18
feb
Seneste opdatering: 20/2-08 kl. 1308
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Sagt og skrevet af Jørgen Bæk Simonsen

Islam har en årtusind lang tradition for positivt kulturmøde
Dokumentation om indvandrere nr.3 1989 s.23

Islam har ikke noget formuleret syn på integration,men intet taler for,at det skulle være umuligt ad åre at udvikle en særlig muslimsk identitet i Danmark,hvor det på den ene side lykkes at fastholde centrale og grundlæggende værdier i den islamiske kultur og på den anden side udvikle de konkrete leveregler,så de passer til den virkelighed,der præger det industrialiserede og sekulariserede Danmark.
Politikens Islamleksikon 1994 p.94

“Islamisk ret og et moderne samfund – er det muligt ?
Islamisk ret kan som alt andet nyfortolkes og omfortolkes. Og da islamisk
ret tidligere har dækket alle sider af tilværelsen, kan det også blive
tilfældet i dag, skriver dr. phil. Jørgen Bæk Simonsen. Han gennemgår den
islamiske rets historie og skriver, at alle forsøgt på nyfortolkning vil
møde forhindringer og fremkalde reaktion. Men det vil være forkert at påstå, at islamisk ret ikke kan aktiveres i løsningen af de mange problemer, et
moderne samfund står over for.”
“Lov og Ret nr. 2 – april 2002 (Advokatsamfundet)

citater fra Jørgen Bæk Simonsens bog

“Visioner for religionsfrihed, demokrati og etniske ligestilling:

s. 170 “Ikke mindst i disse sammenhænge er det værd at stoppe op over for et af forslagene i Zahid Abdullah’s artikel. I yderst forsigtige vendinger og
udelukkende ved henvisning til et engelsk eksempel bringer han muligheden af etableringen af et “Islamic Judiciary Board” på bane. Et sådant råd skulle efter forslaget kunne fremme muligheden for familieretlig ligebehandling af mænd og kvinder og skulle samtidig kunne fungere som rådgivende organ i forhold til offentlige myndigheder mv. I en analyse af forslaget kan der for det første være grund til helt principielt at fastslå, at en påstand fra islamisk ret om forrang frem for fælles, sækulær ret med gyldighed afledt fra national grundlov ikke er gældende retstilstand i Danmark!”

s. 171 “At også muslimer tilsvarende kan have et behov for at få afklaret en
religiøs “retsopfattelse” skal naturligvis ikke afvises – blot den manglende
retlige betydning heraf i forhold til danske offentretlige og privatretlige
forhold fastholdes.”

s. 172 “I det omfang et “Islamic Board” imidlertid alene skulle fungere med
henblik på rådgivning i og forhandling om rent religiøse anliggender, må der derimod vurderes som værende en ualmindelig god ide.”

Endnu en tur i rondellen

ikke meget nyt i det. Den kommer kun med her, fordi Lars Vilks udtrykker sig så tydeligt. Det er ikke småting den lille hund skal bære, til syvende og sidst hele svenska folkets modvilje mod massebortgivelsen af deres land. Protester finder altid en vej. Samt den muslimske universalkrænkelse. Intet mindre. Gå ikke glip SVT ´s overskrift på linket :

Skadar publiceringen av Muhammedbilderna yttrandefriheten? OMAR mod MUSTAFA, Sveriges unga muslimer diskuterar med konstnären LARS VILKS.

Muhammedbilderna – ett hot mot yttrandefriheten? video 10 min.

Systemet Politiken: En verden du ikke kan nå

Ligesom “islamofob” er blevet et udtryk som flere hæfter på sig selv, ser det nu ud til at “ytringskombattant” kunne blive det næste “buzzword” som kan “brand’e” det man står for. Jeg vil med glæde opfattes som “ytringskombattant” eller endog “ytringsfrihedsfundamentalist”, selv om glæden overskygges af at Danmark rummer personer som opfatter disse ord negativt. Og så oven i købet i medieverdenen. Teksten her burde dø i glemsel, og adskiller sig ikke fra den linde strøm af luftig, virkelighedsfjern pludren med oprindelse i Politikens Hus, men nævnes kun her fordi den i sin ubehjælpsomhed alligevel leverer noget ufrivillig komik. Derfor lidt “samples” som kan give en “flavour” (eller amerikansk “flavor”?) af hvordan gode, anstændige mennesker ser den aktuelle situation. Snaphanen spår Ida Jeng en karriere som cand. mag. i det private erhvervsliv, De ved, de trendy virksomheder med fingeren på den globale puls.

“What’s up with Denmark?” spørger min ven tidligere på dagen i telefonen […] fra Muhammed-krise til Muhammed afterparty, hvor nationbranding regningen skal betales. […]

Danmarks omdømme betaler prisen for Ytringskombattanternes og Ballademagerne krigsfest. Når vi endelig får 15 minutes of fame i Danmark, beror det på vores ekstremisme. Vores ekstremistiske danske aviser, som ikke bare trykker de krænkende tegninger én gang, men igen og igen og igen, som var det blevet til et fast indslag à la 90-Års-Fødselsdagen. Og vores ekstremistiske unge kriminelle, som sætter ild til biler […]. På et splitsekund reduceres komplekse begivenheder til catchy overskrifter i det globale nyheds-flow. […] Her til aften, endnu et nygerrigt spørgsmål fra min ven i Nigeria over Skype: “You Danish people are really into that riot thing, huh?”. Efterfulgt af en opblødende smiley. Min ven har set BBC-udsendelsen “Bloody Cartoons”, som bl.a. byder på saftige klip og ekstremistiske synspunkter med det ganske land som omdrejningspunkt. […] vores såkaldte “Danmarksværdier”, som vi profilerer os på for omverdenen. “Danmarksværdierne” fremgår af regeringens omtalte Branding Danmark Indsats […] Let’s face it. I en nation branding kontekst er Danmark i forvejen bagud på point sammenlignet andre nationer. […]. På en god dag kan vi generere lidt international mediehype om Henrik Vibskovs nye forårskollektion og hvis vi er rigtig PR-heldige, lidt fodnoteomtale af it-ikonet Janus Friis […] afgørende, at vi værner om vores soft power. […] I en verden defineret af et globalt informations-flow og en overhængende terrortrussel, er soft power mere afgørende end nogensinde. Lige nu spiller ekstremistiske Ballademagere og Ytringskombattanter russisk roulette med Danmarks brand. […] Ida Jeng: Danmarks brand i flammer!

Og bemærk den moralske ækvivalens: Trykningen af en karikaturtegning sidestilles med vold og optøjer. Ingen grund til at starte en polemik med den lille frøken her, hun opdager først virkeligheden når idealerne ikke kan sikre velstand, sikkerhed og frihed længere (LFPC)

(Ida Jeng: Dansk-afrikansk, kommunikationsrådgiver, foredragsholder og moderne aktivist. )

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Højrebladet Komet
14 years ago

Hun er fuldstændig blæst:

“Debattør, kommunikatør og magelig kontor-aktivist med en faible for Afrika samt globale trends og tendenser.

Bruger fritiden på at snakke.

Støtter selvfølgelig Obama, som alle andre i København K. ”

http://www.kommunikationsforum.dk/Ida-Jeng

http://www.idajeng.com/

http://www.adviceas.dk/Default.aspx?ID=278&Purge=True

loke
loke
14 years ago

Den er slem. Denne selvglade indledning med et opkald fra New York.

Krisen er nu ikke overset i USA, som det postuleres. Flemming Rose skrev næsten en side i Wall Street Journal om sagen.

Skribenten overser, at der er vigtigere ting, der definerer et lands karakter, end et brand.

Jacob A
14 years ago

Idioti fra damen. Og desuden, mon ikke Danmarks “brand” blev styrket ved Muhammed-krisen i retning af “det lille land, der holder fast i frihed og demokrati imod en stor, stor overmagt”. Et billede, eller “brand”, der bestemt ikke er helt ved siden af.

Hvad angår alle de der anglorismer, så er der en ting at sige til det

“No future!”(80’er-grafitti), hvortil en person engang tilføjede “-i hvert fald ikke for det danske sprog”.

VH
Jacob

PS: Vi må holde vores sprog clean!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x