21
maj
Seneste opdatering: 20/1-10 kl. 1907
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Svensk-Dansk ordbog

“Låg hotbild mot Sverige”: En fyr forsøger at smugle eksplosiver ind på et atomkraftværk.

“Sprängämne”: Terror-bombe.

“Sabotage”: (Islamisk) terrorisme.

“Någon vill ha uppmärksamhet”: Islamisk terrorisme Dampmaskinen

TATP har udelukkende været anvedt i terrorøjemed, og såvidt vides, udelukkende af muslimske terrorister. Ifølge SVT Rapport 19.30 tog det politiets bombeenhed otte (8) timer at nå fra Malmø til Oskarshamn. Strækningen er på 367 kilometer. Iflg. SVT kl 21 er der tale om “etniske svenskere”, men her tar vi som bekendt svenske medier med et gran salt. I kritiske siutationer, er det altid interessant at studere sproget i svenske medier (hvem sagde Tjernobyl?). Jo værre en hændelse (Tage Danielsson), desto mere lukker sproget ned. Säpo har da også følgelig lovet, at “hvis der var noget at sige, ville de ikke sige det“. Denne her er en af de mere morsomme: Expert: Kan vara rättshaverist. Retshaverister er en særlig personskare, der findes i Sverige. De kan bedst defineres som folk, der afviger fra den store dyne af konsensus, hvadenten de nu har ret eller ej. For eksempel er indvandringskritikere altid “retshaverister”.

Update: Nu kl 22 er reaktor 1 stoppet, da det kan være “sabotage”………………………. . Den lokale avis på stedet hedder Barometern.

Terrorforsøg mod A-kraftværk? Implikationerne bliver svære at fortie

I skrivende stund vides ikke hvor meget hold der er på denne historie – det kunne endda dreje sig om en kristen dommedagsterrorist, en Sverigesdemokrat, en dansker, eller bare en af de allestedsnærværende svenske ‘racister’ …. ikke sandt? – men hvis dette viser sig at have udspring i Fredens Religion vil det rejse ubehagelige, men uomgængelige spørgsmål om screening af ansatte disse steder, ud fra p.t. uacceptable kriterier. De sager vi gerne dækker her handler om konsekvenser i en ubestemt fremtid, men når det drejer sig som sikkerheden på atomkraftværker eller transatlantiske flyvninger, bliver det pludselig en sag med internationale og umiddelbart presserende konsekvenser. Sager som disse, eller skandaler omkring briternes sikkerhed i f. eks. Heathrow-lufthavnen, kunne i bedste fald – efter at anslaget forhåbentlig er afværget – blive murbrækkere mod fortielsens jerntæppe (LFPC).

Svejser taget med højeksplosivt stof i sikkerhedskontrollen på atomkraftværket i Oskarshamn, rapporterer svensk netavis.[…]

En mistænkt bombe er blevet fundet på det svenske atomkraftværk i Oskarshamn. Politiet har afspærret området og tilkaldt bombeeksperter fra Malmö, rapporterer svenske netaviser.[…]

“Så vidt vi forstår er det ikke noget, som han behøver i sit arbejde. Jeg ved ikke, hvad rubriceringen bliver, men det kan handle om forsøg på sabotage,” siger Sven-Erik Karlsson til Kvällsposten.

“Det drejer sig om det er det højeksplosive stof TAPT,” forklarer han.[…] Bombefrygt på svensk atomkraftværk , Den som ertappas med TATP på utsidan av påsen har knappast fyllt den med rent mjöl…

Paul Belien: »Islamofascism in the Netherlands«

Last week, the Dutch police raided the home of Gregorius Nekschot (a pseudonym meaning “Gregory Deathblow”). Mr. Nekschot makes rude and often sexually explicit cartoons that poke fun at the multicultural society and at religious people, especially Muslims. The police confiscated his computer and a number of drawings. The cartoonist was also arrested and jailed for 36 hours but has been released until his court case is due.

“Gregory Deathblow” — the first name refers to Pope Gregory IX who established the Papal Inquisition — hides behind an alias. The cartoonist was a collaborator of the late Dutch film director Theo van Gogh. He made drawings for Mr. van Gogh’s Web site until it ceased publication in 2004, after its owner was assassinated by a fanatic Muslim. […]

The dire state Europe is currently in, however, is not caused by the fact that there are so many Muslims, but that there are so few Christians left. Islamization is not the cause but the consequence of Europe’s collapse. As Michael Nazir-Ali, the Anglican bishop of Rochester (UK), and himself of Muslim descent, recently said: “The real danger […] is the spiritual and moral vacuum that has occurred for the last 40 or 50 years. […] If people are not given a fresh way of understanding what it means to be a Christian and what it means to be a Christian-based society then something else may well take the place of all that we’re used to and that could be Islam.”

Paul Belien er redaktør Brussels Journal Washington Times (foto© Snaphanen) Et spørgsmål til svenske læsere : Eksisterer denne historie overhovedet i svensk presse eller TV ? Jeg har ikke set den, og jeg ser ellers en hel del.

Holland ligner DDR, siger Geert Wilders

Politikere og mediefolk er rystede over anholdelsen af tegner, der anklages for at fornærme og diskriminere muslimer. De mener, der ligger politiske motiver bag, og frygter for en indskrænkning af ytringsfriheden . Vrede i Holland over arrestation af satiretegner

Nederlag for palæstinensisk manipulation og vestlige mediers medløberi

En god dag for fornuften. Ingen retssager kan selvfølgelig ændre en tøddel ved arabisk offerpropaganda og manipulation, men kan denne sag på længere sigt tjene som et lysende eksempel på alt hvad der er i vejen med mainstreammediernes tilsvining af Israel og logren for arabisk jødehad, kunne konsekvenserne blive frugtbare (LFPC).

12-årige Mohammed al-Durra blev et ikon i hele den arabiske verden, da en fransk tv-station påstod, at den skrækslagne dreng blev dræbt i koldt blod af israelske soldater. I går anerkendte en fransk appelret i en principiel afgørelse, at det er i orden at påstå, at det hele var iscenesat. France 2 vil nu appellere dommen.[…]

»Det er på tide, at de folk, der har udsendt denne falske reportage, stilles til ansvar. Den amerikanske journalist Daniel Pearl blev halshugget for at hævne dette falske drab på en palæstinensisk dreng,« siger han og fortsætter: […]

»Dette er en sejr over et totalitært samfund. Den franske presse har opført sig som et stalinistisk medieparti, hvor alle blindt skal følge den linje, som mediernes ayatollah har udstukket. Det var besluttet, at en dreng var blevet skudt af israelske soldater, og det skulle alle tro på. Eneste problem var, at det ikke passer.« […] Skuddrama på tv var falsum

Internationale dommere støtter dansk tørklædeforbud

Dommere bør ikke bære nogen som helst form for religiøs beklædning eller symbol, når de sidder i retten. Det mener formændene for to internationale dommerforeninger, Den Internationale Forening af Dommere (IAJ), som er en forening af dommere i 70 lande over hele verden, samt Den Europæiske Forening for Dommere (EAJ), som tæller dommere fra 35 europæiske lande. [..]

De internationale dommere vurderer, at en debat om kvindelige muslimske dommere med tørklæde nu vil opstå i en række andre lande, efter at den danske regering har valgt at lovgive om et forbud mod al religiøs påklædning eller symbolik i forbindelse med dommerhvervet. Udlandet støtter tørklædeforbud

Det er dog ikke alle, der kan se at en lovreligions politiske symboler, ikke har noget at gøre i en verdslig retssal. The Guardian og DR har en dansk rocksanger Jakob Illeborg ansat, til med jævne mellemrum at skrive mod Danmarks regering. Det gør han så efter bedste evne. I hans Court in a trap er der ingen forståelse at hente for synspunktet. Det var samme rocksanger der under Muhammedkrisen fremkaldte følgende bemærkelseværdige udsagn i et interview med 60 minutes:

– EN stor del af diskussionen i Danmark har kredset omkring ytringsfriheden. Er du enig i, at det er ytringsfriheden der er sagens kerne?

Overhovedet ikke. Det er nonsens efter min mening. At have retten til at sige noget indbefatter ikke pligten til at sige noget. Det her handler om simpel og primitiv provokation af minoriteter, og muligvis om avissalg. I denne sag var det jo Jyllandsposten, der var det store og magtfulde organ i forhold til de danske muslimer. Det her handler ikke om at være fintfølende. Jeg betragter mig ikke som fintfølende. Men ytringsfriheden skal efter min mening bruges til at gå efter de store, efter de magtfulde der kun kan rammes på denne måde. Ikke efter etniske eller religiøse minoriteter. Det er direkte usmageligt.«

– I talte med en del danske muslimer. Der i blandt imamen Abu Laban. Hvad er dit syn på ham?

»Ja, vi talte med flere muslimer, deriblandt Kamal Quereshi, der var en meget sympatisk og patriotisk mand, der talte om sin frygt for at denne sag ville føre til forværrede forhold for de mange ganske almindelige muslimske danskere. Vi talte også med Abu Laban. Det var ret interessant, for Abu Laban var bestemt en vidende og lærd mand, der bl.a. citerede Kierkegaard under interviewet. Det indtryk får man jo ikke, når man hører hans ætsende, meget voldsomme prædkener. Jeg er ikke i tvivl om, at Abu Laban var med til at starte balladen og bærer sin del af skylden for eskaleringen. Men i månederne efter at tegningerne var blevet vist, forsøgte muslimerne at få en dialog med både Jyllandsposten og den danske regering. Det lykkedes ikke, og derfor tog Abu Laban til Mellemøsten for at hente støtte. Den danske kommentator, Carsten Jensen, som vi talte med, gav en god analogi på dette: En dreng bliver drillet og holdt udenfor i skolegården, og til slut bliver han så frustreret, at han går hjem og henter storebror. Det var præcis hvad muslimerne gjorde. Og storebror boede i Egypten, Syrien og Palæstina. Det er selvfølgelig ikke en prisværdig måde at løse problemet på. Men frustrationen var egentlig forståelig nok, eftersom en bred del af Danmarks muslimer bliver overhørt eller kun hørt modvilligt. Religiøse mindretal har ikke nemme vilkår i en monokultur, som den danske, og når man skubber dem uden for indflydelse, risikerer man at det er de mere rabiate kræfter, som Abu Laban, der tager over.«

– Men er det ikke også regeringen og statsminister Anders Fogh Rasmussens skyld at tingene eskalerede?

»Det kan man måske godt sige. Anders Fogh Rasmussen er jo statsminister, men han er også en moderne politiker. Han stod overfor valget mellem at lytte til en minoritetsgruppe eller at gå med folkestemningen og Danmarks største avis. Han valgte det sidste. Weekendavisen – Danmark ifølge 60 Minutes

Jakob Illeborg is a London based Danish freelance journalist and correspondent. He covers the UK for DR (The Broadcasting Corporation of Denmark) and writes regularly in leading Danish papers, Weekendavisen and Monday Morning Weekly.

Jakob Illeborgs Danmarks klummer

I retrospekt kunne man nok synes at billedet af “den lærde Abu Laban” og den “sympatiske og patriotiske Kamal Qureshi” ér en anelse rosenrødt. Men Illeborg har vel haft for travlt med at synge, til at læse noget der evt kunne gøre ham lidt klogere.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette
13 years ago

Nogle ord faldt ud, jeg ved ikke hvorfor.

Der skulle have stået:

“fra Det muslimske broderskab med armene tynget til jorden”

Mette
13 years ago

Nå, men nu kan vi da alle åndet lettet op, for de stakkels svejsere, der ikke er fra Svejts, er blevet løsladt. Ifølge TV2, fordi de ikke kunne forklare, hvorfor det farlige sprængstof befandt sig på deres pose, og så er den sag selvfølgelig ude af verden. Nu spekulerer jeg bare på, hvad jeg mon har liggende af poser med sprængstof. Jeg er, som mange svenskere ganske rigtigt fortæller os, en dansk usling besat af en stor og ond mistro. For tænk, da jeg i aftes fik at vide af en tv-journalist, at de anholdte var etniske svenskere, tænkte jeg… Read more »

Borgerlig bums
13 years ago

En af mine venner kunne fortælle mig at de mistænkte fra Oskarshamn var af schweizisk nationalitet… Jeg tænkte straks på om Tariq Ramadan da havde omskolet sig til svejser, men så fandt jeg ud af at det var en misforståelse (svetsare – svejtser) 🙂

Det kan jo også vise sig at være to blonde, smålandske pinsekirkegængere, men jeg ville blive overrasket.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
13 years ago

Rets-haverister…..tsk,tsk. Men hvorfor ikke. Det er måske på tide at få sat gang i en “Orwell`sk Ordbog 2” ? Jeg tænker på det, der foregår på den anden side af Øresund i forbindelse med internettet / bloggerne . Vi har ingen garantier for EU ikke for indeværende sidder er kreative angående konstruktioner af regler for hvad vi LOVLIGT må sige/skrive på nettet. Taget i betragtning EU allerede har lavet en ordbog over rette og stuerene måder at tale og skrive på, når det bl.a. drejer sig om religioner og religiøse mennesker ( læs Fredens Religion/Rettroende). Vi kan alle risikere at… Read more »

Mette
13 years ago

Der er udmærket vej mellem Malmö og Oscarshamn. Jeg har kørt den adskilige gange.

Så at sige hele Danmark befinder sig i den kritiske zone.

PB
PB
13 years ago

Der vel ingen tvivl om at EU fascisterne’s næste træk, bla. vil være at sætte sig på/kvæle, de frie stemmer på internettet.
Det er lidt uhyggeligt så mange højtbetalte/uddannede “administratorer” der allerede arbejder på “sagen”.

Janne
Janne
13 years ago

Utroligt at Gregorius Nekschot er anholdt af politiet. Det er helt uvirkeligt. Hvad bliver det næste?

Jonny
Jonny
13 years ago

En google-sökning på “Gregorius Nekschot” gav inga träffar vad gäller svenska medier… Har inte heller själv sett/hört något om den saken i Sverige.

nimu
nimu
13 years ago

Om international dommerstøtte til forbudet mod religiøse symboler. Umiddelbart forekommer “tørklædeforbudet” rigtigt og forståeligt. Men da det trods al dårligdom hænder at også indvandrere og deres efterkommere får en uddannelse og måske kan bane sig vej til et dommersæde, må det forudses at sådanne vil dukke op. Der er nok større sandsynlighed for at ikke etniske danskere først vil indtage pladserne som lægdommere. Var det så egentlig ikke bedre at den tiltalte i retten kunne erkende at én eller flere af dommerne var muslim, jøde, sikh, kristen etc.? Jeg er ikke jurist og kender ikke reglerne for, om eller under… Read more »

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x