14
feb
Seneste opdatering: 15/2-18 kl. 0039
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

I dag er det treÄrsdagen for terrorangrebet pÄ KrudttÞnden-Synagogen. Helle Merete Brix udgiver sin bog ved en reception pÄ Toga Vinstue kl. 19.30.

Zimeray var ligeledes en af talerne pĂ„ denne konference, og han erklĂŠrede Ă„bent, at der ikke gĂ„r en dag uden at han tĂŠnker over angrebet. Det er naturligvis ikke alle terrorofre, der har denne oplevelse. Men mine egne erfaringer – jeg er overlevende fra angrebet pĂ„ KrudttĂžnden – og de, som andre overlevende har gengivet, genspejler pĂ„ en vis mĂ„de ambassadĂžrens erfaringer: Det tager vĂŠsentlig lĂŠngere tid at komme sig over et angreb, end ofrene ofte forestiller sig. Og ikke sjĂŠldent aktiverer nye angreb fĂžlelser hos overlevende af sorg, chok og vrede. Terrorens ofre taler ud. Se ogsĂ„ Dan Parks kommentar til Ă„rsdagen.

SĂžren Espersen frygter kaos efter svensk valg

Nu er det femte svenske valg, hvor jeg beder til en kraftig, folkelig reaktion og inden nĂŠste lavkonjunktur, hvorefter den kan blive meget lidt pĂŠn. Jeg aner ikke, hvad jeg skal hĂ„be denne gang. Svenske opinionsmĂ„linger stoler jeg lige sĂ„ lidt pĂ„ som til Brexit og Trump. I dem stĂ„r SD til cirka 15 procent, og det vil ikke ĂŠndre noget. I kan se statsminister Löfven i Veckans Brott i gĂ„r om de jammerlige, krigslignende forhold. Han har ikke rigtig forstĂ„et situationen, han tror angiveligt at guerillakrigen i forstĂŠderne skyldes “arbejdslĂžshed,”  og hverken han eller Leif G.W. kommer i nĂŠrheden af at nĂŠvne problemet ved navn. G.W. mĂ„ vĂŠre er en veldresseret sosse. Veckans brott SĂ€song 16, 58 minutter.

“Valget bliver det moderne Sveriges skĂŠbnestund”

SĂžren Espersen frygter kaos efter svensk valg

Vil de andre partier selv i den situation fortsĂŠtte med at holde SD uden for indflydelse, spĂ„r jeg, at det gĂ„r galt. Jeg kender det menige svenske folk – og mĂŠrker, at nu finder de sig ikke i det mere. De har trofast, tĂ„lmodigt og lydigt i Ă„revis holdt sig pĂ„ dydens rette vej, selv om det bogstavelig talt er vĂŠltet ind med fremmede – i en sĂ„dan grad, at den svenske kultur nu reelt er en dĂždstruet kultur, som om fĂ„ Ă„rtier vil vĂŠre islamisk.

Vil 30 pct. af svenskerne – det drejer sig om et par millioner – nu pĂ„ valgnatten den 9. september atter opleve, at SD ledsaget af fnysende skĂŠldsord fryses ude, ja, sĂ„ kender jeg det menige svenske folk godt nok til at vide, at sĂ„ slutter tĂ„lmodigheden. Og sĂ„ indledes et uoverskueligt kaos.

Men et sĂ„dant kaos i vort nĂŠre og kĂŠre broderland mĂ„ – ogsĂ„ for Danmarks skyld – bare ikke blive en realitet. Og her tror jeg, at jeg taler ogsĂ„ pĂ„ vegne af andre partier herhjemme – og ikke blot fordi jeg tilfĂŠldigvis sympatiserer med SD. Alle gode politiske krĂŠfter mĂ„ i de kommende mĂ„neder hver til deres sĂžsterpartier og kontakter pĂ„ den anden side af sundet simpelthen forsĂžge at tale Rigsdagen til fornuft.

For den nedrighed, der rettes mod et lovligt og ordentligt demokratisk parti, som overholder forfatningen samt alle love og reglementer, er hverken nordisk kultur, nordisk folkestyre eller nordisk tradition.Det er altsÄ min klare opfattelse, at septembervalget, sÄfremt det gÄr som meningsmÄlingerne antyder, bliver det moderne Sveriges skÊbnestund. Vi vil, som sagen er i de Þvrige nordiske lande, fÞlge optakten og valgaftenen i ÄndelÞs spÊnding. Fortsat folkestyre eller totalt kaos?

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x