3
jun
Seneste opdatering: 3/6-21 kl. 1833
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Den svĂŠre vej fra Rosa Lund til GĂžg og Gokke

 Hvad kan jeg i dag beskylde mine medmennesker for?

Af Lars Hedegaard

NÄr depressionen sniger sig ind, trÞster jeg mig med, at i det lange lÞb kan danskere ikke holde ud at hÞre pÄ moralister og svovlprÊdikanter.

Dem er der mange af. De har i Ă„rtier siddet pĂ„ den politiske venstreflĂžj, kultureliten, medierne og kirken. Der gĂ„r ikke en dag, uden at vi skal hĂžre pĂ„ prĂŠdikener om synd, skyld og skam. SĂ„ er det klimaet, som du har Ăždelagt, sĂ„ har du pĂ„fĂžrt titusinder af bĂžrn fattigdom, sĂ„ har du gjort hundredtusinder af indvandrere kede af det med din racisme, sĂ„ er du et sexistisk svin, fordi du har taget en forkert kvinde pĂ„ det forkerte lĂ„r – eller i det mindste har tĂŠnkt pĂ„ at gĂžre det. Og hvis du ikke vil vedkende dig disse synder, skyldes det, at du ligger under for ubevidst strukturel racisme og trang til hvidt overherredĂžmme. Det siger eksperterne pĂ„ universiteterne.

Og det kan alt sammen vÊre rigtigt nok. Problemet med denne kulturbÞlge er, at den ikke er morsom. For hundrede Är siden kunne prÊsterne fÄ menigheden til at bryde i grÄd med trusler om helvedes ild, der ventede dem efter deres syndige leben. Det blev med tiden for ensformigt, og folk holdt op med at komme i kirken.

Venstreelitens problem er, at de ikke har sagt en vittighed siden 1961, og som Shakespeare erkendte, ville publikum udvandre fra hans tragedier, hvis der ikke var indlagt et rum til at grine.

Jeg forstÄr ikke, hvordan de moderne jesuitter kan holde ud at stÄ op hver morgen og spÞrge: Hvad kan jeg i dag beskylde mine medmennesker for?

Det kan de nok heller selv ikke pÄ lÊngere sigt. Men hvordan gÄr man fra Rosa Lund til GÞg og Gokke?

Det er ikke noget, som venstreflĂžjen spekulerer over, og det bliver dens undergang.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den NervĂžse
Den NervĂžse
2 years ago

Jo jo men du glemmer at du er en hvid ĂŠldre herre, du spiser formodentligt kĂžd, du ryger og selvom det er dyrt at blive skudt pĂ„, sĂ„ er du formodentligt nogenlunde well of, og sĂ„ er du islamkritisk! Se – pĂ„ venstreflĂžjen er det omtrent lige sĂ„ slemt, som at spise bĂžrn!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x