6
sep
Seneste opdatering: 7/9-20 kl. 0133
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Ebeltoft Vig i september, foto © Snaphanen.dk

Af: Lars Hedegaard

Som reaktion pÄ regeringens forventede beslutning om at slÞjfe den besparelse pÄ DR, som den foregÄende regering havde fÄet vedtaget, beklager Berlingskes redaktÞr, Tom Jensen 6. september, at DR er blevet en politisk kastebold.

SÄdan kan man fremstille den Äbenbare sandhed, at DR lÊnge har vÊret, fortsat er og skal forblive et talerÞr for partierne til venstre for midten. Har statsradiofonien overhovedet en eneste ansat, der kunne finde pÄ at stemme pÄ Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige, eller som blot i al almindelighed er borgerlig? I sÄ fald er det lÊnge siden, vi har hÞrt fra vedkommende.

Som Tom Jensen understreger, bringer DR ogsÄ fremragende indhold. Det mÄ man give ham ret i. F.eks. spiller DR P2 udmÊrket klassisk musik, og der er sikkert noget andet, som jeg i Þjeblikket ikke kan komme i tanke om. Men nÄr det gÊlder de spÞrgsmÄl, der afgÞr den vestlige civilisations fremtid, leverer DR en os af venstreekstrem propaganda, for danskerne skal ikke lÊre at tÊnke, men lÊre, hvad de skal tÊnke, hvis de ikke vil hÊnges ud.

I Østtyskland havde de Det Socialistiske Enhedsparti. I Danmark har vi Den Socialistiske Enhedsradio. PÄ den baggrund mÄ man undre sig over, at der overhovedet findes danskere, der stemmer pÄ andet end Enhedslisten, De radikale og Socialdemokratiet. Men denne uskik gÞr DR sit bedste for at fÄ has pÄ.

“Objektiv public service?”

Intet sted kommer DR’s ideologiske holdning tydeligere frem end i behandlingen af amerikansk politik, som dog er helt afgĂžrende for Danmarks stilling i verden. Det er en ĂŠrlig sag, at de hader Donald Trump og republikanerne, hvilket de ikke lĂŠgger skjul pĂ„. VĂŠrre er, at de ikke fortĂŠller, hvad der sker i USA. Hvis Trump skulle gĂ„ hen og vinde den 3. november, vil det komme som et chok, ikke bare for DR’s ansatte, men ogsĂ„ for de danskere, der tror, at deres skattekroner gĂ„r til objektiv public service.

DR er nÊsten som Berlingske, der ogsÄ gennem fire Är har leveret forskruede fremstillinger af Trumps politik, og som gÞr det ubegribeligt, at ca. halvdelen af den amerikanske befolkning stÞtter denne onde mand.

I stedet for at brokke sig burde Tom Jensen glÊde sig over at have sÄ velbeslÄede meningsfÊller i statsmediet.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.