16
jul
Seneste opdatering: 17/7-08 kl. 1043
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Bogaktuelle Morten Uhrskov Jensen diskuterer den danske udlændingelov fra 1983 med tidligere folketingsmedlem Bjørn Elmquist.
DANSK UDLÆNDINGEPOLITIK EFTER 1983 DR 2 Deadline video 9:09 min.

Uhrskov : Vi afskaffede væsentlige dele af den danske suverænitet med 1983 loven…Denne lov, ramte først og fremmest de dårligst stillede danskere.”

Elmquist: ” Vi tog konventionerne alvorligt. …..Nu har vi lært flygtningene at kende. De var en berigelse. Vi levede op til konventionernes høje krav. Der kom ikke for mange flygtninge…. Jeg vil nævne Sverige, det er så tæt på, og Sverige har holdt standarden, som vi også havde i firserne…De har problemer i Sverige, men det kan jo slet ikke sammenlignes med den debat, vi har i Danmark. Den er så provinsiel, at vi blir´ved med at sige, det er udlændingenes skyld. Nej, det er vores egen skyld…..Om Sverige – jeg har ikke haft lejlighed til at læse det der igennem.” [om svensk indvandrerkriminalitet og voldtægt]

Seneste drab i Sverige. Seneste voldtægter. Volden i Sverige er blevet “ett folkhälsoproblem”

“Vårdchefen på Södersjukhusets akut i Stockholm tvekar inte att kalla gatuvåldet ett folkhälsoproblem: –De våldskadade vi får in är fler än patienterna som kommer med hjärtinfart och stroke. Det finns nätter då vi har tjugotalet misshandelsfall, säger Sören Carlsson Sanz, som lett studien.Gruppmisshandeln har seglat upp som vanligaste våldsformen” Södersjukhuset, Rapport : Storstadsvåld 2 Gruppmisshandel vanligaste våldsformen . Yderligere læsning til Elmquist, hvis “han får lejlighed”:

Från 1980 till 2006 har drygt en miljon uppehållstillstånd beviljats i Sverige, varav nästan alla permanenta, vilket skiljer Sverige från de flesta länder

Den snøftende Gitmo-canadier “uden øje og fod”

“My lasting image of Omar is of him crouched in the rubble waiting for U.S. troops to get close enough so he could take one of them out, and he did that successfully and that is the underlying reason why we’re all here in the first place,” Sgt. Morris said.
“Omar is not a kid that was just snatched up off the street somewhere and has been wrongly charged and judged unfairly. I think he is precisely where he needs to be. He’s earned that stay.”…

Khadr ‘earned’ Guantanamo stay, says soldier (video der får én til at tænke på, om der findes en særlig muslimsk psykiatri og har Lundbeck udviklet piller til den ?)

Dialog eller dawa ?

Mere kritisk er post.doc. Tina Magaard fra Aarhus Universitet. Hun mener, at dialog er et af tidens modeord trods tvivl om, hvad det egentlig betyder.

– Betyder dialog gensidig forståelse? Eller mission? Eller imagepleje? Eller betyder det, at man har en stiltiende aftale om kun at sige noget pænt om hinanden og derfor ikke berører mere pinagtige emner, såsom Saudi-Arabiens krænkelser af religionsfriheden og brud på menneskerettighederne? spørger hun.  Kampagne for islam virker  og Archbishop of Canterbury: ‘Christian doctrine is offensive to Muslims’

“Failing states begin to hemorrhage people and their assets”

Denne historie falder egentlig nok udenfor rækkevidden af Snaphanens radar, og så alligevel ikke. Der er selvfølgelig et større billede som handler om en numerisk og territoriemæssigt vigende vestlig verden, og dilemmaet mellem velstand der bygger på fri bevægelse af mennesker, varer og tjenesteydelser, og en nødvendig striks opretholdelse af grænser med det formål at holde de fattige landes fødselsoverskud ude. USA har som bekendt sine problemer med Mexicos mobile fattige og en porøs grænse.

Den amerikanske kongresmand Tom Tancredo beretter her om et Mexico i opløsning, et land så hærget af kriminalitet, at dets politifolk i stigende grad søger asyl i USA som beskyttelse mod narkokartellerne. Bemærk også tendensen han noterer, at de bedst uddannede forlader stater under opløsning – den samme tendens der kan iagttages her i Europa, hvor udvandringen har nået rekordhøjder (en brite forlader landet hvert andet minut). Derfor er der også et makroperspektiv der allerede nu antyder store demografiske og politiske forskydninger i dette århundrede. Får USA sine egne problemer med ‘mexificering’ i en grad at landet knager i fugerne, vil det naturligvis også få betydning for dets råderum i et Europa der desperat behøver hjælp udefra (LFPC).

[…] What happens to Mexico if all the good cops flee to the U.S. or Europe and the only ones left are working hand-in-glove with the criminals? What are the consequences if all the honest judges and prosecutors flee and only dishonest ones are left in charge of the courts? What happens if honest businessmen find it easy to flee to San Diego, Houston or Phoenix and only those who will do the cartels’ money laundering are running the nation’s trucking companies, farms, and banks?

The unpleasant truth is that this new refugee problem is the sign of a deep crisis not in the Mexican economy but in the Mexican political system itself. Mexico exhibits mounting signs of a “failed state,” a political system that cannot satisfy the most basic conditions of civic order such as safety in one’s streets, home, school, and workplace. Failing states begin to hemorrhage people and their assets. The middle class begins to flee – doctors, lawyers, accountants, business owners, teachers, and of course, law enforcement officials, who are the first targets of criminal organizations.

These new “civic disorder refugees” are not like the millions of unemployed or underemployed who leave Mexico to a find a job and a better life. These middle class citizens have jobs – often good jobs by Mexican standards – but they do not have security for themselves or their families. They would much prefer to stay in Mexico but they cannot do so safely, so they flee.

If police chiefs and judges cannot be protected from the cartels, then how can ordinary citizens feel safe? If we open the gates to everyone who has a “credible fear” of the cartels, the Border Patrol will no longer have to worry only about people jumping the fence. Thousands will be waiting in line at one of over 300 ports of entry.[…] Tom Tancredo: Mexico: The Early Signs of a Failed State?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Frihed
Frihed
13 years ago

Forvirrende, at i øvrigt glimrende blog-indlæg om gitmo-terroristen og andre blog-indlæg står under blogindlægget om Bjørn Elmquist.

falkeøje
falkeøje
13 years ago

Europa må blive hjemsted for en borgerkrig mod Islam en dag.
Kun evnesvage vil finde sig i den behandling fra politikeres og islamisters side.

falkeøje

Janne
Janne
13 years ago

I England går det heller ikke for godt med multikulturen:

“Hver uge bliver fem mennesker stukket ihjel, og de nye tal viser også, at der er kommet en tredjedel mere kniv-kriminalitet siden Labour kom til magten i 1997.”

http://www.bt.dk/article/20080717/krimi/80717024/

EAM
EAM
13 years ago

JEg bemærkede især – og med stor irritation – hvordan Elmquist reagerede da han blev klædt af mht Sverige-argumentationen. Straks forsøgte han at lukke hele diskussionen ved at fortælle, at Dansk Folkeparti har støttet Uhrskov mens skriveriet stod på. Klassisk eksempel på at man kravler op på piedestalen og ikke behøver argumentere mod “de uanstændige”. Desværre lod Adam Holm ham slippe afsted med det. Dog skal Adam Holm roses for at holde øje med Nomos.

Iøvrigt synes jeg faktisk også Uhrskov har rimeligt godt TV-tække. Ingen øhh-bøhh – han var klar med det samme.

Janne
Janne
13 years ago

steen Sådan kan man også se på det. Godt underholdt er man af Elmquist. På den ufede og groteske måde. Magen til ignorant fjols skal man lede længe efter. Var Elmquist bare et særsyn var det måske til at leve med. Men der er en del radikalere med samme grumme og ignorante syn på virkeligheden – og syn på mennesker – især gammeldanske (og gammelsvenskere) af slagsen. Jeg læste at en del vælgere mangler idealisme hos politikere. De Radikale og med dem Elmquist er idealister og hvad får man ud af det i værste fald? Grumme og ignorante politikere, der… Read more »

Janne
Janne
13 years ago

“De har problemer i Sverige, men det kan jo slet ikke sammenlignes med den debat, vi har i Danmark.” Det er da meget nemmere at skælde ud på debatten (på ord og tone) i Danmark end at tage hensyn til og hjælpe de mennesker der fysisk bliver overfaldet og end at få fjernet al det fysiske og virkelige hærværk der udøves i Sverige. “Om Sverige – jeg har ikke haft lejlighed til at læse det der igennem.” [om svensk indvandrerkriminalitet og voldtægt]” Elmquist kan trygt hvile i bekvem verbal forargelse over debatten og tonen, for så behøver han ikke at… Read more »

Fritz
Fritz
13 years ago

Bjørn Elmquist er så syg i potten, og han har kostet danskerne så mange penge, så han burde have valget mellem et gok med en spade, eller en permanent lejlighed i Rosengården i Malmø.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x