6
dec
Seneste opdatering: 7/12-15 kl. 0540
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det tyske studie, Sennels refererer til, er Christian Pfeiffers Religious Muslim boys more violent.

Det arabiske kors – tilfĂŠlde eller mirakel?
af Henrik M. Jensen

Indspilning i fuld skÊrm 06-12-2015 215507PÄ en kunstig Þ i den persiske golf pÄ kanten af den arabiske Þrken har en monumental bygning rejst sig, et over tre hundrede meter hÞjt luksushotel med over to hundrede luksussuiter i stÞrrelsen fra 169 m2 til 780 m2. Kongesuiten koster $18.719 i dÞgnet.

Burj Al Arab (Det arabiske tÄrn) ligger i Dubai, hovedstaden i de Forenede Arabiske Emirater, og det blev indviet i december 1999 som et triumferende forvarsel om, hvad arabiske oliesheiker er i stand til at prÊstere i det 21. Ärh. for penge pumpet op af jorden (med vestlig teknologi).

Og som nĂŠsten alt hvad ‘nyrige’ rĂžrer ved, er ogsĂ„ dette prestigebyggeri et eksempel pĂ„ den dĂ„rlige smag, der ofte fĂžlger med alt for let tjente penge: Bygningen er en mastodontisk pastiche over en “dhow”, (traditionel arabisk sejlbĂ„d) fyldt med glitter og glimmer – fra en restaurant omgivet af et akvarium til I-pads i alle suiter lavet af 24 karat guld

Og hotellet er ikke kun en tumleplads for de rige og dem, der ligner (det var her Stein Bagger boede, da hans korthus ramlede sammen), det er ogsÄ tÊnkt som selve symbolet pÄ byen Dubai. Og derfor kom en silhuet af bygningen til at pryde Emiraternes bilnummerplader. Men det sluttede i 2004.

PĂ„ dette tidspunkt fandt nogen nemlig ud af, at et gigantisk kors prydede hotellets front!

Og derfor forbĂžd Saudi-Arabien, der ligger lige om hjĂžrnet, al adgang for biler med disse nummerplader. For er der noget, man ikke bryder sig om i Saudi Arabien, er det kors. I den islamiske stat er kors og kirker som bekendt forbudte, og kristne tolereres kun, hvis de ikke besudler muslimske helligsteder og i Ăžvrigt holder sig fra Ă„benlyst at dyrke deres religion. Derfor er det forbudt at medbringe en bibel til Saudi Arabien.

Helt sÄ galt stÄr det ikke til i Emiraterne og de andre smÄstater i vandkanten af den arabiske halvÞ, men ligefrem at huse det stÞrste kors pÄ den arabiske halvÞ og mÄske i hele verden er ikke noget, der huer det islamiske styre i Dubai.

Men hvordan er det kommet dertil?

Arkitekten bag byggeriet var englĂŠnderen Tom Wright fra WKK-Architechts, og “det siges”, at han med fuldt overlĂŠg fik listet et kĂŠmpemĂŠssigt kors ind pĂ„ den ene af bygningens facader.

Og “det siges”, at arkitekten ikke lĂŠngere er velkommen i landet. Ja, “det siges” og “det siges”, for intet er officielt, men tilbage stĂ„r, at den del af bygningen, som vender vĂŠk fra fastlandet og danner front mod havet, aldrig vises pĂ„ de officielle billeder af nationalsymbolet.

Men hvorfor sÄ ikke bare fjerne korskonstruktionen? Fordi de dele, der udgÞr korset, hÞrer til de bÊrende elementer, og fjernes de, vil bygningen brase sammen.

Konspirationsteorier florerer, og en af dem gÄr pÄ, at arkitekten ville rÄde bod pÄ det misforhold, der rÄder mellem kirker og moskeer i hhv. MellemÞsten og Vesten. Hvis kirker overhovedet tillades i muslimske lande, mÄ de ikke skilte med kristne symboler, samtidig med at moskeer i stort tal opfÞres i Vesten med minareter, missionsvirksomhed og hele den tyrkiske musik. Og derfor sÄ arkitekten sit snit til at liste et kors ind pÄ bygningen.

The_Pope's_RevengeDet er et faktum, at de kristne netop i disse Ă„r i stort tal forfĂžlges og forjages fra MellemĂžsten, hvor de har boet i Ă„rtusinder. Og det sker samtidig med, at Vesten invaderes af millioner af muslimer med vestlige ‘ledere’ fra Obama til Merkel og Lille Lars pĂ„ sidelinjen, der klapper i deres buttede barnehĂŠnder, mens de lovpriser muslimernes fredselskende religion.

Er korset pÄ Burj Al Arab et tilfÊlde eller et mirakel? DÞm selv og husk, at miraklernes tid er ikke forbi. Og tÊnk pÄ det kors, der viste sig pÄ fjernsynstÄrnet i Berlin, nÄr solen skinnede over det Þsttyske prestigebyggeri.

Der skulle ikke gÄ mange Är, fÞr kommunismen brÞd sammen!

Burj Al-Arab: The Biggest Christian Cross In the Muslim World?

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lenn
Lenn
8 years ago

Fantastisk historie! Jeg griner og klapper i hĂŠnderne 🙂 For mig er det her noget helt personligt, for jeg var i slutningen af halvfemserne – da de var ved at bygge Burj al Arab – gĂŠst pĂ„ Metropolitan Resort and Beach Club blot 2 km fra byggepladsen. Det var, mens jeg boede i Saudi Arabien. Faktisk smuglede jeg en Bibel med ind i Saudi, selvom jeg vidste, det var forbudt. Min kuffert, og bilen, som jeg blev hentet i, blev undersĂžgt pĂ„ kryds og tvĂŠrs, da jeg ankom til Bahrain, og selvom to personer rodede i min kuffert, sĂ„ opdagede… Read more »

Steinadler
8 years ago

–You mentioned also that people have to have a sense of victimization, but you also mentioned this culture of violence…. What can parents watch for to make sure that their children aren’t the ones that are radicalized ? –The main thing, again, go back to the first study that I mentioned before, from Germany, that is, an increased interest in Islamic religion is what makes people more prone to violence. If I had a child that would become more interested in that I would strongly warn against taking the scriptures literally, because that is where it becomes violent. Parents need… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x