11
feb
Seneste opdatering: 16/4-11 kl. 1143
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi fik igår tilsendt denne mail anonymt. Den kaster et noget klarere lys på forholdene på Nørrebro end DR lader ane på “fladen”. Der var intet om overfaldet i nogen af TV Aviserne igår . Heller ikke DR-Online Nyheder idag . Det er ikke sædvane. Hvad har ændret sig ?

Fra: Ulrik Haagerup DR Nyheder
Sendt: ma 11-02-2008 18:53
Til: dl-DR-Nyheder
Emne: Nyt DR-hold angrebet på Nørrebro

Kære alle

Igen her til eftermiddag blev vores kolleger angrebet på Indre Nørrebro. Denne gang gik det ud over reporter Trine Heilmann og fotograf Dan Lykke, der var på et ellers fredeligt Nørrebro ved højlys dag for at lave et indslag. De blev skubbet og fotografen væltet og sparket af unge 2. generations-indvandrerdrenge, der stak af med fotografens kamera. Hverken Tine eller Dan kom heldigvis noget alvorligt fysisk til, men det skyldes kun held. Episoden kommer kun dagen efter, at vores SNG-bil blev angrebet på Nørrebro af en bande unge, der smed brosten ind gennem ruderne på bilen, mens der sad mennesker i den.

At vores medarbejdere bliver overfaldet i dagslys og på et tidspunkt, hvor der ikke er uroligheder er nyt og viser, at truslen nu er yderligere skærpet over for vores folk i marken.

Derfor er instruksen nu, at ingen tager på Indre Nørrebro i den kommende tid uden at have vagt med. Dette gælder altså også ENG-hold. Redaktører og teko skal nøje overveje, inden de sender folk ind, og alle skal have udførlig instruktion. Hvis man tager ind på Nørrebro, må man ikke parkere ENG-vognen i den sorte firkant. Altså området Imellem Nørrebrogade, Åboulevarden, Jagtvej og søerne. Parkér på Fælledvej, Nørrebrogade eller Sankt Hans Torv. Vi ved af erfaring at vogne bliver angrebet, hvis man holder inde i området.

Kriminalredaktør Claus Buhr og jeg holder så hurtigt som muligt et møde med Københavns Politi for at få talt den nye og alvorlige situation igennem.

Vi undlader altså ikke at dække Nørrebro. Den fornøjelse skal voldmændene ikke have, men vi skal udvise den yderste agtpågivenhed og vi skal have vagt med – selv i dagtid. Enhver medarbejder har ret til at sige fra i forhold til opgaver på Nørrebro.

Pas på Jer selv og kontakt Buhr eller mig i den mindste grad af tvivl. Vi vil hellere undvære billeder fra Nørrebro end opleve, at nogen kommer til skade på grund af bøller, der tilsyneladende ikke respekterer menneskeliv.

vh Ulrik

Ulrik Haagerup
Divisionschef, ND-LEDELSE DR Byen
Emil Holms Kanal 20, opg. 1-5

(e-mails og telefonnumre strøget af Snaphanen – foto fra anonym)

brand2.jpg

Uroen i København bredte sig mandag nat

DRs chance – men griber de den?

Erkendelsen af situationens alvor som den afspejles i den interne email kunne DR vælge at bruge som springbræt for den perspektivering som efterlyses her i blogosfæren. Ikke blot kunne det blive rigtig godt tv, men dette er perspektiver der angår os alle. DR kan lave en vinkling der hedder ‘farligere arbejdsvilkår for medierne’, og stille alle de pæne spørgsmål til de pæne mennesker fra behandlersystemet, eller de kan tage springet og sætte deres egne ubehagelige erfaringer ind i det perspektiv der hedder no-go-zoner i europæiske byer, bilafbrændinger som hverdagsfænomen, en demografisk voksende trussel, og lade ikke-stuerene eksperter prøve at indkredse fremtidsudsigterne under overskriften ‘hvor er Danmark og den vestlige verden på vej hen’. Men tør DR gribe denne chance? (LFPC)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] nogle år siden, rådede en intern DR mail DR’s medarbejdere til at udvise forsigtighed og parkere deres biler i områder uden for […]

trackback

[…] mænd kan gå til angreb uden varsel. Alle kender det, få taler højt om det. DR holdt det internt i en mail om deres arbejdsforhold på Nørrebro, vi kunne publicere i 2008. Dette her foregår i en kommunal bygning – og […]

trackback

[…] var i  al beskedenhed Snaphanen der  offentliggjorde DR´s interne mail. Pressen er ikke længere sikker på Nørrebro og det har fået politiet til at skærpe sine […]

2008
2008
14 years ago

LFPC

Jeg synes, at du bliver en bedre og bedre skribent. Dine indlæg kunne også gøre god fyldest i mainstream media.

2008
2008
14 years ago

Det passer jo fint med, at TV2 brugte hele deres 22-indslag om situationen på Nørrebro til at tale situationen ned.

Der var ikke noget særligt i gære på Nørrebro, gav journalisten gang på gang udtryk for.

Ak ja.

Sandheden er det første offer.

Både på DR og TV2.

trackback

[…] hvordan de skal beskytte liv og helbred. Gad vide, om det får dem til at ændre opfattelse. Se den på Snaphanen. Emailen er dateret 18.53 igår mandag. DRs tv-nyheder bragte intet om truslerne igår aftes. Jeg […]

Højrebladet Komet
14 years ago

Glimrende indlæg Snaphane! Jeg ser at din nyhed har spredt sig videre til dagbladene. 🙂

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x