14
nov
Seneste opdatering: 16/11-18 kl. 0457
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Hvad der foregår i Sverige nu, er en græsk tragedie, men også som Cirkusrevyen på Bakken, dog blottet for den ægte komiks værdighed. Ligesom når man er i teatret, kan man intet gøre ved det. Man går ikke op på scenen og kræver stykket taget af plakaten, man lader svenske medier skrive om det hver dag, selvom der intet er sket i to måneder. De får penge for det.

Der er for mange idioter i demokratisk politik, hvorfor svenske politikere da også har søgt at begrænse det mest muligt. Problemet er, at de nåede at vælge for mange pompøse idioter ind i parlamentet først, og de har smadret landet hinsides reparation. Se også Mikael Jalving om det svenske cirkus: Se, hvilken dans: svensk samba.

“Humanisme”
Af Torben Snarup Hansen

“Humanisme” er ordet, som hele tiden bruges med et bestemt politisk formål, fordi antinationale akademikere har taget monopol på definitionsretten. Denne kan kun fravristes dem ved aktiv protest og anvendelse af den korrekte betydning.

Den latinske betegnelse “humanitas” er noget helt andet end det moderne ord “humanitær”. Humanitas blev for 1000 år siden adskilt fra “divinitas” – altså troshandlinger og teologi. Den stod og står ikke i modsætning til kirke og kristendom og er simpelthen paradigmet for universiteterne. Det første af dem blev grundlagt i Bologna i 1088.

Derefter kom andre til: Paris, Oxford, Salamanca, Köln, m.v. I stedet for overtro blev udgangspunktet opfattelsen af en guddommelig hensigt og logik, som mennesket kunne og burde gennemskue (jvf. f.eks. Pierre Abelard ca. 1079-1142 og William af Ockam 1285-1147).

Det var i høj grad et “gennembrud”, som også teologer accepterede og deltog i. Humanitas var orienteret mod menneskelig aktivitet, og derfor har universiteter et humanistisk fakultet. Højmiddelalderens humanistiske gennembrud i senmiddelalderen kan betragtes som en art forløber for Renaissancen – “genfødsel” af græsk-romersk tænkning.

Tjekkiet og Bulgarien forkaster Global Compact for Migration

Lars Løkke og Mette Frederiksen vil ikke tage indtryk af dette. De afventer røgsignaler fra Bryssel og Berlin. Små stater mener intet selvstændigt om store ting. Svenske medier tier med omhu om udviklingen, for Global Compact foreskriver jo også, hvor forstående medierne skal forholde sig til den pågående invasion fra den 3 verden. Danske artigmedier er heller ikke ligefrem ivrige.

The Czech Republic on Wednesday joined the growing ranks of European Union countries that reject a United Nations pact to regulate the treatment of migrants worldwide.

“The Czech Republic has long favored the principle of separating legal and illegal migration,” Deputy Prime Minister Richard Brabec told a news conference.“That is what the Czech Republic’s and other European countries’ suggestions aimed for. The final text does not reflect those proposals.”Czechs join other EU states rejecting U.N. migration pact.

Bulgaria becomes latest EU state to shun UN migration pact

Bulgaria on Monday joined the growing ranks of European Union nations opposed to a United Nations pact that aims to regulate the treatment of migrants worldwide.”The position of the Bulgarian government will be not to join the United Nations’ global pact on migration,” the deputy leader of the main ruling centre-right GERB party, Tsvetan Tsvetanov, said after a meeting of coalition chiefs. Bulgaria becomes latest EU state to shun UN migration pact.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x