15
maj
Seneste opdatering: 15/5-22 kl. 1557
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Sviterna av Annie Lööfs nybyggarland

Samtalen vender tilbage til da Annie Lööf blev partileder i 2011, og mente, at Sverige kunne og burde tage 40 mio indvandrere. Ikke fordi Sverige var forpligtet over for ‘flygtninge,’ men fordi det simpelthen var gavnligt for landet. Et argument hevet ned fra den blå luft.

Hun var da kun 28 år gammel (!) Hvad kunne hun overhovedet vide, hvad der var godt for Sverige?  Et synspunkt der kun kan betegnes som ekstremistisk her ti år efter, så hurtigt tilbageviste virkeligheden unge Annies drømmerier. Jeg og et lille mindretal så allerede de ødelæggende konsekvenser af drømmerierne ti år inden 2011, men vi fik rigtignok heller ikke en solid riksdagsløn for at have det som et heltidsjob, at sætte os ind hvad det vil sige, at have ansvaret for et næsten tusind år gammelt land.

Man spørger sig jo,”med facit i hand,” om den slags politikere nogen sinde bliver draget til ansvar for deres gerninger mens de er i live. Om det først bliver historiens dom, eller om det aldrig vil ske. Sverige er formentlig ødelagt i århundreder ud i fremtiden, måske fatalt ændret for altid.

Er politik virkelig det felt, hvor man slipper gratis fra så formidable fejltagelser og/eller inkompetencer? En læge eller en ingeniør ville ikke have et job efter en lignende bommert.

En meget interessant samtale, der lægger op til et eventuelt retsopgør med de hovedansvarlige for Sveriges ødelæggelse. Vi har den samme problemstilling i Norge og Danmark, dog i numerisk langt mindre grad: Hvor landsskadeligt kan man handle, og stadig slippe for ansvar?

Sverige er pilotprojektet for det spørgsmål.

3.7 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x