19
jun
Seneste opdatering: 29/6-20 kl. 1822
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Den svenske elites problem – universel inkompetence. Nu lyves der for magten

Intervju med Ann Linde väcker uppmärksamhet: ”Uppvisar på dålig engelska ett obehagligt förnekande” Udenrigsminister Linde er “Bachelor of political science, sociology and economics, 1994, Stockholm University,” men hendes engelske er næsten værre end Villy Søvndals. Godt gået, 1968.

Den svenske elite er godt klar over, at Corona i Sverige ikke er overstået, ECDC fortæller i dag, at “peak Corona” slet ikke er passeret i Sverige endnu. De er endvidere klar over, at deres inkompetente håndtering potetielt kan koste dem magten. Derfor lyver de og taler sort, derfor skyder de skylden på sagesløse sygeplejersker, som de havde solgt ud allerede da Corona ankom:

“Vi skal lære af det og blive bedre”

Sverige var fuldstændigt uforberedt, den politisk tilsatte Anders Tegnell tog fuldstændigt fejl ved at satse på flomimmunitet i måneder. Endvidere har man forsætligt slået gamle ihjel med “palliativ vård”, der ikke behøvede dø. Tror Fanden dødstallet er enormt. Disse umuliusser yndlingsudtryk er for tiden: “Vi skal lære af det og blive bedre.” Sådan taler mennesker, der elsker magten højere end sandheden.

Deutsche Welle interviewer skarpt og dygtigt, bullshit bider ikke på DW, og bemærk at det naturligvis ikke er de bovlamme klakører på SVT der trækker trusserne ned på betonsossen. Tino Sanandaji kommenterer hende: Gå inte på denna bluff. Se endelig SVERIGE-LÖGNEN: Postmodernismens potemkin-kulisser

Mikkel Andersson afslører dem ligeledes i Berlingske idag:

Myten om det lave skånske smittetryk

Uanset hvilke tal man ser på, er konklusionen entydig: Smittesituationen er markant værre i Skåne end både i hovedstaden og Danmark generelt.

I den offentlige debat kan man iagttage et virkelig sært fænomen. Ganske mange både politikere og meningsdannere insisterer hårdnakket på at fremture med påstande om, at covidsmitten i Skåne er lav og i øvrigt sammenlignelig med enten Region Hovedstaden eller Danmark generelt. Tidligere statsminister Lars Løkke har flere gange hævdet dette, og det er også blevet påstået af den svenske statsminister Stefan Löfven samt et utal af politikere, kommentatorer og andre. Det passer bare ikke.

Alene i Skåne var der fra 8-14. juni 305 positive covidtests, i hele Danmark var tallet 272. Og her skal man huske, at Sverige tester langt, langt mindre end Danmark. Et bedre mål for smitteudbredelse er antallet af indlagte, og her havde Skåne torsdag formiddag 55 indlagte, mens der i Danmark er 39.

Hvis man ser på antallet af døde, var det i begyndelsen højere i København, da smitten ramte tidligere og hårdere her, men i den seneste tid er antallet af døde i Skåne langt højere. I juni måned er 45 døde af covid-19 i Skåne, mens tallet for hele Danmark var 26. Her skal man igen huske på, at der blot bor godt 1,3 millioner mennesker i Skåne mod 5,8 millioner i Danmark. Justeret for befolkning ser det altså markant værre ud for Skåne.

Uanset hvilke tal man ser på, er konklusionen entydig: Smittesituationen er markant værre i Skåne end både i hovedstaden og Danmark generelt.Myten om det lave skånske smittetryk


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.