21
jun
Seneste opdatering: 22/6-20 kl. 0138
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Politikere behøver altid noget at skræmme folk med

I Swebbtv vetenskap nr 4 får vi träffa Staffan Mörner som berättar om klimatforskningen. Han har skrivit boken Borde man oroa sig för KLIMATHOTET? Där beskriver han pedagogiskt vad som händer med klimatet och hur vetenskap om klimatet används för propaganda. Staffan berättar att han som lärare i filosofi och svenska fått många frågor och funderingar kring det som har kommit att kallas klimathotet. Han har känt att det funnits mycket oro och rädsla för katastrofer och en förstörd värld. Hot om olika klimatlarm har funnits i flera decennier berättar Mörner.Innan rädslan för uppvärmning var det stor oro för att en ny istid var i antågande.

The Mob and the Gentleman

I was thinking, at the end of my dialogue with Douglas, about Kierkegaard’s critique of the crowd/the mob in one of his Uplifting Discourses: “The crowd is untruth,” the Danish philosopher repeats over and over again. For wherever there is a crowd, “…there no one is working, living, and striving for the highest end, but only for this or that earthly end.” In other words, true individuals don’t go with the flow.

Hør det hele på Patreon


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.