13
jul
Seneste opdatering: 13/7-08 kl. 0513
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Doors open to Europe’s biggest Islamic cultural extravaganza in London,     IslamExpo, Olympia, London 

»Dags att förbereda för 90 miljoner flyktingar«

Er dette en moderne svensk version af Swifts A modest proposal? Blogredaktøren har lagt denne tekst på ukommenteret, og i denne sene nattetime vil jeg lade ham hvile i Morphei arme og ikke ulejlige med at spørge til den rette måde at læse den – i og med at mit kendskab til svensk sprog og kultur er yderst begrænset. Jeg vil gerne læse dette som skrevet med tungen plantet i kinden, men dels er dette vist ikke svedens måde at polemisere på, dels synes den faktisk vanskelig at læse som andet end oprigtig. Men kommentarens stemme – som altså kunne være et retorisk virkemiddel, ikke forfatteren – opererer med dette 100 millioner store Sverige som en fremskrivning af noget kendt, og ikke en ‘diskontinuitet’ (jfr. El Inglés), omend han erkender at der vil blive tale om “en del förändringar”. Han taler om hvad der er “rimligt”, om hensynsfuldt at gøre plads til de nye venner man ikke har mødt, og om rationel planlægning af den nødvendige logistik. Ja, ja. Det skal nok gå alt sammen. Men jeg tror ikke at spørgsmålet om nationalsprog bliver det mest påtrængende (LFPC).

Tv-meteorologen Pär Holmgren berörde mig djupt. Jag hörde honom säga att Sverige antagligen kommer att klara sig ganska bra när klimatet förändras. Men vi får ställa in oss på att det kan bo 100 miljoner människor i det här landet om 100 år, eftersom många andra platser på jorden blir omöjliga att leva på.

100 miljoner människor. Det innebär en del förändringar, inte minst av migrationspolitiken. För det första kan folkpartiet skänka sina språkkrav till lämpligt museum. Det är väl inte rimligt att mindre än 10 procent av befolkningen ska bestämma vad de andra ska tala för språk? […]
För det andra kan alla partier från vänstern och högerut förstås glömma allt vad reglerad invandring heter. Det vore ju både orättvist och omänskligt om vi svenskar skulle fortsätta att lägga beslag på 22 bördiga kvadratkilometer land per person medan andra knaprar sand i någon sydeuropeisk öken.  Stockholms Fria

“Grupperinger?”

Islamisk Trossamfund og Ungdomshuset? Maren i kæret og Margrete Vestager?

Knive, Baseballbats, Reservehjul og advarselstrekanter. Alt blev brugt, da to grupperinger kom i slagsmål i København lørdag eftermiddag.  Masseslagsmål midt på Frederikssundsvej   Det var en tolv år  gammel strid om kvinder, denne  dyrebare handelsvare. Så er vi helt med.

“Ballademagere?”

Hmmm, Greve. Det må jo give sig selv at det er Jonni Hansens stormtropper der har haft vikingetræf (LFPC).

Trods massiv social indsats giver unge ballademagere fortsat brandvæsenet masser at lave i Greve. Hundige-området er arnested for masser af påsatte brande. Brandvæsenet bliver stenet og rykker kun ind under politibeskyttelse. Det brænder stadig på sydkysten.   

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mer hos Snaphanen. […]

Daniel Eriksson
13 years ago

Sverige har 22 invånare per kvadratkilometer. Inte 22 kvadratkilometer per invånare.

Men vad kan man förvänta sig av en socialisttidning som Stockholms Fria…

Niels P.
Niels P.
13 years ago

“22 bördiga [frugtbare] kvadratkilometer land per person”.
Denne svenskers tal er forrykte. For i Sverige bor der 22 personer pr. kvadratkilometer. På 22 kvadratkilometer bor der altså ikke én, men 484 personer! Desuden er kun en lille del af Sveriges 450.000 kvadratkilometer frugtbare.

Den citerede svensker er i øvrigt en galning for viderekomne.

Anuslaban
Anuslaban
13 years ago

Outlandish:

To islamister med en dhimmi på slæb.

Janne
Janne
13 years ago

Hvilken aggressiv kulturimperialisme England så pænt underkaster sig.

Bøddel
Bøddel
13 years ago

Outlandish er det danske indslag på plakaten!

Master Shake
Master Shake
13 years ago

“Islam expo” en konference du ikke TØR forbigå.”

Casper | Borgerlig bums

Selv med et meget godt kendskab til svensk sprog og stil kan jeg til stadighed være i tvivl.

Jeg troede først at du havde fundet et af de sjældne eksempler på ægte svensk ironi.

Men kronikøren mener det vist helt alvorligt. Han er vist konsekvent anarko-syndikalist, som jo stadig findes i Sverige, ikke mindst i Gøteborg.

http://www.goteborgsfria.nu/omfria/om-fria-tidningar

“Målsättningen med Fria Tidningar är att skapa alternativ till mainstream-media och lyfta fram frågor som vi anser får för dålig täckning i övrig nyhetsmedia. Det gäller till exempel miljö, djurrätt, genus & hbt, alternativ ekonomi, mångkultur, jämlikhet och global rättvisa.”

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x