28
jul
Seneste opdatering: 28/7-20 kl. 1426
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Erdogan g√łr kamptegnet for den islamofascistiske organisation De Gr√• Ulve.

af Henrik M. Jensen

Erobring ligger i islams dna

Da osmannerne efter mange √•rs till√łb endelig lykkedes med at erobre Konstantinopel i 1453, gik en gammel dr√łm i opfyldelse. Kontrollen over det strategisk vigtige Bosporusstr√¶de gjorde en fortsat ekspansion og kolonisering af Europa mulig.

Og da kristenhedens vigtigste kirke, Den Hellige Visdoms Katedral, blev ombygget til mosk√©, beviste den muhammedanismens overlegenhed og var et budskab til de vantro europ√¶ere om, at kristendommen var d√łmt til at tabe.

Museum og moské

I de f√łlgende √•rhundreder gik alt dog ikke helt efter sultanernes planer, og efter mange tilbageslag gjorde det moderne og mere verdslige Tyrkiet en forsonende gestus over for europ√¶erne og omdannede moskeen til et museum.

Men 24.juli gjaldede fredagsb√łnnen atter ud over den gamle katedral, som osmannerne erobrede. Og den tyrkiske regering under den ny sultan, Erdogan, viste sit sande ansigt og egentlige hensigt: Det osmanniske rige skal genskabes og muhamedanismen igen dominere over Europa. Erobring ligger i islams dna.

Hvad kan vi g√łre?

Desv√¶rre kan vi danskere ikke g√łre meget for den gamle katedral, men vi kan i det mindste vende blikket mod de mange moskeer i Danmark, som den tyrkiske stats religionsdirektorat, Diyanet, finansierer og forsyner med tyrkiske imamer.

Og vi kan til en start sp√łrge, om det er rimeligt, at en stat, som har oph√¶vet de demokratiske frihedsrettigheder, herunder religionsfriheden, som f√¶ngsler i tusindvis af journalister, som aldrig har p√•taget sig ansvaret for folkedrabet p√• over en million armeniere, og hvis pr√¶sident √•benlyst flirter med den fascistiske organisation “De gr√• ulve” (som stod bag attentatet p√• Johannes Paul II), overhovedet skal have lov til at virke i Danmark.

Osmannerne i Roskilde

Da Ayasofya-moskeen i Roskilde, navngivet efter den erobrede katedral og finansieret af Diyanet, √•bnede i 2016, deltog dav√¶rende borgmester Joy Mogensen og Roskildebispen Peter Fischer-M√łller i √•bningen og gav den dermed en officiel bl√•stempling. Biskoppen med den begrundelse at det var “lokal religionsdialog”.

Lokal dialog med det tyrkiske religionsdirektorat… dialog med diktator Erdogan… Var der nogen der dia-lo?

I den nyligt udkomne bog “Det Tyrkiet der splitter” fort√¶ller forfatteren M.F.Bickersteth om, hvordan Erdogans autorit√¶re v√¶sen ogs√• har √•benbaret sig p√• europ√¶isk og s√•gar p√• dansk jord gennem chikane og spionage mod hans modstandere i den store tyrkiske diaspora.

Og her spiller moskeerne h√łjst sandsynlig en vigtig rolle. Et emne der blev diskuteret i P1’s Debatten 27.7. kl.12:15, hvor emnet var det kommende lovforslag om at forbyde udenlandsk finansiering af moskeer. Tyrkiske moskeer var ikke til debat, men Kuwaits og Qatars enorme pengeoverf√łrsler til og indflydelse p√• danske moskeer blev diskuteret.

Osmannerne i Danmark

I anledning af tyrkernes overgreb mod Den Hellige Visdoms Katedral og stigende agressive opf√łrsel mod Europa er der derfor lige nu al mulig grund til at kigge n√¶rmere p√• de moskeer, som er finansieret af Diyanet og dermed efter al sandsynlighed er propagandakontorer for Erdogans antivestlige og islamofascistiske ideologi.

Her er de:

K√łbenhavnsomr√•det:

Kocatepe H.C.√ėrstedsvej 29. K√łbenhavn Aladin Holsbjergvej 27 Albertslund. Faith-Nuse Jonstrupvej 246 Ballerup. Aved√łre mosk√© Tv√¶rvej 6 Hvidovre. Mosk√© Aswillundsensvej 12, Lyngby. Mosk√© Rugmarken 8 Farum. Mevlam Industriskellet 4, Ish√łj. Yunus Emre Taastrup Hovedgade 37 Taastrup.

Sjælland:

Ayasofia Allehelgensgade 11B, Roskilde. Tyrkisk Kulturmosk√© √ėlbycenter 71, K√łge. Orhan Gazi Brahesvej 15 Frederikssund. Suleymaiye Smithsvej 6 Holb√¶k. Mosk√© Vibevej 22, Ringsted. Yeni Cani Danei Mikkelsgade 2 Slagelse.

Fyn:

Selimye Pjentedamsgade 31, Odense. Moské Landrovej 6, Nyborg. Moské Nyborgvej 117, Svendborg.

Jylland:

Dansk-Tyrkisk kulturforening Gjellerupvej 88 Aarhus. Moské Sandgade 9, Randers. Ulu Sintrupvej 5, Brabrand. Moské Kejlstrupvej 90B, Silkeborg. Faith, Toftevænget 19, Ikast. Eyup Sultan Fynsgade 44, Herning. Yunus Emre Krudthusvej 8, Horsens. Moské Korskærvej 27, Fredericia. Moské Kilen 19, Aabenraa. Anatolien Frihedsvej 13, Esbjerg.

Medborgerhuse og en skamst√łtte

Set i forhold til den behandling kirker gennem √•rhundreder har v√¶ret udsat for i den muslimske verden, ville det v√¶re rimeligt, hvis de p√•g√¶ldende bygninger bliver ombygget til form√•l af almennyttig karakter, b√łrnehaver, medborgerhuse, biblioteker o.lign.

Bortset fra Ayasofya Moskeen i Roskilde, der passende kunne st√• som en skamst√łtte over Joy Mogensen og alle godtroende og bl√•√łjede danske politikere.

Hagia Sofia’s Khateeb holding Fatih Sultan Mehmed Sword

Sultan Mehmed den 2 erobrede Konstantinopel som 21-årig


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.