13
mar
Seneste opdatering: 18/10-17 kl. 1210
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det hele begyndte med et postkort og et frimærke, jeg fik fra Sverige i 2006. Jeg tog et fotografi af frimærket. Nøgen badning i svenske skovsøer og svampefangst i de tilstødende skove, har altid stået mit hjerte nær, når jeg ikke lige var optaget af at hvæsse motorsav, fælde træer, lave porsesnaps eller spise kräftor eller elgkød – verdens bedste kød. Tøger Seidenfaden i Örkelljunga, har vist de samme præferencer, bar røv, svampe og natur. Men han uddrager unægtelig andre lærdomme af Sverige end Snaphanen, og han får tilmed pænt med penge for det. Danskere glemmer at Sverige er vesteuropas 3. største land, et land hvor man overhovedet ikke behøver bo i etageejendomme, hvis ikke det netop var for angsten for naturens uendelighed. Svenskerne flytter på landet eller udenlands i disse år, som aldrig før. Det gjorde de ikke for 25- 30 år siden. Man spørger sig selv hvorfor. Det interesserer ikke Politiken, de bringer bare en rutine- klumme af Jan Guillou fra tid til anden, med den officielle venstre mytologi. Et Sverige i opløsning er ikke noget Politiken interesserer sig for. Den tid, den skid.

sommer__i_smaland.JPG

der skulle en rigtig kunstner til at komme i tanker om Éduard Manet (tak!) , og den snurrige photoshopper FNAT til at nyfortolke det:

fant.jpg

den originale original hænger på den prægtige tidligere banegård i Paris, Musée d’Orsay. At dømme efter den rolle billeder, i modsætning til ord , spiller for tiden, kunne man måske nok øve sig lidt i at kigge ekstra på dem. Brug øjnene , bliv muligvis krænket eller lær noget om det svenske postvæsen.

»Politiet skal beskytte journalister på Nørrebro«

det var i al beskedenhed Snaphanen der offentliggjorde DR´s interne mail. og nu vi er i gang, Kassem Ahmeds ubejejlige tilstedeværelse på Sankt Hans Torv, men jeg kan ikke forestille mig, vi tager imod nogen Savling pris af den grund.

Pressen er ikke længere sikker på Nørrebro og det har fået politiet til at skærpe sine operative planer i bydelen, forklarer justitsminister Lene Espersen (K) i et svar til Martin Henriksen (DF).
Den 12. feb i år kunne 180Grader.dk berette om flere tilfælde, hvor journalister og fotografer havde været udsat for overfald og hærværk på Nørrebro. Samtidig har Danmarks Radio valgt at udstyre sine reportagehold med sikkerhedsvagter, når de befinder sig i bydelen.Historien har afstedkommet følgende spørgsmål fra folketingsmedlem Martin Henriksen (DF) til justitsminister Lene Espersen (K). 180 Grader

»Increasing number of asylum seekers to Norway«

There is a strong increase in the number of people seeking asylum in Norway. The Immigration Directorate (UDI) estimates that 10,500 asylum seekers will arrive in the country this year. This is 60 per cent higher than last year.This means that there is a need for more reception centres in order to accommodate all of them.
Bjarne Haakon Hanssen believes one reason may be that neighbouring Sweden has recently tightened its asylum policy. The majority of the influx of asylum seekers come from Iraq,, but also from nations like Somalia, Eritrea and Czechenia. Norwaypost

»Vita män och rasism«

Det er ikke altid man er Grundtvig lige taknemmelig:

Rasismen ska avskaffas. Hur kan vita medelålders medelklassmän göra om de inte vill spela ut rasistiska mönster längre? Vad gör rasismen med dem? Vad behöver de ändra? I möten med sig själva och andra hittar deltagarna redskap att avskaffa rasismen. Botkyrka Folkhögskola

Om “vita män och rasism”
En bloggläsare uppmärksammade mig på denna tvådagars kurs som ska hållas på Botkyrka folkhögskola i augusti i år:

Jag trodde först att detta var ett skämt. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att det kunde hållas en kurs som vänder sig till “vita medelålders män” som pekas ut som rasister. Men jag kontrollerade saken och kursen finns mycket riktigt upptagen på Botkyrka Folkhögskolas sajt. Så för balansens skull undrar jag nu när det kommer att hållas en tvådagars kurs för att komma till rätta med “svennehatet”? Eller tror man på folkhögskolan att något sådant inte existerar, eller att det är mycket mindre än den eventuella rasism som “medelålders vita män” gör sig skyldiga till? Alltså: när hålls en kurs som – om man tar texten ovan och “översätter” den rakt av – riktar sig till:

Svarta män och svennehat
Svennehatet ska avskaffas. Hur kan svarta, medelålders, medelklassmän göra om de inte vill spela ut svennehatiska mönster längre? Vad gör svennehatet med dem? Vad behöver de ändra? I möten med sig själva och andra hittar deltagarna redskap att avskaffa svennehatet.

Jag tror att hade man utannonserat en sådan kurs, som vände sig till svarta män som vill “spela ut svennehatiska mönster”, så hade den varit anmäld till DO som “kränkande” och “diskriminerande” i samma sekund som den var publicerad!

Förresten: Tror man verkligen på allvar att “vita, medelålders medelklassmän” med rasistiska tendenser kommer att anmäla sig till denna veckoslutskurs? Det ska bli intressant att se hur många rasister som anmäler sig för att “i möten med sig själva och andra hitta redskap att avskaffa rasismen”… Merit Wager

‘Islamophobia’ a threat to world security, say Muslim states

Frækheden er uden grænser. Fremtiden bliver bestemt af hvem der vinder bl. a. denne strid – ekstremisterne med den påtagede offerrolle, eller klartseende vesterlændinge der ikke køber propagandaen. De sidste kunne en del tyde på er i vækst, men hvornår bliver det en afgørende faktor? For et par dage siden handlede de islamofobiske ‘overgreb’ om plakater og flæskesvær-poser. Imens kan thereligionofpeace.com liste ikke mindre end 10712 islamiske terrorangreb og voldshandlinger begået siden 9/11 (scroll ned i bunden for at se den komplette liste), 52 for marts måned alene. (LFPC)

The world’s Muslim countries warned Thursday that an “alarming” rise in anti-Islamic insults and attacks in the West has become a threat to international security.

The Organisation of the Islamic Conference (OIC) called on Europe and America to take stronger measures against ‘Islamophobia’ in a report prepared for a summit of the group’s 57 members in Dakar on Thursday and Friday.The report by a special OCI monitoring group said the organisation was struggling to get the West to understand that Islamophobia “has dangerous implications on global peace and security” and to convince western powers to do more.

Islamic leaders have long warned that perceptions linking Muslims to terrorism, especially since the September 11, 2001 Al-Qaeda attacks on the United States, would make Muslims more radical.OIC leaders have expressed renewed concern following events such as the publication in Denmark of cartoons lampooning the Prophet Mohammed and a plan by the Dutch far-right wing MP Geert Wilders to release a film calling the Koran holy book “fascist”. AFP Uriasposten: Kræver OIC lovændringer i Danmark… i bekræftende fald – hvad svarer statsministeren

Mainstreammedierne spiller villigt med – det er næppe fra dem at et opgør mod offercirkuset vil udgå. Således forsøgte den hollandske offentlige tv-station BNN, åbenbart i manglen på virkelige islamofobiske overgreb, at arrangere sådan et for at skabe ‘godt tv’. En kvinde blev udklædt i burka, og blev filmet da hun tabte en pose med appelsiner. Ideen var at filmholdet skulle ‘dokumentere’ hvordan ingen kom hende til hjælp. Imidlertid blev optrinnet også filmet af folk fra stationen AT5, og her ser man hvordan tililende hollændere jages væk af det første filmhold (LFPC):

Totalitarian SwedenGlobal Politician, NY March 12 2008
By FjordmanAccording to the news website The Local, members of the only significant (but still small) party in Sweden critical of mass immigration live under constant threat of violence. Sweden is witnessing the greatest explosion of street violence in its history, and a woman is raped every two hours. The national newspaper Aftonbladet links the massive increase in rapes to the warm weather.The state-sponsored organization Expo, which lists a dozen employees at its website and receives backing from the media and the major parties, has been campaigning against the Sweden Democrats for years. Expo’s Daniel Poohl states that it’s “not undemocratic” to deny the SD access to political influence.The writer Bruce Bawer says that “Sweden Democrats have been the targets of events that recall China’s Cultural Revolution. Staged ‘people’s protests’ by members of the ‘youth divisions’ of other parties have led to the firing of Sweden Democrats from their jobs.A few weeks ago, a junior diplomat was dismissed when it became known that he was a member of the party and had criticized his country’s immigration policy. On several occasions, thugs loyal to the ruling parties have broken up Sweden Democratic meetings and beaten up party leaders.”The Local: Sweden Democrats under constant threatLeaders of the far-right Sweden Democrats live under constant threat of violence, according to new report from the Swedish security service Säpo.Säpo reports that it receives an average of 4.5 reports per month of cases of threats made to Sweden’s district and county councillors.The threats are systematic, often involve violence, and come from autonomous groups across Sweden. Media exposure and engagement in controversial issues often increase the incidence of threats, Säpo reports.“This is a democratic problem as it happens that politicians leave their posts as a result of having received threats,” said Säpo analyst Johan Olsson to news agency TT.Threats are most commonly made via email, letters and on the telephone and typically come from disgruntled citizens.

How the West Lost the Cold War

The girlfriend of a politician from the Sweden Democrats, a small party critical of mass immigration, was recently attacked at her home outside Stockholm. The young woman was found bound with duct tape in the apartment block where she lives with Martin Kinnunen, chairman of the youth wing of the SD. Three men had forced their way into the couple’s apartment and held the 19-year-old at knife point. Kinnunen tells of several threats and anonymous phone calls to the family. He blames the media for systematically portraying the SD as monsters and thus for legitimizing aggression against them, and claims that the Swedish democracy is a sham.

Antifascistisk Aktion, a group that supposedly fights against “racists,” openly brag about numerous physical attacks against persons with their full name and address published on their website. Only a week after this group harassed a Swedish judge and vandalized his house, members demonstrated alongside the Swedish police, the Swedish government and the Swedish media establishment during Pride Week, Stockholm’s annual gay celebration, in August 2007. At the very end of the Pride Parade marched a group of black-clothed and masked representatives of AFA. Adjacent to them marched a number of policemen, including members of the Swedish Gay Police organization.

[…]

According to Politikerbloggen, AFA have produced a manual about how to use violence in order to paralyze and hurt their opponents, and they encourage their members to study it closely.

The Death of Sweden

A judge who hears migration appeals had his house vandalized by left-wing extremists. Threats were sprayed on the walls, red paint was poured over the steps and an axe was left outside his home.

[…]

The group Antifascistisk Action (AFA) writes on its homepage that the attack was motivated by the situation of Iraqi asylum seekers.

[…]

AFA openly brag about numerous attacks against persons who get their full name and address published on their website. According to them, this is done in order to fight against capitalist exploitation and for a global, classless society. Their logic goes something like this: If you protest against Muslim immigration, you suffer from Islamophobia, which is almost the same as xenophobia, which is almost the same as racism. And racists are almost Fascists and Nazis, as we all know, and they shouldn’t be allowed to voice their opinions in public. Hence, if you protest against being assaulted or raped by Muslims, you are evil and need to be silenced. If a native Swede is really lucky, he or she will thus first get mugged or battered by Muslims, and then beaten up a second time by his own extreme Leftists for objecting to being beaten the first time. The state does next to nothing to prevent either.

Europenews og Global Politician

Først træder Søren Pind i karakter, og nu Henriette Kjær … er de borgerlige ved at genfinde borgerligheden?

Dejligt klare værdipolitiske udmeldinger fra Henriette Kjær. Jeg føler mig som en af de her visne bolde der blæser rundt i ørkenen, og som liver op når de vandes. Alt for mange på borgerlig side er uldne i mælet, apologetiske, eller næsten ikke til at kende fra værdirelativisterne ovre i den kulturradikale slamkiste (LFPC).

Mens Fogh har udtalt, at regeringen foreløbig holder sig tilbage i forsvaret for fremvisningen af den hollandske højrepolitiker Geert Wilders’ islamfilm, så mener Henriette Kjær, at Fogh skal tone rent flag i sagen.

»Anders Fogh Rasmussen må over for sine kolleger i EU klart markere, at Europa fortsat skal gå mod frihed og demokrati«, siger Henriette Kjær forud for EU-topmødet, der blev indledt i dag.

»Europa skal ranke ryggen«
»Europa står ved en historisk skillevej. Den ene fører mod dét demokrati og de værdier, vi kender, med retten til at skrive, tale, tegne, filme og formidle frit. Den anden vej fører mod et formørket og uoplyst samfund med spændetrøje og mundkurv på hver eneste europæer. Der kan ikke herske tvivl om, hvilken vej vi skal gå. Naturligvis ikke. Europa skal ranke ryggen og med faste skridt fortsætte af demokratiets vej. Enhver, der ikke går med, går imod«, understreger Henriette Kjær.

Ifølge en centralt placeret kilde i partiet er Henriette Kjær udtalelser afstemt med partiledelsen. K kræver Fogh på banen omkring islamfilm

Halløj på venstrefløjen

Vi lever i bizarre tider. Efter en ulideligt lang istid med stivnede fronter i multikultispørgsmålet, er der måske, måske glasnost og grøde i isen på venstrefløjen. Det sceneri der udspiller sig har udelukkende pædagogisk værdi; for os kynikere til højre er der s’gutte meget af substans at hente i postyret over Søvndals banale og konsekvensforladte udmelding. Nej, vi kan bare more os over hundeslagsmålet og rivegildet når tidligere allierede skal have udskammet kætteren Søvndal, og derved mildne deres egen kognitive dissonans – man griber til de velkendte floskler og skældsord som de ellers havde reserveret til uanstændige som os. Freud ville sikkert juble over de ubevidste ønsker som sammenligningen med Pim Fortuyn røber (LFPC).

Villy Søvndal er blevet det danske svar på Pim Fortuyn og SF ligner mere og mere Dansk Folkeparti. Fortuyn er den afdøde hollandske højrefløjspolitiker, der valgte den konfrontatoriske kamp med Hollands muslimske indvandrergrupperinger. Manden med de barske ord om SF er Poltikens Lars Trier Mogensen. Sludder og vrøvl, siger SF’s gruppeformand Ole Sohn, Debat i aftenens Deadline. TORSDAG: Det danske svar på Pim Fortuyn!

Muslims put the west to shame
Thursday, 13th March 2008 (Spectator log in )

Further evidence of Muslims who are reacting as decent human beings to the barbarism carried out in the name of their faith. Mohammed Sifaoui is an Algerian who has courageously stood up to the Islamists. He had no hesitation describing them to Middle East Quarterly as fascists and, in respect of their intention to bring about the apocalypse by exterminating the entire Jewish people, even worse than the Nazis:

I certainly am one of the first Muslims to consider Islamism to be fascism. This is not a subjective decision but rather a serious, academic argument. Fascism and Islamism are comparable in many aspects: Fascism, without evoking all its particularities, bears similarities to trends also present in Islamism. I am, of course, making a reference to their will to exterminate the Jews. On this point, the Islamists may go even further in their doctrine than the Nazis did, considering that the end of the world could only occur when there are no Jews left on earth. In the three monotheist religions, apocalypse, end of the world, and doomsday exist and are liturgical events invested with a high degree of spirituality. Hence, the Islamists interpret the end of the world in a very special way. Whereas it is written nowhere in the Qur’an, exegetes describe the end of the world as the day when even the trees and rocks will be able to talk and tell the Muslims: ‘Come here, there is a Jew hiding behind me. Come and kill him.’ And this would go on, until there would not be any Jew left on earth. This ideology is pure fascism.

MEQ: Are there other similarities?
Sifaoui: The will to exterminate or do harm to homosexuals is another similarity between Nazism and Islamism. The Islamists, also, say that they are the best community in the world, a superior race thanks to their beliefs. They use political means to arrive at this erroneous exegesis. I do not fear to call it fascism. And there are many more similarities between fascism and Islamism

Next, a Kuwaiti newspaper has published what for the Muslim world is unprecedentedly harsh criticism of the terror attack which killed eight students at Mercaz Harav Yeshiva. The Jerusalem Post reported:

‘The attack at the yeshiva was a barbaric murder of eight children who were engaged in religious study,’ read an op-ed in the daily Al-Watan. ‘This odious and inhuman terror attack exemplifies the extremist and inhuman path of the terror organizations Hamas and Hizbullah.’ The writer goes on to assert that ‘the terror attack must prompt the free world to comprehend the magnitude of terrorism and its threats and to realize that a clear and unequivocal stance must be assumed against it. There can be no negotiations with terrorism that indiscriminately aims itself at students, women and babies without any consideration for the means and the targets.’ Contrasting the terror attack with the IDF’s operations in the Gaza Strip, the writer explains that ‘there is no link between a murderous terrorist act and the inadvertent killing of civilians in response to the firing of rockets by Hamas.’
Tell that to the British media!! Here therefore are two Muslims who have a far greater understanding of the nature of the threat that the world faces, as well as the moral distinction between mass murder and measures taken against it by the Israelis in self-defence, than does ‘informed’ opinion in Britain. Indeed, given Sifaoui’s stark analysis of the Islamists’ intention towards the Jews, the current carnival of Jew-hatred in Britain is beyond obscene. It is Muslims such as these who are in effect imploring the west to take a stand against Islamic fascism – and the blind and bigoted west which is refusing to do so, and dumping instead on its victims.

Melanie Phillips, Spectator

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Överayatollah
Överayatollah
14 years ago

“Mångkulturalister” vill ju så förbannat gärna tro att muslimska beslöjade kvinnor slår sig till ro på picknick och kantarellplockning kring småländska skogssjöar i samförstånd med buddister, älgar och kufr. Det är alltså inte så att muslimer har enklaviserat Marseille, Malmö, Antwerpen, Bryssel, Paris (för att bara nämna några), utgjort ett bidragsberoende, våldtäktsvågor och kriminalitet utan historiska motstycken? Har jag missat något? Kanske hade en mer verklighetsförankrad konstnär än denne Irina Gebuhr på bild uppdelat Malmö, Göteborgs & Stockholms förorter, Landskrona, Södertälje – o.s.v, o.s.v, – i mosaik med etniska svenskar på ena sidan, samt “svenskar med utländsk bakgrund” på den… Read more »

AMB
AMB
14 years ago

Jeg sidder aktuelt i Sverige – hvor er det dog sörgeligt at dette smukke land skal mishandles sådan…

Rettentilselvforsvar
14 years ago

Hah, de eneste som melder sig til dette kursus, er folk som i forvejen er komplet hjernevasket og overbeviste om at de er onde, onde racister der skal behandles for deres nedarvede synd. Det er gruppen af selvhadende kulturradikalister som tilmelder sig dette kursus, hvor en lærer så kan forklare dem hvilke politisk korrekte ord man skal bruge (sig ikke ”svartskalle” men “nya vän”) og hvordan man skal opføre sig (når du bliver slået ned og voldtaget af din nye ven skal du huske på, at det er din straf for at være racist).

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x