7
apr
Seneste opdatering: 7/4-21 kl. 1050
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Den 18 mars 2021 bjöd Studentafton in Lars Vilks till en afton om den konstnärliga frihetens gränser. Moderator var Dan Jönsson, författare, kulturjournalist och kritiker vid flera svenska tidningar samt medarbetare på Sveriges Radio.

Et af mine bloggerlivs mange gaver, har været talrige møder med Lars Vilks som jeg første gang gjorde Trykkefrihedsselskabet opmærksom på i 2007, hvilket første til hint legendariske møde 4 oktober i Forfatterforeningen i København, hvor Tøger Seidenfaden udvandrede efter at have svinet forsamlingen til. Jeg havde det på video, så Flemming Rose fik båndet, og Tøger S. blev derfor citeret for hvad han sagde udenfor manuskript i JP dagen efter.

Det var ikke ærefuldt for Seidenfaden, hvad han fik sagt på det. I det hele taget pillede Muhammedkrisen af, hvad der havde måttet være af hæder ved ham, men Politikens abonniner opdagede det vist ikke. Det må være en taknemmelig avis at lave med sådanne læsere.

Man kan ikke være i bedre selskab end i den højt begavede, lærde, varme, morsomme Vilks. Det tog mange år, inden det svenske etablissement tog ham så meget til sig, som vi ser her, hvorimod det mere folkelige Sverige forstod ham med det samme. Det kunne man se på den hjertelige modtagelse han fik af vildt fremmede, når han dukkede op på Ladonia, Arx og Nimis på Kullaberg.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x