19
dec
Seneste opdatering: 20/12-07 kl. 0307
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 normalt  skriver jeg ikke under på noget, men denne  gang  gjorde  jeg. Den danske deltagelse er  i top:

Photo Sharing and File Hosting at Badongo.com

(hel størrelse herSkriv under her.

 Drevet til flæskestegen

– Min holdning er, at megen julehjælp uddeles af hensyn til dem, der skal dele den ud. Vi lever i en verden, hvor man skal være mere i nød, end nogen dansker er, for at komme hen og få en flæskesteg. …….Folk er sindssygt fattige, men det er ikke på penge.

Sognepræst Anne Braad,  Fagbladet 3 F

 “Mördaren visste vad han gjorde”

Sveriges “eneste kriminolog”  virker for en gangs skyld lidt klar i mælet: 

Tiden kan vara på väg att rinna ifrån polisen i jakten på Fuat Deniz mördare.
Det säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet.
– Hade du frågat mig på morddagen hade jag varit övertygad om att en gärningsman skulle gripas. Nu är jag inte lika säker.Knivmordet på universitetslektorn Fuat Deniz i förra veckan är ett mysterium.
Mycket talar för att polisen famlar i mörker i spaningsarbetet.
Tipsen strömmar in, men officiellt finns ännu inga heta spår efter gärningsmannen och motivet är ännu okänt……
Planerat mord

Det finns också omständigheter som talar för att mordet på Fuat Deniz var planerat, menar Sarnecki.
– Om det stämmer att det bara var ett knivstick i nacken kan man tolka det som mördaren visste vad han gjorde.

Ørebroexpressen

Skoletræt ?  

Det ville jeg være. Det var jeg nu alligevel i  12 ud af 12 år. Men dengang var volden kontrolleret. Lærerne  havde  voldsmonopolet. Af to onder, måske det mindste. Gud skabte nok  børnene,  som de bør være, men  de  har så mange  sære…….øh, projekter for:

I Skåne uppger nästan var femte elev att han eller hon utsatts för våld som lett till att man behövt söka sjukvård eller hotats så att man blivit allvarligt rädd, visar en rapport från (Brå). Siffran är lika hög i Stockholm, som också toppar har de mest våldsbenägna eleverna.
Mer laglydiga verkar ungdomarna i Västernorrlands och Jönköpings län vara. Det är de två län som placerar sig lägst. Fler än hälften av Sveriges ungdomar har varje år begått stölder, en tredjedel skadegörelse och en femtedel våldsbrott, det visar Brås rapport ”Ungdomar brott i Sveriges län”

Metro Skåne, onsdag .s  14

 “A Muslim continent”! “The number of Muslims is expanding like mosquitoes”!  

Stand By Steyn
by Robert Spencer

The Canadian Human Rights Commission and the British Columbia Human Rights Tribunal have begun proceedings against Mark Steyn, author of America Alone. They are responding to complaints from the Canadian Islamic Congress about an excerpt from the book that was published in the Canadian journal Maclean’s. “The article,” the CIC claims, “subjects Canadian Muslims to hatred and contempt,” and was “flagrantly Islamophobic.”

To be sure, the article was pretty strong stuff. Here’s a bit of it: “There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe — without swords, without guns, without conquests. The fifty million Muslims of Europe will turn it into a Muslim continent within a few decades.”

 Even worse, it goes on to say: “Just look at the development within Europe, where the number of Muslims is expanding like mosquitoes. Every Western woman in the EU is producing an average of 1.4 children. Every Muslim woman in the same countries is producing 3.5 children.”

“A Muslim continent”! “The number of Muslims is expanding like mosquitoes”! No wonder the CIC was upset.And not just the CIC: writer Jim Henley, quoted the “mosquitoes” line and called Steyn a “racist.” ……………There were just two problems: The “Muslim continent” statement is not only factual, it’s stated in words no one can characterize as inflammatory. (Also, it’s been said by Libya’s strongman Muammar Qaddafi). Second, “The number of Muslims is expanding like mosquitoes” was not Steyn’s phrase. He was quoting Mullah Krekar, a jihadist who currently resides in Norway, although officials have been trying for years to get him out of the country..

Human Events    (Mark Steyn : The   future  belongs to islamMuslimsk folkvandring  till  England och Holland

spencer_kaffe.jpg

 (foto  © Snaphanen)

Mange  nok

Landets største sykehus, Ullevål universitetssykehus, tilbyr ikke halalmat til tross for flere muslimske pasienter og ansatte, melder Dagsavisen………..

Særkrav fra muslimer begynner å bli en vanlig hendelse som vanskelig kan karakteriseres som en nyhet. Derfor er dagens artikkel i Dagsavisen, under tittelen ”Mangler halal på sykehusmenyen”, å betrakte som et ledd i en heller ugjennomtenkt problemstilling fra avisens side.For hvorfor skal halalmat tilbys til muslimer hvis ikke andre grupper kan kreve noen form for særbehandling? Eller hvorfor skal muslimer forfordeles fremfor andres eventuelle individuelle behov? Avisen svarer indirekte selv med å påpeke at muslimer er ”mange nok”.

Halalmat på sykehusene

Document.no : Historiens  genkomst 

Sverige har tatt et oppgjør med unnfallenheten under annen verdenskrig, bare for å erstatte den med en ny. Drapet på den kristne assyreren Fuat Deniz er et sørgelig bevis på dette. Nå er det ikke Nazi-Tyskland, men Tyrkia det står om. Det offisielle Sverge velger å lukke øynene.

Bare få dager før drapet felte länsretten i Södertälje en dom som må sies å være oppsiktsvekkende: Et flertall av kommunestyret hadde i juli bestemt at det skulle reises et monument til minne om de hundretusenvis av kristne som ble drept i det sørøstlige Tyrkia i årene 1914-.1915. Hva har dette i Sverige å gjøre? Jo, det er et resultat av innvandringen. Med den kommer også mennesker som ønsker å reise minnemerker av stor betydning for dem. Folkemordet på de kristne – assyrere, kaldeere og syrianere, kalles Seyfo. Et slikt minnesmerke kan ikke reises i Tyrkia. Tyrkia har aldri innrømmet at det fant sted.

Med innvandringen kommer også motstandere av slike minnesmerker. Pensjonspartiet anket saken inn for domstolen, og länsretten valgte å si nei: et slikt momunemt er en politisk handling, og bare staten kan mene noe om hva som skjedde i Tyrkia! Det er den samme autoritære, formynderske holdning som det sosialdemokratiske Sverige er blitt beryktet for. Innvandringen har åpenbart gitt den ny berettigelse.

I sitt överklagande till länsrätten hävdar pensionärspartiet att ett minnesmonument över Seyfofolkmordet är en “internationell och kontroversiell fråga” som inte har erkänts från den turkiska regeringens sida. .. Länsrätten menar att ett minnesmonument över Seyfofolkmordet kan ses som ett politiskt ställningstagande som “enbart ankommer på den svenska staten att besluta om”.

At en länsrett kan vedta å forby et minnesmerke over en anerkjent historisk hendelse er utrolig. Domstolen stiller seg da på overgriperens side. Som professor i historie, og en av de få eksperter i verden på Seyfo-folkemordet, David Gaunt sier: Det ville være som å nekte noen å sette opp et monument over Warszawas jøder.

Professor David Gaunt har bedrivit forskning i vad som hände den kristna befolkningen mellan 1915-16 i sydöstra Turkiet. Enligt honom ska det systematiska dödandet ha omfattat uppemot 275.000 civila assyrier, syrianer och kaldéer, vilket är lite mer än halva ursprungsbefolkningen. Han tycker inte att länsrättens beslut är baserat på historisk källforskning.
– Historiker i hela världen är tämligen ense om att kalla det här för ett folkmord. Det går att räkna de som tycker annorlunda på ena handens fingrar. Det är bara turkarna som genom sin regering anser att det inte var så, säger David Gaunt.

Monumentet skulle vært utformet som et kors, med innskriften: “armenier, syrianaer, assyrier och kaldéer”.

Aggressiv nasjonalisme

Det er naturlig å se historien om minnesmerket i sammenheng med drapet på Fuat Deniz i Örebro for en uke siden. Historien om minnesmerket viser hvordan historien holdes levende i dagens Sverige. David Gaunt har personlig opplevd hvor følsomt temaet er:

– Jag har en diffus hotbild mot mig som då och då trappas upp. Som för ett år sedan då jag blev uthängd i turkisk tv när en eventuellt armenisk massgrav hade hittats i Mardin.

Presidenten i Turkiska historiska sällskapet i Ankara, Yusuf Halaçoglu, sade att jag var fel ute i min forskning och att jag till och med var köpt av PKK.
Gaunt føler seg ikke truet for tiden. En tidligere assistent for Deniz bekrefter at truslene også gjaldt Sverige:

Zeki Yalcin, historiker vid Örebro universitet, jobbade ett par år i början av 2000-talet som forskarassistent under David Gaunt. Han har bland annat publicerat en artikel i det känsliga ämnet.

– När jag jobbade med dessa frågor blev vi fotograferade på nära håll på seminarier och konferenser. Människor har skuggat och kartlagt oss, bland annat turkisk säkerhetstjänst, och jag har personligen fått besök av svenska Säpo som bekräftat vad vi anat, säger Zeki Yalcin.

Ut fra en slik sammenheng virker det usannsynlig at ikke drapet på Fuat Deniz hadde noe med hans forskning og bakgrunn å gjøre.

Å blottlegge sannheten i et flerkulturelt samfunn kan være farlig. Det er “slutsatsen”. Når myndighetene vender ansiktet bort, er de med å øke faren og truslene. Sverige har ikke råd til å miste mennesker som Fuat Deniz.

Omstritt monument stoppas
Av Hans – Document.no

Tyst minut till minne av mördad lärare

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Én af de gode  grunde kunne  være , at man kan læse  udenlandske artikler  10-14  dage  inden de muligvis omtales eller foreligger i oversættelse. Det  er fint at Blüdnikow og Berlingske omtaler Canada og Mark Steyn (Muslimer anklager canadisk forfatter) – jeg checkede  lige svensk Google News, og derovre kan de kigge  i vejviseren efter den historie. Men – det er  altså  ni dage siden historien blev  omtalt  her.  […]

Lasse i Södertälje
Lasse i Södertälje
13 years ago

Låt dem bygga sitt monument men bråket gäller att de vill att svenskar skall vara med och betala det!
De har tydligen själva inga pengar så då måste vi vara generösa med våra surt förvärvade pengar!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x