6
aug
Seneste opdatering: 8/8-20 kl. 1349
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Lars Bern går igenom på vilket sätt medicinindustrin motarbetar billiga och fungerande behandlingsmetoder

Jeg har samlet lidt viden op om komplekset gennem årene. Jeg er opvokset på et hospital, fordi min far var læge og min mor var sygeplejerske. Jeg har været gift med en læge i tyve år, min svoger er læge og masser af mine venner. Jeg har desuden arbejdet i medicinalindustrien for en del år siden, og nu er jeg også patient og holder en cancer i ave med denne kur i stedet for med big pharmas piller.

Jeg er således af baggrund ikke ret alternativt anlagt, men nu har den alternative kur foreløbig virket i 8 måneder. Det medicinalindustrielle kompleks har altid  luret i baggrunden at kunne blive klogere på. Årene lægger stadig nye lag til. Lars Bern ved, hvad han taler om.

Min læge bliver fjern i blikket, hvis jeg nævner den, og jeg ved godt, hvad han frygter, så jeg presser mig ikke på. Han har et job, han gerne vil beholde. Det seneste eksempel på kompleksets magt er, at systemkritikeren og ilt-lægen Jon Tallinger, der har anklaget Sverige for at ofre flere tusinde gamle, er færdig som læge i Sverige, og har fået arbejde i Danmark: Skammen Kommer Aldrig Att Lämna Sverige. Inte Någonsin.

Politiet skal følge politiet til toget

Man har bygget en ny politistation på Järvafältet i Nordstockholm, der omfatter de hårde ghettoer Rinkeby, Tensta, Kista, Husby och Akalla. Det ligner et fort og en militærbase i en fjern romersk provins, hvor medarbejderne skal eskorteres til og fra den nærmeste togstation en kilometer væk. Spørgsmålet er, om ikke hæren burde passe på politiet. Det har været fuldstændigt overmatchet i tyve år.

Vägen till och från jobbet för de poliser och civila som ska jobba där har, förutom själva skalskyddet, varit en genomgående stor fråga inför bygget och flytten. När Polistidningen gjorde ett reportage på plats 2016 var det flera som funderade på om de ens ville flytta med. De var rädda att bli förföljda från jobbet eller få däcken sönderskurna.

Enligt Jörgen Ohlsson tror man sig ha löst problemet med parkeringsplatser för personalens bilar genom att hyra in sig i en intilliggande byggnad. Parkeringsfrågan har varit en svår nöt att knäcka då man inte fått fysiskt utrymme att bygga nytt. Sen är det ju svårt att veta hur många som faktiskt behövs innan verksamheten är igång.

Det kommer också vikas en extra kvällspatrull under hösten, som ska finnas där för att säkra kollegornas väg till och från jobbet om det behövs. Det kan handla om att följa med till tunnelbanan eller hålla koll vid entrén, säger han. Polistidningen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.