23
jun
Seneste opdatering: 29/6-20 kl. 1759
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Ved Johannes Larsens 70 års fødselsdag i 1937 skrev Berlingske: “Johannes Larsens have i Kerteminde er et rige for sig, dets love er naturens egne. Her finder fugle i hundredetal og af alle arter et fristed, og ved bassinet promenerer den tamme odder.”

Der sad to ænder og en gås på plænen, og jeg var lige ved at træde på dem. De ville ikke flytte sig, jeg måtte gå udenom. Jeg var på deres territorium, det var der ingen tvivl om. Selvfølgelig regerer fuglene i Larsens rige.

I Ulrich Plesners villa ud til Storebælt lavet fra Johannes Larsens tegninger, boede Johannes Larsen i 61 år. John Olsen og Lars Swane har jeg været så heldig at kende. De er rigt repræsenteret i samlingen. Lars’ mor var Christine Swane og søster til Johannes Larsen.

Kunstnernes kunstner John Olsen kendte jeg fra sammenslutningen Den Fri. På sin Danmarksrejse i 1959 opsøgte han den over 90-årige Johannes Larsen og blev en fynbo og en sand efterfølger, selvom han var født i Roskilde. John Olsen døde sidste sommer og Lars Swane i 2002. I 1980 blev Johannes Larsens hus på Møllebakken museum.

Man kan roligt kalde det “Danmarks smukkeste kunstnerhjem.” Ikke engang Willumsens samtidige på Strandagervej kan hamle op med det. Fotos © Snaphanen.dk, klik for helskærm.Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.