10
jul
Seneste opdatering: 11/7-08 kl. 1539
45 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Musik og dufte kan løfte én tilbage til tidligere tider, første gang ét eller andet skete. Hver gang jeg hører adagioen fra Bruckners 7 symfoni, – og den er i radioen her til aften –  er jeg tilbage i en seng i et stort værelse i en gammel engelsk officersmesse i Singapore. I 35 graders, tæt fugtig varme og med feber. Der er ingen airconditioning eller vinduer, kun træpersienner og en gammel “fan” (propel) i loftet, der flytter rundt på den tunge varme luft. På væggene piler husfirbenene rundt. Dér hørte jeg den første gang og delvist hallucineret svæver musikken mig henover kølige, bløde,  efterårsskove, der kunne være Schwarzwald eller Ardennerne. Man skal nok være så ung, så langt væk hjemmefra, så længe, så febril for at drømme sådan om Europa. – Det var også Sergiu Celibidache der dirigerede, som jeg havde hørt i København, når han tog ned fra sin chefdirigentstilling i Stockholm og dirigerede Radiosymfoniorkestret. Den findes nu på You Tube, 35 år efter. Men Singapore var første gang og hvergang er jeg med det samme tilbage dér, badet i sved, drømme, fremmethed, kærestesorg og Bruckner. “Gør ikke Kærligheden Uro, væk den ikke, før den ønsker det selv!”, men den var allerede det mest vågne ved mig, måske det eneste. – Thorkild Hansen skrev engang, at kunst ikke skal lægge folk så meget ned, at de ikke selv kan rejse sig. Jeg lå, men fløj og høj feber forhindrer én fuldstændigt i at have ondt af sig selv. Koncentration, som når Celibidache dirigerede. Han kunne stå i minutter med ryggen demonstrativt til salen og løftede arme, inden der var stille nok til at han kunne begynde. Sænkede  han dem, var det tegn på irritation. Så begyndte han forfra. Prøv at se, hvor diskret han leder Münchner Philharmonikererne. Det er  musikere, de kan svæve selv. ( I tre  You Tube  afsnit)

“Vi lover højt og helligt”
Jeg er kommet til at overbevisning, at en politikers væsentligste egenskab, er evnen til at holde mund, så meget og så længe som muligt. Amatører udtaler sig skråsikkert om næste regeringsdannelse, og rigtige,  fødte amatører, udtaler sig om alt hele tiden, jvf. Jørgen Poulsen. Nu gik det lige så godt for den tavse Sahlin, men tavsheden er åbenbart slut og nu vil det uvægerligt gå ned ad bakke. Her er svenske SAP og MP i amatørernes og moralisternes vagtparade:

Sahlin, Wetterstrand och Eriksson i gemensamt utspel: våra två partier lovar nu klart och tydligt att vi inte på något sätt kommer att göra upp med sverigedemokraterna. Socialdemokraterna och miljöpartiet har enats om att inte på något sätt samarbeta eller göra sig beroende av sverigedemokraterna om partiet kommer in i riksdagen efter nästa val. Men frågan är om de borgerliga kan lova samma sak? […]

Det mest relevanta landet att jämföra med är Danmark: Den danska högern bildar regering med stöd av Dansk Folkepartis 25 mandat. I utbyte har partiet fått igenom en inhuman flyktingpolitik samt en rad andra reformer som inskränker rättigheterna för landets minoriteter. Nyanlända får exempelvis lägre socialbidrag de sju första åren, anhöriginvandringen har begränsats kraftigt och människor måste svära en trohets- och lojalitetsförklaring till Danmark för att få bli medborgare.

Mona sahlin, Maria wetterstrand,Peter Eriksson : Vi vägrar att samarbeta med sverigedemokrater

“The killer awoke before dawn”

Rashad.jpeg

“Daughter, I want to kill you”. Et særligt grelt eksempel på offerrollepåkaldelse: Manden her har lige dræbt sin datter fordi hun ønskede skilsmisse, men i retten græder han, og klynker at han ikke ønsker at svare på spørgsmål, fordi han lige har mistet sin datter (LFPC).

In court, Rashid made guttural noises and cried. He rocked back and forth and appeared to be talking to himself before the hearing started. Through Farhat, Rashid told Walker he was mourning the loss of his daughter.

“My daughter just died and I am not in a state of mind to ask any questions,” he said.

We have seen the Islamic displacement of responsibility and utter incapacity for self-criticism before, but this one really takes the cake. Robert Spencer: Georgia honor killer says he did nothing wrong, demands Islamic food in prison

Frygt for islam bestemmende for regeringens indenrigspolitik i Schweiz

Virkeligheden i dagens Europa står lysende udstillet i de daglige nyheder, og alligevel er europæerne splittede i en grad jeg aldrig har oplevet før. F. eks. her fra Schweiz, hvor regeringen uden indpakning indrømmer hvorfor den går imod et forbud mod minareter: Frygt for voldelige reaktioner fra den muslimske verden. Hvor klarere kan det siges? Er der så noget at komme efter i forhold til tilhængerne af et forbud, med mindre man ønsker at kapitulere til barbariet uden kamp? (LFPC)

[…] Udenrigsminister Micheline Calmy-Rey har advaret mod, at en afstemning vil føre til en øget trussel mod Schweiz, da det vil vække vrede i de muslimske lande, og regeringen er bekymret over, hvilken indflydelse det vil have på landets image udadtil. […] Schweizere skal stemme om forbud mod minareter

Bimbo-visdom fra Paula Larrain

Dette lille skrivearbejde fra poesibogen er et godt eksempel på at man kan have siddet centralt placeret i en højtbetalt stilling hos et af nationens mest indflydelsesrige nyhedsorganer, ugebladene kan sidde ved ens fødder for at blive belært om alt mellem himmel og jord – selv folkeovertro – man kan ovenikøbet have været opstillet som folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, garanten for solid borgerlighed og klassisk dannelse – og så være 100% clueless om verden omkring sig. Luftighederne står i kø sammen med pænheden i denne lille klumme af ingenting (LFPC):

[…] Hvad kan vi i Danmark gøre for, at kvinder i eksempelvis Pakistan får lov at leve som frie mennesker uden risiko for at blive myrdet i undertrykkelsens navn?  DET HURTIGE SVAR er: Vi er i gang, men det tager tid. Lige nu kæmper vores soldater med livet som indsats i Afghanistan. Uanset, hvad man mener om USA, krigen mod terror, og hvilke opgaver vores forsvar skal tage sig af, så skal man huske, hvad målet med det hele er: De kæmper under vores flag for, at ekstreme bevægelser som Taliban ikke skal vinde og udbrede en syg kultur, der primært går ud på at undertrykke – navnlig kvinder. […]

Se bare på Bashy Quraishy. Han var hurtigt ude for at tage klar afstand til æresdrab i lighed med andre dansk-pakistanere. Nok er denne (u)kultur udbredt, men det er langtfra alle pakistanere, der deler den.

PÅ MIN REOL lige foran min pc bliver jeg for tiden konstant mødt af Benazir Bhuttos stærke blik. Hendes smukke ansigt på forsiden af biografien ‘Østens Datter’, som jeg for nylig hev frem igen i forbindelse med det skammelige mord på hende. Man kan ikke på baggrund af nok et æresdrab og konstante overgreb på kvinder fordømme en hel nation eller et helt folk. […] Larrain: Forbryderisk kultur

“‘Holger K. siger nu, at indvandrerne skal indordne sig under danske normer. Jeg vil sige til de kulturimperialister: Vi har ikke lyst til at indordne os under noget som helst. Det kan de glemme alt om!'” [Citat af Bashy Quraishy] Beretning fra Minoritetspartiets landsmøde

[…] stigningen i islamofobi i Danmark og hvordan medierne misbruger ytringsfriheden til at fornærme og nedgøre ikke blot de muslimske miljøer, islam, den hellige bog (Koranen) og selv Profeten Muhammed,” […] [Bashy Quraishy] Universalgeni

Her er nye oplysninger om den ‘moderate’ Benazir Bhutto som giver fr. Larrain fugtige øjne:

Please watch the video linked below, which chronicles in gory detail the brutal ethnic cleansing of some 350,000 indigenous Hindus from Kashmir during early 1990, orchestrated by Pakistan and it’s “moderate” Prime Minister, Benazir Bhutto. I was privileged last night to meet the astute, courageous, and passionate filmmaker, Ashok Pandit, who produced this documentary, “And the World Remained Silent”.

(Part 1)  Focus on the time period 2:15 to 4:00 minutes, from part 1 above, and witness the jihadist speech of the late, much ballyhooed “modernist reformer” Benazir Bhutto. She was a jihadist, plain and simple; the head of what remains a jihadist state, our “ally” Pakistan.

http://www.youtube.com/watch?v=u2vsztUdkpU&feature=related

(Part 2) Jihadist brutality in Kashmir, orchestrated by Benazir Bhutto

Amir Taheri :  “The West has no stomach for a long fight”

Ordene kommer fra al Qaedas førende strateg. Artiklen her er en glimrende illustration af kontrasten mellem mainstreammediernes overfladiskhed, dovenskab og berøringsangst, og så de fænomenale ressorcer der ligger frit tilgængelige online – hvis man altså synes at fremtiden, herunder fremtiden for fred, frihed og velstand, er væsentlige emner. Da de fleste medier er drevet af markedskræfterne, ligger det desværre snublende nært at antage, at interessen for så vitale emner er minimal – go figure, som de siger på den anden side af Atlanten. Artiklen kan også (til gunst for den selv) sammenholdes med den sniksnakkende pludren som JP kunne levere om de samme emner, med kyndig assistance fra den allestedsnærværende H. J. Bonnichsen, i en artikel som vi omtalte for få dage siden – her var et vigtigt holdepunkt fraværet af spektakulære terrorangreb de sidste par år – og så var den hellige grav mere eller mindre velforvaret, mente man. En dag vil virkeligheden fremtvinge krav om ægte oplysning, og så bliver det ikke Bonnichsen eller Jørgen Bæk Simonsen der kan levere svarene.

NO one should feel safe without submitting to Islam, and those who refuse to submit must pay a high price. The Islam ist movement must aim to turn the world into a series of “wildernesses” where only those under jihadi rule enjoy security.

These are some of the ideas developed by al Qaeda’s chief theoretician, Sheik Abu-Bakar Naji, in his new book “Governance in the Wilderness” (Edarat al-Wahsh).

Middle East analysts think that the book may indicate a major change of strategy by the disparate groups that use al Qaeda as a brand name. […]

Naji’s book, written in pseudo-literary Arabic, is meant as a manifesto for jihad. He divides the jihadi movement into five circles – ranging from Sunni Salafi (traditionalist) Muslims (who, though not personally violent, are prepared to give moral and material support to militants) to Islamist groups with national rather than pan-Islamist agendas (such as the Palestinian Hamas and the Filipino Moro Liberation Front).

All five circles are at an impasse, says Naji. Some accept the status quo while hoping to reform it. Others have tried to set up governments in a world dominated by “infidel” powers, and have been forced to abandon Islamic values. Still others failed because they didn’t realize that the only way to win is through total war in which no one feels safe. […]

In Naji’s eyes, it is impossible to create a proper Islamic state in a single country in a world dominated by “Crusaders.” He cites as example the Taliban – which, although a proper Islamic regime, didn’t survive “infidel” attacks and opposition by Afghan elements.

Instead, he says, the Islamic movement must be global – fighting everywhere, all the time, and on all fronts.[…]

Now Naji takes that analysis a step further – suggesting that low-intensity war be extended to anywhere in the world with a significant Muslim presence.

Islamists in the “wilderness” must create parallel societies alongside existing ones, Naji says – but not set up formal governments, which would be subject to economic pressure or military attack.

These parallel societies could resemble “liberated zones” set up by Marxist guerrillas in parts of Latin America in the last century. But they could also exist within cities, under the very noses of the authorities – operating as secret societies with their own rules, values and enforcement.

But they could also take shape in Western countries with large Muslim minorities: The jihadis are to begin by giving areas where Muslims live a distinctly Islamic appearance, by imposing special styles of dress for women and beards for men. Then they start imposing the shariah. In the final phase, they create a parallel system of taxation and law enforcement, effectively taking the areas out of government control.

The “wilderness” will provide the cover for bases for jihad operations. Jihad would be everywhere, rather than in just one or two countries that the “infidel” could hit with superior firepower.

IN a notable departure from past al Qaeda strategy, Naji recommends “countless small operations” that render daily life unbearable, rather than a few spectacular attacks such as 9/11: The “infidel,” leaving his home every morning, should be unsure whether he’ll return in the evening.

Naji recommends kidnappings, the holding of hostages, the use of women and children as human shields, exhibition killings to terrorize the enemy, suicide bombings and countless gestures that make normal life impossible for the “infidel” and Muslim collaborators.

Once parallel societies are established throughout the world, they would exert pressure on non-Muslims to submit. Naji believes that, subjected to constant intimidation and fear of death, most non-Muslims (especially in the West) would submit: “The West has no stomach for a long fight.” […] Amir Taheri: Al Qaeda’s plan B

Uddragene her yder ikke artiklen fra den anbefalelsesværdige Terrorismawareness.org fuld retfærdighed, den bør læses i sin fulde længde (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

45 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tobias
Tobias
14 years ago

Få dig et arbejde, Bashy Quraishy.

Det er ikke så slemt. Danskerne respekterer faktisk en person, der gider at tage fat. Uanset hvilken hudfarve denne person har.

LFPC
14 years ago

Bashing Bashys tid i rampelyset er nok rindet ud. Jeg lavede for underholdningens skyld noget søgning på ham på Infomedia for at se hvad Ekstra Bladet havde skrevet i tidens løb om hans person. De havde jo som nok bekendt i mange år et særdeles godt øje til hans gøren og laden. I de sidste fire år er han imidlertid kun nævnt her fire gange. Før da – uha. Alt hvad han har gjort sig bemærket for her er klynk og brok. Og Bashy, hvis du sidder og læser dette (med tolk?), så glem alt om at prøve at spille… Read more »

Sovs
Sovs
14 years ago

I er for flinke ved Bashy Quraishy. Han kan muligvis være farlig for Danmark, da Bashy Quraishy akkurat som imamerne, der rejste til Mellemøsten, fører en hadkampagne mod det land, der underholder ham.

LFPC
14 years ago

Der er ikke så lidt komik i at han er indbegrebet af muslimsk offerrolledyrkelse, og slet ikke kan se det selv. Hans chancer for at vende sit offentlige image i Danmark er nok forpassede, men det mindste han kunne gøre ville være at holde lav profil, eller at lægge stilen om. Men nej. Han træder ufortrødent videre i den gamle klynkende skure, og fatter intet selv.

Mathilda
Mathilda
14 years ago

Det må vel være fem år siden, at Bashy blev udnævnt af et stort dagblad til at være den mest Upopulære person i Danmark.

Hvorrfor skred han ikke? Det ville en mand af ære have gjort, og der er lande nok i verden, han behøver ikke at være her, ingen har tvunget ham eller indbudt ham.

Den racist sidder sikkert på danske overførselsindkomster og har gjort det i årevis. Prostituerer sig hvert sekund i døgnet ved at tage imod penge fra danskere. Som altid hysterisk optaget af sin hudfarve.

Føj, for en ækel og patetisk person.

Pop
Pop
14 years ago

“Sorte” Bashy Quraishy føler vel efterhånden presset fra arbejdsmarkedet. Bashy Quraishy er højst sandsynligt i fare for at få et rigtigt arbejde, og dermed risikerer han at komme til at bidrage positivt til det danske samfund. Det plager sikkert den gode mand.

Emeritus
Emeritus
14 years ago

Bashy gør bare opmærksom på, at vi er forkerte, LFPC. Det er ikke mærkeligt, men forventeligt. Men vi tager ikke anstød af, at han synes, som han gør. Vi er heller ikke sat i verden for at please ham, så det agter vi heller ikke at gøre. Når vi med stor sikkerhed er uenige med ham, skyldes det uforeneligheden. Han er kommet til et venligt og gæstfrit folk, der er meget svært at lave om på, fordi værdisættet, vi som folk bygger på, forlængst har bestået sin prøve. If it ain’t broke Bashy, don’t fix it. Måden Bashy kritiserer på,… Read more »

LFPC
14 years ago

‘Blast from the past’ – klynk klynk klynk: Ekstra Bladet 11.10.1995: Han sjofler danmark – Bashy Quraishy om Danmark i Pakistan EKS Af Philip Lauritzen Af Philip Lauritzen Indvandrer-bossen Bashy Quraishy fører hellig krig mod danskere ‘hjemme’ i Pakistan. Bashy Quraishy fører sig i disse dage frem i sit fødeland Pakistan med voldsomme angreb på det ‘racistiske Danmark’ og giver råd til den pakistanske ungdom, som må få Den danske Forening til at klappe i hænderne. – Minoriteter – specielt dem, der stammer fra Den tredje Verden – står i Danmark over for den værste form for racisme, udtalte Bashy… Read more »

Mathilda
Mathilda
14 years ago

Danmarks første ærkebispesæde blev netop placeret i Lund, fordi det var det mest danske af det danske område. Snaphanerne var og er helte i dansk mytologi, og det kan en tigger fra langtbortistan ikke ændre en tøddel på. Da flere repræsentanter for tiggerhæren sikkert er vrimlet til denne tråd, og vi desuden i disse dage kan læse om flerkoneriets opblussen ikke mindst i Iran, vil jeg lige nævne, at vi udmærket er klar over, hvilken råddenskab muslimer fører med sig i smug. I linket nedenfor kan alle læse om islamisk bunkepul på kryds og tværs og i det hele taget… Read more »

Mathilda
Mathilda
14 years ago

Bashy Quraishy har efterladt sig talrige spor til vidne om sine enorme mindreværdskomplekser. Kunne han forandre hudfarven til det lysere, ville han gøre det ved første lejlighed. Kunne han smide danskerne ud af eget land, ville han gøre det ved første lejlighed. Ordet assimilation findes ikke i hans ordbog, og det luftige begreb integration mener han, at det er op til muslimer selv at definere. Dette kan læses i et interview med Faklen, der ligger på nettet. Bashy Quraishy er en lille mand proppet med had til randen og med ønsker om destruktion af det samfund, der underholder ham. En… Read more »

Sovs
Sovs
14 years ago

Jeg var ikke klar over, at Bashy Quraishy var sort. Jeg troede, at Bashy Quraishy var pakistaner?

Johansen
Johansen
14 years ago

LFPC

Så er den ged vist barberet!

Godt gået 🙂

LFPC
14 years ago

“Det er et velkendt faktum at frihedskæmpere for et land er terrorister for et andet land og skurke i et land er helte i et andet”. Bullshit. Danske frihedskæmpere sprængte ikke bomber på markedspladser, danske frihedskæmpere legitimerede ikke deres kamp ud fra forskruede religiøse ideer, danske frihedskæmpere blev ikke motiveret af fantasier om fisse i det hinsides, danske frihedskæmpere kæmpede for demokrati og lige ret for alle – ikke for sura 9:29. Og de kæmpede også for et samfund hvor jøder kunne leve i fred og sikkerhed, Bashy. Hvad mener du, Bashy, skal Israel have lov til at eksistere som… Read more »

Bashy Quraishy
14 years ago

Kære Snaphaner Til dem som bliver vrede på mit spørgsmål om ordet snaphane, skal de tage et dybt åndedrag og sætte sig ind i ordets oprindelige betydning.Det er ikke mit ærinde at kalde folk for banditter og røvere.Det er et velkendt faktum at frihedskæmpere for et land er terrorister for et andet land og skurke i et land er helte i et andet.Hvad danske nationalister vægter er meget provinsielt og deles ikke af svenskere, tyskere eller andre. Når du nævner mine “hadefulde” citater så vil jeg meget gerne have dokumentation for, hvornår jeg har sagt at jeg hader Danmark eller… Read more »

Henriette Mentzel
Henriette Mentzel
14 years ago

Ifølge wikepedia den frie danske encyklopædi kan man læse at snaphane i 1600-tallet var en betegnelse for samfundets værste elementer så som røvere og banditter, hvilke det svenske militær så kaldte de danske modstandere. Set i den betydning af ordet er det lidt morsomt, at I kalder jer snaphanen. I øvrigt forstår jeg ikke jeres perfide angreb på Melchiors og Quraishys gode initiativ for at fremme en bedre forståelse mellem jøder og muslimer. Men det er jo også det nemmeste at kritisere andre, specielt når man ikke har noget konstruktivt at bidrage med selv. I øvrigt- hvorfor gemmer I jer… Read more »

narhval
narhval
14 years ago

“Kommentarer er velkomne.”

Vi behøver ikke din tilladelse til at kommentere.

JensH
JensH
14 years ago

I sit fanatiske had til Danmark er det da klart, at hvad der af Danskerne bliver betragtet som frihedskæmpere, vil Bashy Quraishy betragte som “røvere og banditter”. Bashy Quraishy har såmænd bare overtaget de Svenske besættelsesstyrkers syn på Snaphanerne.

Du havde iøvrigt et lignede forhold under besættelsen 1940-45. Der betragtede den nazistiske besættelsesstyrke modstandsbevægelsen som “terrorister”, mens vi Danskere betragtede dem som frihedskæmpere.

LFPC
14 years ago

“Det har du gkort fordi Paula har rost min afstandtagen til det forfærdelige drab på den pakistanske pige”. Mere præcist, så gjorde jeg det fordi Larrains henvisning til dig som et positivt modeksempel manglede den berømte ‘kontekst’: Dine rabiate og hadefulde angreb på Danmark gennem tiden. Som om du er et positivt eksempel at trække frem. Citaterne jeg gengav her taler for sig selv – med mindre du var fejlciteret? Bashy, lad være med at spille noget spil her. Du ved ganske udmærket at jeg kan gå på Infomedia og finde det ene citat efter det andet af dig til… Read more »

Bashy Quraishy
14 years ago

Kære Snaphanen Det er interessant at der findes folk i danmark, som kalder sig Snaphanen, som var i 1600-tallet betegnelse for samfundets værste elementer såsom røvere og banditter. Tillykke med det! Nu ved jeg hvilke slags mennesker, der kritiserer mig og Paula Larraine. I din kommentar har du refereret min udtalelse om Holger K og min kritik af danske mediers behandling af etniske minoriteter. Det har du gkort fordi Paula har rost min afstandtagen til det forfærdelige drab på den pakistanske pige. Jeg kan ikke se nogen sammenhæng mellem de to ting eller var det bare et elendigt forsøg på… Read more »

Mette
Mette
14 years ago

> LFPC

Nej, jeg kendte ikke det berømte bulgarske kvindekor, men nu har jeg lyttet til det på youtube. Må indrømme, at jeg helst vil have instrumenter med.

Man bliver tit overrasket, når man debatterer med mennesker, som man ellers ikke kender, men begynder at tro, at man alligevel kender lidt. Pludselig viser de nye sider, som man aldrig ville have gættet på. Men vi er åbenbart begge faldet for samme østeuropæiske musik.

Mette
Mette
14 years ago

> Steen. Det har sikkert været interessante studier, spildt er den slags jo aldrig, og religiøse instinkter har alle ifølge min veninde præstekonen. Jeg kunne godt tænke mig at følge nogle forelæsninger i teologi og religionsfilosofi, skønt jer er agnostiker.

LFPC
14 years ago

Jeg har faktisk en del radiooptagelser af Peter Bastian live med Nikola Jankov. Det bulgarske er også et kapitel for sig. Du kender sikkert Le Mystère des Voix Bulgares, som de blev kaldt her i Vesteuropa, kvindekoret der synger på denne helt umiskendelige bulgarske måde. Dem har jeg også mange cd’er og radiooptagelser med.

Mette
Mette
14 years ago

Kære Steen. Jeg har aldrig været i en synagoge, men jeg elskede Klezmerduos musik ved første tone.

Ja, jeg kender til din forbindelse til Blicher. En forbindelse findes også for mit vedkommende, fordi han benyttede flere fra min slægt som modeller til sine mest kendte noveller.

Mette
Mette
14 years ago

Tænk, også du LFPC. Jeg har altid haft en stor svaghed for folkemusik, og skrevet dine forslag ned. Det begyndte med den østeuropæiske og siden kom både country og den såkaldt keltiske med. Har hørt flere fantastiske sigøjnerorkestre, et af dem spillede i en periode på en restaurant i Wien. Musikeren, den tidliger atomfysiker Peter Bastian faldt engang pladask for den bulgarske klarinetist Nikola Jankov og hans orkester og fik dem til Danmark for at indspille en cd i 1993. Den lytter jeg gerne til, når situationen er desperat: 🙂 Er den kun halvdesperat ta´r jeg tit Bellinis Norma –… Read more »

LFPC
14 years ago

Klezmer er en af de musikgenrer der går lige ind i sjælen. Ligesom med anden traditionel musik som bluegrass eller blues behøver man ikke kende de enkelte numre før de ‘sidder’. Prøv evt. også at opsnuse Giora Feidman eller The Klezmer Conservatory Band, førstnævnte er klarinettist og spiller den mere forfinede ende af genren, mens de andre mere er til ‘party’-brug, i hvert fald på de par cd’er jeg har. Lidt ovre i klezmer er også Nigel Kennedy and Kroke, East Meets East. Der er også ungarnske Muzsikas, jeg ved ikke om de eksisterer længere, sangerinden Marta Sebestyen fik en… Read more »

Mette
Mette
14 years ago

> Steen. Jeg har aldrig før eller siden haft så høj feber, men du har ret, der var ikke gnist af selvmedlidenhed med i spillet. Jeg tror nok, at jeg mente, at jeg havde oplevet det hele, havde alt, og at det ikke var noget særligt, så at der ikke var grund til at sørge over den nærtstående sortie. 🙂 Du citerer fra Højsangen: “Jeg besværger eder, Jerusalems Døtre, ved Gazeller og Markens Hjorte: Gør ikke Kærligheden Uro, væk den ikke, før den ønsker det selv”, hvilket sammen med høje temperaturer og musik bringer mig mere ajour. For en måned… Read more »

Mette
Mette
14 years ago

Da jeg var 21 år, lå jeg meget syg på en enestue i England. Det var sidst i juli og hedebølge, jeg havde 41 i feber og var blevet flyttet fra ét hospital til et andet og isoleret på en epidemiafdeling. Ingen kunne forstå, at jeg havde så mange hvide blodlegemer i blodet, og værre og værre blev det. En dag sagde overlægen, at nu måtte vi sende bud efter min forlovede, og jeg svarede, at jeg ikke orkede at sige farvel til ham. Eller også tænkte jeg det, jeg ville i hvert fald ikke have ham på besøg. Næste… Read more »

Janne
Janne
14 years ago

LFPC

En anden film som har gjort et stort og uudsletteligt indtryk på mig er The Deer Hunter. Men den film kender du helt sikkert også. :o)

LFPC
14 years ago

Den danske CD-WOW har den til 69,-, hvilket inkluderer porto. Men den kan sikkert lejes endnu billigere i Blockbuster.

http://dk.cd-wow.com/detail_results_2.php?product_code=7081&subcat=region2

En ting jeg bemærkede da jeg fik den forlængede ‘redux’-udgave af Apocalypse Now var hvordan amerikanerne i filmen forholder sig til verden ud fra populærkultur, rockmusik, surfing osv. Ja, det er en fantastisk og fascinerende film.

Janne
Janne
14 years ago

LFPC Du har ret. Det er scenen med The Doors som lydtapet jeg tænker på.. Jeg har aldrig før eller siden set en film som har grebet mig som netop Dommedag nu. Musik, persongalleriet, skuespillere, stemningen, den måde råhed (krig) og skønhed (poesi) flere steder bliver ét og så den gennemgående tvivl og indre kamp som hovedpersonen bokser med gør filmen til noget helt specielt. Jeg vil se om jeg kan få fat i The Quiet American og se om den har de samme kvaliteter som Dommedag nu, eller nogle tilsvarende. At Michael Caine har en stor rolle i filmen… Read more »

JensH
JensH
14 years ago

@Janne

“Hvem er det lige der er kulturimperialist her?”

Hvis indvandrere kræver at det ‘nye’ land skal indordne sig efter de normer de har taget med fra det ‘gamle’ land er der ikke længere tale om indvandring. Så er der tale om en rendyrket invasion.

LFPC
14 years ago

Sært sammentræf som jeg først opdager nu: Janne nævner Apocalypse Now, og mit citat “The killer awoke before dawn” (som jeg tænkte på i går, før Steen postede sit indlæg) er fra The Doors’ The End, som man netop hører i åbningsscenen af Coppolas film, som nok er den scene som Janne får associationer til. Hvis jeg var jungianer ville jeg tale om synkronicitet … Hvis du ikke har set The Quiet American, Janne, kan jeg ikke anbefale den stærkt nok. Michael Caine i en stjernerolle i en film der er vildt undervurderet. Foregår i Vietnam i 1950’erne, baseret på… Read more »

Janne
Janne
14 years ago

“‘Holger K. siger nu, at indvandrerne skal indordne sig under danske normer. Jeg vil sige til de kulturimperialister: Vi har ikke lyst til at indordne os under noget som helst. Det kan de glemme alt om!’”

Hvem er det lige der er kulturimperialist her? Det er sgu da manden der er flyttet til Danmark. Føj for en hoven og ubehagelig personage.

ulrik/
ulrik/
14 years ago

@ janne.

Helt enig.

Janne
Janne
14 years ago

Med eller uden ‘d’. Det er stadigvæk en flot tekst der skaber et helt specielt indtryk og tone.

ulrik/
ulrik/
14 years ago

Tak for ‘d’.

ulrik/
ulrik/
14 years ago

Kære Steen.
Der mangler et ‘d’ i rubrikken, og det er meget forstyrrende for en sprog-autist som mig. ‘Febervildelse’ hedde det.

JensH
JensH
14 years ago

I al deres klamme selvfedme skriver Sahlin, Wetterstrand och Eriksson bl.a. “I utbyte har partiet fått igenom en inhuman flyktingpolitik samt en rad andra reformer som inskränker rättigheterna för landets minoriteter. Nyanlända får exempelvis lägre socialbidrag de sju första åren, anhöriginvandringen har begränsats kraftigt och människor måste svära en trohets- och lojalitetsförklaring till Danmark för att få bli medborgare.” Man kunne godt få den djævlske tanke, at Mona Sahlin i virkeligheden ønsker SD et kanon-valg. Enhver bare nogenlunde fornuftig og virkeligheds-nær Svensker må da brændende sidde og ønske sig, at den samme politik bliver implementeret i Sverige. Og da Mona… Read more »

Janne
Janne
14 years ago

Hvem søren har skrevet “febervilelse”? Steen eller LFPC eller en helt 3. ?

Hvor er det godt skrevet! Godt! Det får mig faktisk til at tænke på en af mine yndlingsfilm; Dommedag nu.

45
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x