10
aug
Seneste opdatering: 10/8-20 kl. 1521
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

En kvindelig taler ved Udenrigsministeriet fra Hong Kong måtte optræde anonymt af frygt for den kinesiske politistat. Til venstre Thomas Rhoden, Dansk Kina-Kritisk Selskab

Tekst og foto af Henrik M. Jensen

5.august arrangerede Dansk Kina-Kritisk Selskab en demonstration foran udenrigsministeriet for frihed og demokrati i Hong Kong. Det skete i samarbejde med en lang række organisationer, Denmark Support Hong Kong, Støttekomiteen for Tibet, Amnesty International samt ungdomsafdelingerne fra Socialdemokratiet, Venstre, DF, Konservative, SF, De Radikale og LA..

Desuden sås repræsentanter fra Vietnamesisk Frivillig Forening, der på plakater og trøjer protesterede mod KInas tiltagende aggressive fremfærd i Det sydkinesiske hav.

Alle talerne fordømte Kinas overgreb mod Hong Kongs befolkning og dets åbenlyse brud på aftalen fra 1997, der for de næste 50 år garanterer “to systemer i et land”.

Og hos alle talerne fra de politiske ungdomsorganisationer var der stor glæde over, at partierne for en sjælden gangs skyld kunne enes om noget og danne en fælles front.

Fælles Front – også mod islam?

Ja, hvorfor ikke? Hvis der kan skabes en fælles front mod den kinesiske imperialisme, burde det også være muligt at skabe en fælles front mod islam og islamismen.

Men her er der desværre en del blokeringer i de politiske miljøer. “For islam er jo en religion, og en sådan kan ikke bekæmpes politisk.”

Men det er præcis her, at kæden hopper af hos de fleste politikere, for islam og den deraf afledte islamisme er ikke en religion, men en “lovreligion”, og som sådan en ideologi – lige som den imperialistiske “nationalkommunisme”, der styrer Kina.

Og det er dér, kampen bør stå lige nu: At få overbevist politikerne om, at islam er en ideologi og som sådan POLITISK. Og at den derfor skal bekæmpes med politiske midler.

Islam er politik og skal bekæmpes politisk

En sådan forståelse ville bane vejen for en fælles front mod islam.

Og DF’s nye næstformand kunne passende gå i spidsen og stoppe sin kritik af Pernille Vermund og i stedet rette den mod de politikere, der ikke forstår, at islam skal bekæmpes politisk.

Billedtekster:

En vietnamesisk kvinde protesterede med et kort mod de kinesiske aggressioner i Det sydkinesiske hav

DSU’s formand Frederik Vad Nielsen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.