de bliver efterlevet.”

Hvis det er rigtigt, har EU jo valgt den europæiske løsning ikke at efterleve alle de konventioner, generationer af politikere uden overblik har spundet os ind i. Der kører altså et dobbeltbogholderi, som man også tydeligt fornemmer, når man hører socialdemokrater og Venstrefolk bedyre, “at vi skam vil overholde alle konventioner.”

Hvis I gjorde det, ville det vælte ind med flere hundredetusinder af ædle vilde i Danmark om året, og det gør det jo ikke, vel? Cut the crap!  Er Libak ikke enten for begavet eller for ærlig til at befinde sig i partiet Venstre, ja i politik overhovedet?

EUs halvhemmelige asylpolitik

Grænserne er både åbne og lukkede

I strid med den fremherskende opfattelse, har EU-Kommissionen faktisk en asylpolitik. Politikken består i et intensiveret samarbejde med en lang række afrikanske lande om at forhindre, at asylansøgere overhovedet står ud fra kysten i gummibåde.

Så jo, EU-Kommissionen har en asylpolitik, som kombineret med medlemsstaternes egne initiativer har en effekt. Men når EU-Kommissionen ikke praler med det, er det selvfølgelig fordi, at politikken går ud på at forhindre, at folk gør brug af konventionerne. Samtidig gør det EU sårbar over for pengeafpresning fra autoritære afrikanske lederes side: De kan øge og bremse tilstrømningen efter forgodtbefindende.

Tag kommissionsformand Junckers forslag om 10.000 grænsebetjente. På grund af konventionerne kan heller ikke disse betjente nægte asylansøgere asylbehandling i EU. De kan ikke sende dem tilbage til Afrika, heller ikke hvis de bjerger dem i afrikansk territorialfarvand. Ingen afrikanske stater kan nemlig i dag leve op til konventionernes standard for asylbehandling. Med andre ord: Jo flere betjente, jo flere kan man bede om asyl.

Det eneste reelle alternativ til den nuværende uskønne, men effektive politik er derfor at ændre konventionerne, så kun folk fra nabolande kan søge asyl i EU. Det ville ikke forhindre, at EU-landene fortsat kunne tage flygtninge fra fattige lande gennem FNs kvotesystem. Meget muligt ville et land som Danmark tage flere, hvis vi selv kunne bestemme hvem og hvor mange. EUs halvhemmelige asylpolitik virker.

Se også Britta Mogensen: Opsigelse af konventionerne kan vise sig at blive en håbløs opgave.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x